Kategórie
 
 
 
 
 
 

Aké kozmetické trendy nás čakajú v roku 2019?

Autor: Temperance    Dátum: 19.02.2019

Aké kozmetické trendy nás čakajú v roku 2019?

Módny svet napreduje rýchlo, no svet krásy sa pohybuje ešte rýchlejšie.
Niekto by si myslel, že to je priam rýchlosť blesku. Jeden deň vidíme trend, ktorý sa na druhý deň úplne zmení. Rok 2018 nám priniesol lesklú pleť, vitamín C a exfoliáciu, no odborníci sa zhodujú, že tento rok bude oveľa “nadupanejší”. Novinkami bude doslova sršať.

 


Pokiaľ ide o trendy v starostlivosti o pleť, spoločnosti začnú pomaly ale isto prichádzať s novými metódam či prístrojmi, no zároveň sa budú vracať k starým dobrým zvykom.

Hon za dokonalou pokožkou bude teda aj naďalej pokračovať, no myslíme si, že každý z nás veľmi dobre vie, že to je beh na dlhé trate. Najmä s nárastom sociálnych médií a trendov sme neustále nútení skúšať nové a nové produkty či zložky a tak si občas viac škodíme ako pomáhame. Predsa len neustále striedanie ingrediencií a značiek nie je tým pravým orechovým pre udržanie si zdravej kondície našej pleti.
Takže predtým, ako vyberiete svoju kreditnú kartu, zistite či všetky tie inovácie a zázraky naozaj stoja za to. Aby sme však mali lepší prehľad, poďme sa spoločne pozrieť na všetko, čo nás čaká a neminie v roku 2019.

Domáci salón krásy
Kozmetické spoločnosti nám postupne predstavujú nástroje a prístroje, ktoré by mali našu domácnosť premeniť na súkromný salón krásy. Mikrodermabrázia by sa tak mala stať populárnejšou ako kedykoľvek predtým a okrem profesionálneho ošetrenia v salóne by sme mali byť schopné absolvovať túto procedúru aj v pohodlí domova.

A čo taký jade roller? Okrem derma rollera či po slovensky povedané derma valčeka sa na náš trh postupne dostáva jade roller, takzvaný masážny valček, ktorý je vo väčšine prípadov vyrobený zo vzácneho kameňa. Väčší kameň sa používa prevažne na masáž tváre, brady, krku a dekoltu a následne si menším kameňom poriadne premasírujete očné okolie, prípadne pery.

Ázijské masážne techniky tváre začínajú postupne prenikať aj do našich končín. Masáž pozostáva z pomalého prechádzania valčekom v pohybe smerom nahor po tvári a krku. Tento pohyb pomáha vo všetkom, od posilnenia krvného obehu až po lymfodrenáž.

Aj keď neexistuje presvedčivý vedecký dôkaz, ktorý by preukázal, že samotné masážne valčeky naozaj fungujú, ich prínos je preukázaný prostredníctvom spokojných zákazníkov. Vyrábajú sa totiž z rôznych vzácnych kameňov, ktoré sú určené nielen na starostlivosť o pokožku ale aj na duchovnú regeneráciu a relax.

Naozaj je chemický píling tak účinný?
Chemický píling je procedúra, ktorá zahŕňa exfoliáciu a odstránenie poškodených kožných buniek, aby sa podporila regenerácia pokožky. Regenerovaná pokožka je následne oveľa hladšia, krajšia a zdravšia.

Chemický píling je možné aplikovať na tvár, ruky aj krk. Pomôže pri rôznych problémoch:

•    vrásky a jemné línie
•    poškodenie slnečnými lúčmi
•    jazvy po akné
•    hyperpigmentácia
•    jazvy
•    začervenanie pokožky

Existujú tri rôzne typy chemických peelingov, ktoré môžete vyskúšať:

•    Povrchový píling: pri ňom sa využívajú mierne silné kyseliny ako napríklad AHA kyseliny, ktoré prenikajú iba do vonkajšej vrstvy kože
•    Stredný chemický píling: ošetrenie, pri ktorom sa používa napríklad kyselina glykolová, ktorá preniká aj do strednej vrstvy kože a zmierňuje poškodenie kožných buniek
•    Hĺbkový chemický píling: preniká do hlbších vrstiev kože, aby sa odstránili poškodené bunky. Pri tomto type pílingu sa používa fenol alebo kyselina trichlóroctová

Stará známa kyselina hyalurónová
Ak ste si mysleli, že kyselina hyalurónová pôjde tento rok do úzadia, ste na omyle. Vzhľadom na jej popularitu sa kozmetické spoločnosti snažia zdokonaľovať technológie a produkty obsahujúce túto obľúbenú kyselinu a tak ju opäť nájdete všade a bez ohľadu na to, koľko máte rokov či v akom stave máte pleť.

Nezabudni na ochranu pred slnečnými lúčmi
Pre skutočných fanúšikov starostlivosti o pleť by mala byť ochrana pred slnečnými lúčmi úplnou samozrejmosťou. Mnohí z nás však stále nemyslia na škody, ktoré môže spôsobiť iba pár okamihov na slnku bez ochranného krému či pokrývky hlavy, aj keď sme si istí, že na nás slnko zaručene nemá dosah. Našťastie značky v tomto roku myslia aj na tých, ktorí nechcú míňať peniaze na množstvo produktov, prípadne sa im nechce stáť dlhé hodiny pred zrkadlom. A tak sa na našom trhu postupne objavujú multi produkty, 2v1 či dokonca až 3v1, ktoré v sebe ukrývajú UV ochranu, hydratačný krém a dokonca aj makeup. Aj v tomto prípade však buďte dôslední. Hoci si nájdete svoj obľúbený produkt, nepodceňujte ani význam klobúka či čiapky.

Presvedčili sme vás?

Nevieme ako vy, no my sa už veľmi tešíme na všetko nové, čo nám tento rok prinesie. Keď už sme pri tých univerzálnych produktoch, určite hoďte očkom aj na naše 2-krokové pleťové masky, ktoré pozostávajú zo séra a vlizelínovej masky. Na svoje si príde každý.

V našej ponuke nájdete hydratačné masky, masky proti vráskam či napríklad aj bieliace pleťové masky.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia