Kategórie
 
 
 
 
 
 

Ako si vybrať správny pleťový krém?

 

Autor: Temperance    Dátum: 23.11.2018  

Ako si vybrať správny pleťový krém?

Uznávame, že naša ponuka je naozaj široká a mnohokrát je veľmi zložitévybrať si správny a najmä vhodný krém práve na vašu pleť. Tak si to poďme trošku upresniť.
Dôležité je uvedomiť si, aký typ pleti máme a taktiež zohľadniť aj náš vek.

 

Normálna pleť - je to zdravá pleť s hladkými a malými pórmi
Má vyvážený obsah oleja a vlhkosti a len zriedka sa vyskytuje podráždenie pokožky. Počas celého roka má stabilný stav a nevykazuje skoro žiadne zmeny vplyvom vonkajšieho prostredia. Normálnu pleť však už má iba málokto, a to z dôvodu znečisteného prostredia, nezdravého jedla a nadmerného stresu. Starostlivosť je jednoduchá, ale nevyhnutná. Siahnite po hydratačnom kréme na teplejšie obdobie a po výživnejšom kréme na chladnejší čas.

Mastná pleť - široké póry, ktoré sa neustále upchávajú a zapaľujú.
Povrch je mastný a lesklý. Takáto pleť vyžaduje pravidelnú a dôkladnú starostlivosť. Siahnite po hydratácii, zmatňujúcich krémoch a po krémoch, ktoré regulujú tvorbu kožného mazu a pleť upokojujú.

Suchá pleť – má drobné póry, vyzerá matne a má znížený obsah tuku
Reaguje na nedostatok vlhkosti a vitamínov. Objavujú sa hlboké mimické vrásky, začervenanie či šupiny. V takomto prípade si vyberte husté, mastné krémy, ktoré jej dodajú výživu a vyrovnajú prirodzený hydratačný faktor.

Kombinovaná či zmiešaná pleť - suché líca a mastná T zóna
V ideálnom prípade by ste mali hľadať krém, ktorý je prísne určený na zmiešanú pleť. Zvyčajne sú to upokojujúce, zvlhčujúce a zmatňujúce krémy.

Každý vek má svoje vlastné potreby hydratácie, výživy, ochrany či premastenia:

do 25 rokov - ľahký hydratačný krém, alebo hydratačnú emulziu – používať ráno i večer.
25 - 35 rokov - kvalitný denný hydratačný krém na leto, výživný krém na zimu, doplniť očný krém a na noc používať séra alebo esencie s kyselinou hyalurónovou a vitamínmi. Denne používať SPF 50.
35 - 45 rokov - stavte na multifunkčné výrobky s kyselinou hyalurónovou, kolagénom, koenzýmom Q10, vitamínmi, peptidmi. Doplniť očný krém, masky, séra, masáž tváre. Denne používať SPF 50.
45+ rokov – protivráskové krémy, s peptidmi, antioxidantami, kolagénom, vitamínmi. Odporúča sa pod krém na deň i noc aplikovať séra, či esencie. Doplniť masky, výživné kúry, prístrojové ošetrenia. Nezabúdať na SPF 50.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia