Kategórie
 
 
 
 
 
 

Aká pleťová maska je pre teba vhodná?

Autor: Temperance    Dátum: 11.12.2018     

Obľúbený beauty trend vo veľkom zasiahol aj náš trh.

Určite ste už o pleťových maskách počuli. Pre mnohé z nás sú prirodzenou súčasťou starostlivosti o pleť. Obľubujeme ich snáď všetci. Ako pre ich jednoduchú aplikáciu, tak pre pôžitok, ktorý prinášajú. Všetkým sa nám páči chvíľa relaxu s maskou na tvári. Predstavujú príjemné a zároveň veľmi užitočné spestrenie snahy o zlepšenie stavu našej pleti.
Ženy v Kórei ich dokonca používajú veľmi často, a to 2-7 krát do týždňa, počas spánku alebo cestovania. Aj preto majú pleťové masky zaslúžené miesto v článku o 10 krokoch starostlivosti o pleť.


Pleťová maska je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako bez akejkoľvek väčšej námahy dostať našu pokožku do formy a premeniť ju na zdravú a vláčnu. Jednoducho sa aplikujú, sú zábavné na použitie a skvelé pri dosahovaní želaných výsledkov. Sú vysoko koncentrované a zamerané na regeneráciu, hydratáciu či zlepšenie celkového stavu našej pokožky. Vďaka nim sa bude naša pleť cítiť sviežo a dobre.
Nezanedbávajme dôkladné čistenie pleti.

Možno ste to netušili, no masky na tvár dokážu krásne pleť vyčistiť. Určité zložky a extrakty prenikajú hlboko do pórov, čím odstraňujú odumreté kožné bunky, špinu a maz. Nezabudnite na čistenie pleti. Aj pred aplikáciou samotnej masky je potrebné, aby bola vaša pleť poriadne odlíčená a vyčistená. Iba tak docielite tie najlepšie výsledky.
Preč s nedokonalosťami
Pleťové masky dokážu zázraky pokiaľ ide o dosiahnutie bezchybného stavu pleti. Pomáhajú odstraňovať nečistoty a baktérie z vašej pokožky. Vyberte si masku, ktorá vyhovuje vášmu typu pokožky. Ak máte mastnú pleť, hľadajte pleťové masky na báze kaolínu. Pomôžu vám vytiahnuť prebytočný maz a nečistoty z pleti a stiahnuť póry. Majitelia suchej pleti by mali hľadať masky, ktoré sa zameriavajú na hydratáciu.

Vyskúšaj multimasking
Využite svoje masky naplno a nakombinujte ich. Multimasking sa stáva čoraz obľúbenejšou možnosťou pre majiteľov zmiešanej či citlivej pleti. Jedná sa o aplikáciu pleťových masiek na tvár podľa jednotlivých oblastí. Nie všetky oblasti tváre sú rovnaké a každá si môže vyžadovať trochu iný druh starostlivosti. Preto vyskúšajte použiť na každú oblasť takú masku, ktorá sa najviac o danú oblasť postará. Je to síce trochu pracnejšie, ale vaša pleť sa vám odvďačí a z každej masky dosiahnete maximum.

Dopraj svojmu telu relax
Buďme úprimní. Starostlivosť o pleť často vidíme ako povinnú prácu, do ktorej sa nám niekedy nechce. Najmä ak prídeme večer domov z práce, čakajú nás domáce povinnosti a už sa len tešíme, kedy zaľahneme do postele. Zabudnite na lenivosť. Vypnite, uvoľnite sa a využite doslova len pár minút na relax a uvoľnenie tela a mysle. Mnohé masky dokonca svojou vôňou pôsobia na naše zmysly ako aromaterapia.
Aby sme vám to zjednodušili, pripájame vám pomocníka s niektorými zložkami, ktoré by ste mali vyhľadávať podľa typu a stavu vašej pleti:

Akné: kyselina salicylová, čajovník či levanduľa, exfoliačná s papájou, čierne uhlie alebo kaolín.

Spevnenie pleti: masky s kolagénom, vitamínom C, koenzýmom Q10, zlatom, hadím jedom či peptidmi.

Suchá pleť: kyselina hyalurónová, rastlinné oleje či bambucké maslo, avokádo, med a kokosový olej

Jemná pleť: vitamín C, vitamín E alebo iné antioxidanty, Aloe vera, maska s pupočníkom ázijským, portulakou alebo morskými riasami

Rosacea: centela ázijská

Pigmentové škvrny: arbutín, niacínamid, perlový prášok alebo vitamín C
Ako často ich používať?
Než sa ponoríme do toho, ako často by ste mali používať pleťové masky, povedzme si viac o tom, ako ich použiť. Nezabudnite si vždy pred ich aplikáciou vyčistiť pokožku, aby ste dosiahli najlepšie výsledky.
Akonáhle je vaša pokožka čistá a pripravená pre vašu masku, aplikujte ju na tvár. Zvyčajne je potrebná iba tenká vrstva na to, aby bola maska účinná. Koľkokrát týždenne by sme si ich mali aplikovať?
Zlupovacie masky
Vďaka svojmu zloženiu aktívne zlepšujú textúru pleti. Sú tiež známe svojim zjemňujúcim účinkom a po ich aplikácii ostáva pleť svieža a jasná. Tieto masky sú vhodným doplnkom starostlivosti aj v prípade poškodenej pleti. Upokojujúca zlupovacia maska s čajovníkovým olejom – Green Tea Calming Peel Off Mask čistí upchaté póry a zmierňuje príznaky nežiadúcich reakcií. Zlupovacie masky používame 1-2x do týždňa.
Vlizelínové/látkové masky
látkové masky, handričkové masky, textilné masky:  napustený vlizelín aplikujete na pleť, relaxujete a následne odstránite.
„Narodili" sa v Kórei a v ich širokej ponuke nájdete riešenie na akýkoľvek problém pleti. Vlizelín je napustený esenciou, ktorá pleť hydratuje, spevňuje, upokojuje, bieli či pôsobí protizápalovo. Po aplikácii je pleť zvláčnená, jemná a svieža. Ako dobrý tip odporúčame zabalenú masku v obale zohriať na 1 min. – dosiahnete tak úžasný hrejivý pocit na pokožke, otvoria sa póry a aktívne látky sa vpravia hlbšie do pleti. Naopak, pre chladivý efekt, ktorý je vhodný pri opuchoch tváre alebo v letných mesiacoch na osvieženie, vložte masku pre použitím na chvíľu do chladničky. Pleť sa vám zaručene odmení. Najoptimálnejšie je, ak takéto masky použijeme 1-2x za týždeň.
Kaolínové masky
Tieto masky napomáhajú pri hĺbkovom čistení pleti a odstránení všetkých nečistôt ako aj nadmerného kožného mazu. Pôsobia antimikrobiálne a chránia pleť pre škodlivým vonkajším prostredím. Ideálne je používať tieto masky aspoň 1x do týždňa. Naša pleť sa nám určite odvďačí.
Krémové masky – aplikujete, relaxujete a následne zmyjete vlažnou vodou. S kyselinou hyalurónovou, kaolínom, rastlinnými olejmi či ceramidmi. Pleť zvláčňujú a premastia, odstraňujú nepríjemný pocit suchosti a pnutia. Pokožka je po nich jemná, čistá a hydratovaná. Ako dobrý tip odporúčame použiť nočný výživný krém, ktorý si aplikujete na noc v hrubšej vrstve a necháte pôsobiť počas celej noci.
Peel-off masky (zlupovacie) – aplikujete, relaxujete a následne zlupnete vcelku od brady
nahor. Pokožku prečisťujú, zbavujú ju odumretých čiastočiek a šupiniek a zároveň pôsobia podľa nášho výberu bieliaco, protizápalovo alebo protivráskovo. Pleť zostane čistá a hladká s viditeľným želaným výsledkom.
Penetračné masky (alginátové) sú výbornou voľbou a v ponuke býva niekoľko typov.
Masky sú balené v prášku a zarábajú sa s vodou. Základom sú morské riasy obohatené o iné aktívne látky. Majú všestranné využitie najmä u kozmetičiek, ktoré ich vedia šikovne aplikovať na akýkoľvek typ pleti s pridanou esenciou či sérom, kedy sa zvyšuje efekt pôsobenia účinných látok obsiahnutých v sére a maske. Je to tým, že alginát nám priľne k pleti, vytvorí hrejivý efekt kedy sa vpravia účinné látky hlbšie do pokožky a taktiež jemným tlakom vyvinutým na pokožku sa pleť vypína a redukujú vrásky.
Gélové masky – aplikujete, relaxujete a následne zmyjete vlažnou vodou.
Gélové masky sú vhodné na jemný typ pleti, ktorý je veľmi tenký a neznesie na povrchu pnutie, či tzv. „inú váhu“ hmoty. V našej ponuke ich odporúčame najmä na jemnú pleť, ktorú nedráždia, naopak ju vyhladzujú, posilňujú, hydratujú a tým dodávaj pevnosť. V kozmetickom salóne vám vedia tieto gélové prípravky vpraviť aj prístrojovo, kedy sa takáto jemná pokožka prekrví a účinné masky sa vpravia do hĺbky pokožky, spevnia sa kapiláry a pleť sa stáva pevnejšou.
Bahenné, bublinkové/kyslíkové – nanesiete, relaxujete a zmyjete vlažnou vodou.
Tento typ masky je vhodný na veľmi zanesenú pleť, ktorá potrebuje vyčistiť. Nie sú veľmi vhodné na jemnú pokožku, skôr ich odporúčame na drsnejšiu a hrubšiu pleť s rozšírenými pórmi.

Nezabudnime, že masku aplikujeme na dokonale čistú pleť, aby sa účinné látky mohli absorbovať čo najlepšie do pokožky.
Nech sa rozhodnete pre akúkoľvek masku, zdravá, svieža, hladká pleť a relax pri jej aplikácií – to sú benefity jej pravidelného používania.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia