Kategórie
 
 
 
 
 
 

Acerola

Autor: Temperance    Dátum: 21.08.2021

Acerola

Leto nám pomaly končí  a na našej pokožke začíname pozorovať jeho negatívne účinky.
Pleť začína byť povädnutá, suchá či šupinatá  z nedostatku hydratácie, alebo naopak premastená s rozšírenými či zanesenými pórmi. No s najväčšími obavami sa pozeráme na novovzniknuté pigmentové nerovnosti a rozmýšľame, ako sa ich zbaviť a zase vyzerať  sviežo a mladistvo.


Acerola je nenápadné ovocie, ktoré sa veľmi podobá čerešniam a obsahuje okrem iných látok aj mimoriadne množstvo ľahko vstrebateľného vitamínu C. A práve ten je riešením na povädnutú, ovísajúcu a fľakatú pokožku.

Acerola sa stala základom rovnomenného kozmetického radu, ktorý účinne vymazáva nepekné stopy po končiacom sa lete. Je silným antioxidantom, takže pôsobí proti predčasnému starnutiu, dodáva pleti mladistvý vzhľad, zosvetľuje pigmentové škvrny. Vitamín C navyše podporuje tvorbu kolagénu, čím zabraňuje nepríjemnému ochabovaniu pokožky, tá zostáva pevnejšia a pružnejšia. Posilňuje steny cievnych kapilár, čím predchádza tvorbe popraskaných žiliek a má sťahujúci účinok na rozšírené póry.

Jednotlivé prípravky sú zároveň obohatené o ďalšie účinné látky, ktoré znásobujú bieliaci účinok vitamínu C, podporujú regeneráciu pokožky a zmierňujú príznaky jej starnutia.
V kozmetike vysoko cenený výťažok zo sladkého drievka zabraňuje tvorbe pigmentových nerovností vzniknutých slnečným žiarením, vyrovnáva tón pleti, upokojuje podráždenia, začervenania, znižuje šupinatenie, zlepšuje textúru a vzhľad pleti.

Portulaka zeleninová, rastlina, ktorá sa často nachádza v našich produktoch, je obľúbenou účinnou látkou pre  svoje regeneračné účinky, rozjasňuje tón pleti a eliminuje škody vzniknuté slnečným žiarením.

Vitamín E je významným antioxidantom podporujúcim hojenie a ozdravné procesy v pokožke, poskytuje jej vlhkosť a posilňuje kožnú bariéru.

Kyselinu hyalurónovú nemusíme obzvlášť predstavovať. Jej hydratačné a protivráskové účinky sú dostatočne známe. Okrem žiadanej hydratácie zvyšuje pevnosť a elasticitu pleti.

Extrakt z moruše, sophory a grepfruitu dodávajú pokožke jas a sviežosť.

Acerola krém je navyše obohatený o olivový olej, ktorý je zdrojom omega kyselín, pokožku rovnomerne premasťuje a upokojuje, zabezpečuje jemnosť a hladkosť. Alantoín tieto účinky umocňuje, opravuje a posilňuje kožnú bariéru, zabraňuje začervenaniu a podráždeniu pleti. Kyselina hyalurónová hydratuje, spevňuje a zabraňuje tvorbe vrások. Krém celkovo pôsobí regeneračne a rozjasňujúco.
Acerola sérum je zamerané na dehydratovanú, unavenú pokožku s pigmentovými nerovnosťami. Aj tu je základom účinných látok acerola so svojim vysokým obsahom vitamínu C, regeneračná portulaka zeleninová a vitamín E s posiľňujúcim a ozdravným účinkom. Hydratáciu tu zabezpečuje skupina vysokoúčinných zvlhčovačov: kyselina hyalurónová, Aloe vera, betaín, glycerín. Dodávaju pleti dostatok vlhkosti a tým podporujú spevnenie, pružnosť a protivráskový účinok. Glukonolakton navyše zmäkčuje a uvoľňuje upchané póry, morušový extrakt ich sťahuje a reguluje tvorbu mazu.


Acerola emulzia je výbornou voľbou na zmiernenie pigmentových nerovností, spevnenie a omladenie mastnej pleti. Extrakt z húb a moruše reguluje tvorbu mazu, sladké drievko zmierňuje zápaly a podráždenia, olej z kamélie japonskej pleť zjemňuje, vyživuje a spolu s kyselinou hyalurónovou aj hydratuje.


Acerola očný krém účinne dopĺňa celkovú starostlivosť. Obsah vitamínu C rozjasňuje očné okolie a zabraňuje zhlukovaniu pigmentových nerovností. Bambucké maslo zjemňuje citlivú pokožku okolo očí, premasťuje ju a upokojuje. Portulaka zeleninová regeneruje a dodáva pleti jas. Aloe vera, kyselina hyalurónová a betaín poskytujú dostatočnú hydratáciu a skľudnenie. Sladké drievko a panthenol reparujú, zelený čaj tonizuje.

Využite benefity vitamínu C v starostlivosti o vašu pleť. Kozmetický rad Acerola je najlepšou voľbou na vyrovnanie tónu pokožky, rozjasnenie a jej omladenie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia