Kategórie
 
 
 
 
 
 

Brezová voda a jej účinky

Autor: Temperance    Dátum: 6.6.2022

Letná starostlivosť o pleť - Brezová voda - Riace

Leto sa blíži a my, aj napriek dodržiavaniu pitného režimu, budeme pociťovať na tvári pnutie z ubúdajúcej hydratácie. To je najvyšší čas zintenzívniť svoju starostlivosť a zaradiť do nej osvedčené hydratačné prípravky.
Tonery, boostery, ranné rosy, esencie, ampule, masky, krémy. Máte ich na svojej poličke? Obsahujú tie správne účinné látky práve na letné obdobie?

Aktívnych látok zameraných na hydratáciu je veľa – veľa. O mnohých sme si aj na našich stránkach povedali. Kyselina hyalurónová, ceramidy, kolagén, no a dnes je na rade brezová voda.

Brezová voda sa rokmi stala synonymom pre vlasovú kozmetiku, no nie každý vie, že sa jej účinky s úspechom používajú aj v starostlivosti o pleť.
Nenápadná breza, ktorá rastie aj u nás, skrýva v sebe množstvo benefitov. Jej jemná krása zdobí parky a jej plánovanou výsadbou sa rekultivuje pôda, využíva sa drevo. Už naši predkovia s úspechom využívali liečivé účinky kôry a listov. Nálev, odvar, čaj či tinktúra z brezy patrili do „lekárničky" našich predkov a zostali tam až do dnes. Časom zistili, že pitie samotnej brezovej vody má silný vplyv na ich zdravie, silu a telesnú pohodu. Dnes už vieme prečo.

Poďme si  povedať niečo viac o brezovej vode...
Táto voda, ktorá sa získava zo stromu šetrným spôsobom, je nabitá celou škálou ozdravných látok, vitamínov, minerálov, éterických olejov a  ďalších živín. Prirodzene bohatá na enzýmy, aminokyseliny a bielkoviny pôsobí ako posilňovač buniek, stimuluje ich regeneráciu a obnovu, čo vytvára významný proti starnúci účinok nielen na pleť, ale i celé telo.

Používa sa vnútorne a  v kozmetickom priemysle významne obohacuje aj zoznam hydratačných účinných látok. Obsah tanínov, triterpénov, fenolov a flavonoidov a ďalších aktívnych látok dodáva brezovej vode protizápalové, antimikrobiálne, antivírusové, antioxidačné a dermatologické účinky.

Zlepšuje stav kožnej bariéry a zvyšuje hydratáciu pokožky, čím nepriamo ovplyvňuje celú škálu kožných problémov. Veď často práve oslabená kožná bariéra je dôvodom citlivosti pleti. Stav rôznych podráždení, zápalov či pigmentových nerovností sa zlepšuje práve intenzívnou hydratáciou a posilňovaním kožnej bariéry. Má prečisťujúci vplyv na pokožku, sťahuje póry, množstvo aktívnych látok v nej podporuje regeneračné procesy. Vytvára celkový pocit pohody na pokožke a čo je dôležité, je vhodná na každý typ pleti. Veď bez hydratácie sa nezaobíde žiadna pokožka.
Odstraňovaním toxínov pomáha celkovému ozdraveniu organizmu a kože.

Keď brezovú vodu, tak v toneri Riace...
Benefity brezovej vody využíva aj kozmetický rad Riace. Pleťový toner, očný krém s výživným sérom a hydratačný krém – to sú výrobky, ktoré tvoria intenzívny hydratačný rad.  

Riace Intensive Hydrating Skin. Tento toner je základným pilierom starostlivosti o suchú, dehydratovanú, ale i o citlivú pokožku. Použitie tonizačnej vody po čistení, by malo byť prvým krokom v každodennej rutine. Už vieme, že obsahuje aktívnymi zložkami nabitú brezovú vodu, ktorá pokožku skľudňuje a dodáva jej nielen žiadanú vlhkosť, ale aj množstvo, minerálnych látok a vitamínov. Hydratačný účinok tohto toneru je posilnený obsahom kyseliny hyalurónovej a betaínu. Celá škála aminokyselín sa podieľa na regenerácii a obnove kožných buniek a prispieva k tvorbe kolagénu. Obsah Aloe vera vo výrobku, so svojimi upokojujúcimi, hydratačnými i regeneračnými účinkami priaznivo pôsobí na každý druh pleti.
Alantoin a adenozín aktívne podporujú delenie buniek a tým revitalizujú poškodenú, nezdravú pokožku, regenerujú a zjemňujú jej štruktúru. Znižujú tvorbu nežiadúcej pigmentácie. Majú na pleť hojivé a vyhladzujúce  účinky.

Riace Intensive Hydrating Cream je ľahký hydratačný krém, ktorý skvele zastreší starostlivosť o pleť. Aj v ňom nájdeme už spomínanú brezovú vodu, ale účinné látky sú navyše obohatené aj o bambucké maslo, portulaku zeleninovú, panthenol a ďalšie.  Bambucké maslo sa vyznačuje zjemňujúcim a vyhladzujúcim účinkom, pomáha v pokožke viazať vodu a chráni ju pred vysušovaním, známe sú aj jeho regeneračné a protizápalové účinky. Obsahuje vitamíny A, E a F, jeho výživné zložky vnikajú  do hĺbky pokožky, čím zabezpečujú pleti dôkladnú výživu. Je to antioxidant, obsahujúci široké spektrum mastných kyselín, chráni pleť pred predčasným starnutím. Extrakt z portulaky je bohatý na minerálne látky, zinok, kremík, fosfor, horčík, železo a i.  a vitamíny A, C, E, Q10. Úspešne sa používa v boji proti tvorbe vrások. Svojimi účinnými látkami pomáha omladiť unavenú pleť, skľudňuje ju, chráni ju pred škodlivým pôsobením voľných radikálov, spomaľuje starnutie buniek. Panthenol pokožku intenzívne vyživuje a upokojuje, zlepšuje v nej hydratačný režim, posiľňuje vnútornú bariérovú funkciu a chráni proti negatívnym vplyvom prostredia.

Riace Intensive Recovery Eye Cream Ampoule Set. Strata vlhkosti v pokožke zvyčajne najviac postihuje očné okolie. Tenká pokožka práve na týchto miestach býva povädnutá, ovisnutá a mdlá. Objavujú sa vrásky, ktoré na seba nepekne upozorňujú. Aj tu máme riešenie. Očný krém a sérum s brezovou vodou a kyselinou hyalurónovou sa opäť postarajú o intenzívnu hydratáciu, makadamiový olej a bambucké maslo o množstvo vitamínov, minerálnych látok a mastných kyselín. Tie zabezpečia namáhanému okoliu očí kvalitnú výživu a regeneráciu. O vrásky sa postará niekoľko druhov peptidov.
Vyskúšajte aj vy, účinky brezovej vody!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia