Kategórie
 
 
 
 
 
 

BB a CC krémy

Autor: Temperance    Dátum: 19.4.2023

BB a CC krémy ako trendy v dekoratívnej kozmetike.

Už zopár rokov sa stretávame pri krytí pleti nielen s makeupmi, ale aj s BB a CC krémami. Výrobcovia dekoratívnej kozmetiky posunuli level krytia pleti vyššie aj o tieto skvelé ,,náhrady” makeupov. Tieto nezanechávajú viditeľný nános na tvári, preto sme si ich ihneď obľúbili. Sú konzistenčne ľahšie a ešte aj s hydratačno-výživným účinkom. Sú skrátka výnimočné vo svojej dvojakosti - pleť prekrývajú a vyživujú.

 

BB krémy a CC krémy sú určené predovšetkým na záverečnú starostlivosť o pleť. Oba typy krémov sú zamerané na zlepšenie jej vzhľadu, ale majú odlišné účinky a vlastnosti.

Poďme si niečo povedať k jednotlivým typom krémov.


BB krém (Beauty Balm alebo Blemish Balm) je tónovací krém s benefitmi, ako napr. SPF, antioxidanty, či vitamíny.
Jeho farebná pigmentácia slúži na prekrytie pokožky a zlepšenie jej vzhľadu. BB krém môže obsahovať aj ochranný faktor SPF, ktorý chráni pleť pred slnečným žiarením. Zvyčajne sa používa ako náhrada za bežný make-up a poskytuje jemné krytie s prirodzeným vzhľadom. Mnoho BB krémov má navyše ďalšie vlastnosti, ako je napríklad zvlhčovanie, rozjasnenie, redukcia jemných vrások a výživa pleti.

Ďalším typom krycieho krému je CC krém (Color correcting cream). Jeho funkciou je korekcia farebných nepravidelností pokožky, ako sú začervenanie, tmavé kruhy pod očami, jazvy, pigmentové škvrny, či fľaky po akné. CC krém obsahuje pigmenty, ktoré neutralizujú nežiadúce odtiene na pokožke, čím zlepšujú jej celkový vzhľad. CC krémy sú zvyčajne ľahšie a menej mastné ako BB krémy, pretože ich cieľom nie je krytie nedostatkov, ale skôr korekcia farebných nepravidelností pleti.
Toľko k rozdielom BB a CC krému. Teraz sa nám bude určite ľahšie orientovať pri jeho výbere.

Prečo je dobré tieto krémy používať?
BB aj CC krémy sú vhodné pre každodenné použitie, zjednocujú pigmentáciu a zlepšujú celkový vzhľad pleti. Prípadne jej poskytujú hydratáciu, výživu a ochranu pred slnečným žiarením. Navyše, v porovnaní s bežnými makeupmi sú zvyčajne ľahšie a prirodzenejšie, čo znamená, že nezaťažujú pokožku. Sú ideálne pre každého, kto chce dosiahnuť prirodzenú úpravu vzhľadu. Dokonca práve táto forma ľahkého krytia je preferovaná  aj u pánov.
Vo všeobecnosti teda platí, že ak hľadáte jednoduchý a ľahký spôsob, ako zlepšiť vzhľad svojej pleti, tak práve BB a CC krémy sú skvelou voľbou.

Aká je história tónovacích krémov?
BB krémy sa prvýkrát objavili v 50. rokoch minulého storočia v Južnej Kórei. Pôvodne boli vyvinuté dermatológmi ako spôsob pomoci pacientom s citlivou pokožkou. ktorí sa zotavovali po rôznych kozmetických procedúrach. Tieto krémy poskytovali krytie a zároveň ochranu pred slnečným žiarením, čím pomáhali pokožke lepšie a rýchlejšie sa zregenerovať, ako aj zlepšiť jej vzhľad. Postupom času sa BB krémy stali populárnymi nielen v Ázii, ale aj po celom svete. Neskôr sa stali hitom v kozmetickom priemysle a boli výrazne propagované v západných krajinách. Dnes je BB krém súčasťou bežného sortimentu mnohých kozmetických značiek a stal sa obľúbenou voľbou mnohých žien aj mužov na denné použitie.
BB krémy sa postupne vyvíjali a naďalej sa prispôsobujú potrebám zákazníkov. Vyrábajú sa s rôznymi prídavnými vlastnosťami, ako sú napríklad zvlhčovanie, rozjasnenie, redukcia jemných vrások a výživa pleti. V súčasnosti existuje na trhu veľké množstvo rôznych tónovacích krémov. Líšia sa podľa zloženia, krytia a farby tak, aby vyhovovali potrebám a preferenciám zákazníkov a ich typom pleti.

CC krémy sa na trhu objavili neskôr. Prvý bol predstavený v až tomto storočí a bol navrhnutý najmä s cieľom poskytnúť krytie a zároveň zlepšiť textúru a farbu pleti. Predstavuje ďalší krok vo vývoji krycích krémov. Zatiaľ, čo BB krémy poskytujú krytie prípadne ochranu pred slnečným žiarením, CC krémy sú navrhnuté tak, aby napomáhali pri riešení určitých kožných problémov. Mnohých z nás častokrát potrápi nerovnomerná pigmentácia, tmavé kruhy pod očami, alebo začervenanie. CC krémy môžu obsahovať vysoké množstvo antioxidantov a zložiek, ktoré pomáhajú bojovať aj proti starnutiu.
Medzi sebou sa líšia zložením a farebným odtieňom, aby vyhovovali potrebám a preferenciám zákazníkov a ich typom pleti.

V našom portfóliu v minulosti, sme vám prinášali aj make-upy, BB a CC krémy, avšak medzi slovenskými zákazníkmi vždy vyhrávajú BB krémy.

Prečo je to tak?
1.    Viac funkcií v jednom výrobku - BB krémy kombinujú niekoľko funkcií v jednom výrobku. Okrem toho, že poskytujú krytie, môžu tiež obsahovať zvlhčovače, vitamíny, antioxidanty a ochranu pred slnečným žiarením.
2.    Prirodzenejší vzhľad - BB krémy poskytujú prirodzenejší vzhľad ako bežné makeupy, čiastočne sa prispôsobuj odtieňu pleti Ich textúra je ľahšia a menej hustá, čo znamená, že sa zlučujú s pokožkou a vytvárajú ,,Natural look”.
3.    Starostlivosť o pleť - BB krémy obsahujú zložky, ktoré vedia napomôcť zlepšiť vzhľad a zdravie pleti. Vitamíny, antioxidanty, rastlinné extrakty pleť hydratujú, zjemňujú a vyživujú.
4.    Jednoduchšie a rýchlejšie - použitie BB krému je jednoduchšie a rýchlejšie ako použitie viacerých bežných makeupov. Zvyčajne sa oveľa jednoduchšie nanáša buď štetcom, hubkou či prstom a to jednoduchým vklepaním do pokožky. Rýchlo sa vstrebáva a neupcháva póry.  

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia