Kategórie
 
 
 
 
 
 

Aloe vera

Autor: Temperance    Dátum: 25.7.2022

Aloe vera

Ak hovoríme o hydratačnej starostlivosti o pleť, tak určite máme na mysli aj extrakt zo známej rastliny  Aloe vera.                                  

Keď upokojenie, tak aloe - keď hydratácia, tak aloe - keď hojenie, tak aloe.                        

Táto nenápadná sukulentná rastlina rastúca v 400 rôznych variáciách každé leto intenzívne zachraňuje našu pokožku. Jej liečivé vlastnosti boli využívané už v starom Egypte, no vedci ešte aj v dnešnej dobe prichádzajú na nové, ešte neobjavené účinky tejto skromnej rastliny.

Dužinaté listy obsahujú až 75 aktívnych látok. Vitamíny A, C a E tvoria trojicu najsilnejších antioxidantov, ktoré chránia našu pleť pred predčasným starnutím. Obsahujú vitamíny cholín, kyselinu listovú, vitamín B12 a širokú škálu minerálov, mastných kyselín, aminokyselín, enzýmov a ďalšie. Tieto aktívne látky robia z aloe úžasnú zložku s neobmedzenými možnosťami vhodnú práve aj na letnú starostlivosť o pokožku. Vo forme gélu, šťavy či prášku, vnútorne či na pokožku – za každých okolností má pre nás neoceniteľný význam. Nápoje s aloe posilňujú organizmus z vnútra, zatiaľ čo prípravky s extraktom, gélom či šťavou z aloe pokožku hydratujú, prečisťujú póry a regulujú tvorbu mazu. Aktívne skľudňujú a regenerujú kožné bunky a zlepšujú jej tonus. Tieto benefity aj spolu s miernym analgetickým účinkom v plnej miere využívame na opálenú či spálenú pokožku. Aminokyseliny majú schopnosť pokožku zvláčňovať ako aj urýchľovať jej revitalizáciu. Ozdravujúce a protizápalové pôsobenie  na pleť využívame aj v starostlivosti o akné, oparoch či omrzlinách. Upokojujúce a hojivé účinky aloe sú oceňované aj pri rôznych dermatologických diagnózach. V dužinatých listoch sa uchováva voda, ktorá s komplexnými sacharidmi tvorí účinný zvlhčovač. Vďaka tomuto vysoko hydratačnému účinku nájdeme aloe extrakt aj v bežných kozmetických prípravkoch. Gély, vody, spreje, masky, mlieka či krémy zlepšujú stav suchej pokožky na tvári i celom tele. Aktívne zvlhčovanie ocení tak citlivá ako aj mastná dehydratovaná pleť.

Na účinkoch tejto výnimočnej rastliny samozrejme stavia aj kórejská starostlivosť.  
V našej ponuke nájdete napr.:
Aloe gel, výrobok, ktorý by nemal chýbať v žiadnej domácnosti. Po opaľovaní, holení či depilácii, ale aj ako rýchla hydratačná maska – to je iba pár  rýchlych tipov na jeho použitie.

Cure Aloe Vita Serum je jemné gélové sérum. Rýchlo sa vstrebáva, nezaťažuje pleť a dodáva jej hydratáciu a upokojenie. Celá škála rastlinných extraktov s protizápalovým účinkom sa postará o zdravý a svieži vzhľad, niacínamid s vitamínom C vyrovnávajú pigmentové nerovnosti.

Podobné zloženie má aj Cure Aloe Collagen Serum, ktoré je navyše obohatené aj o spevňujúci kolagén.
V letných mesiacoch ocení naša pokožka zvlhčenie hydratačným sprejom s aloe a uhorkou Deoproce Aloe Mist. Touto osviežujúcou vodou jej počas celého dňa zabezpečíte upokojenie a svieži vzhľad.

Pre celú rodinu, na premastenie a upokojenie pokožky pri rôznych podráždeniach, zapareniach, oderoch, ekzémoch a svrbeniach siahnite po Cure Aloe Intensive Cream. Tento super mastný krém nielen že ošetrí pokožku na tvári či tele, ale zachráni aj popraskané päty či ruky. Aloe a množstvo rastlinných olejov sa intenzívne postará o regeneráciu poškodených kožných buniek.
Leto nám prinieslo aj ďalšie novinky s obsahom aloe.

Cure Aloe Water Jelly Toner je úžasná čistiaca voda, ktorá využíva všetky benefity tejto nadčasovej rastliny. Až 89% šťavy z listov z aloe v tomto výrobku zabezpečuje pleti hydratáciu, upokojenie a množstvo aktívnych látok. Tie pomáhajú redukovať podráždenie, začervenanie, ale i zápalové prejavy na pokožke. Jemné PHA kyseliny, vhodné na každodenné použitie, citlivo rozpúšťajú odumreté bunky, zlepšujú tón i textúru pleti. Spolu s kyselinou hyalurónovou, pupočníkom a panthenolom znásobujú hydratačné, antioxidačné a regeneračné účinky tohto tonera.
Aloe Biome 20. V tomto kozmetickom rade výrobca posunul účinky aloe o level vyššie. Fermentáciou, ktorú poznáme aj z kuchyne, obohatil účinnosť a zvýšil výkonnosť aktívnych zložiek v rastline.

Aloe Biome 20 Balancing Cream je hutný, výdatný krém určený na suchú pleť. Jeho základ tvoria fermenty aloe (lactobacillus ferment) so svojimi regeneračnými účinkami. V jeho zložení nájdete aj množstvo rastlinných extraktov a olejov, ktoré umocňujú jeho pôsobenie na pokožku. Pomarančový, levanduľový, rozmarínový, mätový i harmančekový olej, všetky pomáhajú pri jej revitalizácii. Bambucké maslo premasťuje, dodáva pleti výživu a udržiava v nej vlhkosť. Niacínamid s púpavovým extraktom vyrovnávajú tón pokožky, peptidy s propolisom pôsobia protivráskovo.

Tento rad dopĺňa tonizačná voda a emulzia.
Aloe Biome 20 Balancing Toner je gélovej konzistencie, ktorá sa príjemne rozplynie na pokožke. Tej, aplikácia tonera vyrovná pH narušené čistením a navyše jej aj dodá prvú dávku dôležitej hydratácie a aktívnych látok.
Aloe Biome 20 Balancing Emulsion je emulzia jemnej konzistencie, vhodná na letné obdobie pre všetky typy pleti. Keďže sa ľahko vstrebáva, tak je aj výbornou voľbou pre starostlivosť o krk a dekolt. Tieto partie sú hlavne v lete vystavené zvýšenému účinku negatívnych UV lúčov a potrebujú našu väčšiu starostlivosť. Už vyššie spomínané účinné látky, fermenty, oleje, extrakty a peptidy pokožku upokoja, hydratujú a pomôžu zachovať dekoltu mladistvý vzhľad.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia