Kategórie
 
 
 
 
 
 

Čierne zloženie

Autor: Temperance    Dátum: 6.3.2023

Čierne zloženie - mnohí sa pýtajú, čo to je?
V našich produktoch je to niečo, čo spĺňa potreby tých, ktorí už vedia, čo ich pleť potrebuje. Tak si to poďme zhrnúť.

Čo je naše čierne zloženie?
Čierna perla
Čierny slimák
Čierny čaj

 

Tak poďme pekne po poriadku

Čierna perla

Extrakt z čiernych perál je spevňujúcou a rozžiarujúcou zložkou, ktorý by v starostlivosti o pleť nemal chýbať.

Čierne perly alebo Tahitské perly sú nádherné organické drahokamy vytvorené ustricou „Black Lipped“. Zaujímavé je, že nikdy nemajú skutočnú čiernu farbu. Namiesto toho môžu byť modré, fialové, zelené, hnedé alebo strieborné, ale vždy sú veľmi pekné.

V minulosti sa perla používala najmä v šperkoch či rôznych ozdobách alebo bytových doplnkoch, no v súčasnosti má svoje miesto aj v kozmetických prípravkoch. Má totiž výživné a protivráskové vlastnosti.

V mytológii boli čierne perly považované za symbol prosperity a bohatstva. V metafyzike boli známe pre svoje čistiace a liečivé vlastnosti.

Odkiaľ pochádzajú čierne perly?

Čierne perly – Tahitské, pochádzajú z oblasti okolo Tahiti  - Francúzska Polynézia – presne tak, ako to vyplýva z ich názvu. Ustrica perlová Pinctada Margaritifera je mäkkýš patriaci do čeľade Pteriidae a tvorba perál môže trvať 2 až 3 roky.

Čierne perly vznikajú ako každá iná perla, keď zrnko piesku uviazne v tele ustrice. Ustricu môže zvnútra oškierať, a následne spoločne s uhličitanom vápenatým časom stvrdne a vytvorí vytúženú perlu. Perlu tvorí tá istá žiarivá dúhová látka, ktorou ustrice lemujú vnútro svojej škrupiny. Tak vznikajú rôzne farebné kombinácie.

Vnútorná škrupina väčšiny ustríc je buď biela alebo strieborná. Vnútro čiernej perly má však hrubý čierny pás a farba bližšie k tomuto pásu je tmavšia.

Čierna perla v kozmetike?

Naša pokožka prirodzene starne, avšak tak ako my v Temperance vravíme, mala by starnúť s noblesou. To dosiahneme vtedy, ak sa budeme o ňu riadne starať.

Na zmiernenie či spomalenie procesu starnutia, siahnime po čiernej perle.
V kozmetike sú rozdrvené a mikronizované na prášok, ktorý sa následne pridáva do kozmetických produktov.
Výhody perlového prášku pri podpore a udržiavaní mladistvého vzhľadu pokožky boli objavené pred tisíckami rokov. Existujú správy, ktoré datujú jeho použitie až do starovekej čínskej medicíny a dynastie Tang.

Medzi hlavné výhody čiernej perly radíme:
✔ výživa pleti
✔ rozjasnenie
✔ spevnenie
✔ hydratácia
✔ protivráskový efekt
✔ podpora elasticity
✔ antioxidačný efekt
✔ dôkladné čistenie

Účinné látky čiernej perly?

Je známe, že extrakt z perál má rozjasňujúci účinok a zlepšuje prirodzený lesk pokožky. Hlavným dôvodom je, že sa skladá až z 18 aminokyselín, ktoré vyhladzujú jemné vrásky a hydratujú pleť. Pokožka je tak hladšia, krajšia a zdravšia.

Obsahuje taktiež polysacharidy, ktoré sú prirodzenou zložkou pokožky, ktorá dokáže zadržiavať vlhkosť, pomáha zlepšovať elasticitu pokožky a potenciálne obsahuje antioxidačné vlastnosti. Vďaka antioxidačným účinkom chráni pleť pred voľnými radikálmi a škodlivým prostredím.

Obsahuje vyšší podiel vápnika, ktorý opäť napomáha hydratovať pleť, spevniť, vyhladiť a rozjasniť vzhľad pokožky.

Čierna perla dorovnáva tón pleti, rozjasňuje ju a  spomaľuje produkciu enzýmu „tyrozináza“, ktorý ovplyvňuje vývoj melanínu. Ten spôsobuje nežiadúcu nerovnomernú pigmentáciu.

Perlový prášok ponúka množstvo výhod na pokožku: hojenie, spevnenie, rozjasnenie, antioxidačný efekt, podpora a obnova buniek, zlepšenie elasticity, detoxikácia pleti, ochrana pred voľnými radikálmi, vyhladenie pokožky či prirodzený lesk.

Čierny slimák

Mnohí z nás pociťujú k slimačiemu slizu značný odpor.  Takže, ak vidíte slimáka voľne sa plaziť po chodníku, určite nemáte hneď nutkanie  rozotrieť si jeho sliz na pokožku... Toto sa však môže zmeniť, ak sa dozviete o tejto fascinujúcej látke viac.

Slimačí filtrát, sekrét, sliz či odbornejšie slimačí mucín  – je jednou z našich najobľúbenejších zložiek v našich produktoch. Pýtate sa prečo?
Keď sme boli na stretnutiach v Soule v Južnej Kórei, mohli sme testovať rôzne „dobroty“ z kozmetického priemyslu, pretože práve Kórejčania sú známi tým, že neustále inovujú a zlepšujú, čo sa dá.
 
Je známe, že sa slimačí sliz objavuje v kozmetike, a to najmä pre jeho protistarnúce vlastnosti,  známe je aj, že je výborný pri poškodenej či aknóznej pleti.

Južná Kórea zaradila slimačí sliz do svojich krémov, sér, vôd a iných produktov a dokonca v niektorých salónoch ponúkajú aj priame ošetrenie slimákmi po tvári zákazníka.

Krátka lekcia histórie
Údajne sa slimačí sliz používal už v starovekom Grécku na pomoc pri chorobách ako sú poruchy trávenia alebo kašeľ, ale aj pri zápaloch kože. Taktiež v Južnej Amerike si miestni farmári pri rôznych oberačkách svojich plodín všimli, že ak nechajú slimáky voľne sa plaziť po ich nohách či rukách, ktoré mali doráňané z oberačky, tak sa tieto drobné škrabance či rany, hojili oveľa rýchlejšie a neostávali im žiadne pozostatky poškodenia kože až jazvy.

Čo je vlastne slimačí sliz?
Aká je vlastne funkcia slimačieho slizu?

Je to hlien, produkovaný slimákom, keď sa plazí. Je to najmä  ochrana proti vysychaniu ich tkaniva. Tento hlien v podstate pokrýva telo slimáka a tvorí jeho celkovú ochranu.
Je neuveriteľne multifunkčný, pomáha slimákom pohybovať sa aj po drsnom povrchu, odvracia pozornosť predátorov a dokonca pomáha nájsť aj cestu domov. Je lepkavý, preto im pomáha priľnúť lepšie k povrchom a vedia sa tak plaziť aj po stenách, rastlinách či iných zvislých predmetoch. Slimačí sliz sa tvorí na ploche celého slimáka ako typ ochrany a zvyšuje sa ak je slimák v núdzi. Tento spôsob  získavania slimačieho slizu sa najčastejšie používa v kozmetike. Tzn. pre slimáka to nie je vôbec nič nepríjemné a nebezpečné, využíva sa len prirodzené prostredie.

Slimačí sliz obsahuje:
Bielkoviny
Kyselinu hyalurónovú
Peptidy
Kyselinu glykolovú
Antimikrobiálne látky
Elastínové vlákna
Antioxidačné látky

Všetky látky sú prospešné pre našu pleť.

Mnohí tvrdia, že sekréty slimákov na koži stimulujú pokožku k produkcii kolagénu, elastínu a ďalších zložiek, o ktorých sa predpokladá, že vedú k čistejšej pokožke a zároveň bojujú proti známkam starnutia a poškodenia slnkom.

Slimačí filtrát obsahuje alantoín, ktorý napomáha pri regenerácii buniek a obnove poškodenej kože.

Čierny slimák je väčší a oveľa vzácnejší, pretože obsahuje vyšší podiel účinných látok.

Aj keď neexistujú žiadne jasne zdokumentované riziká používania slimačieho slizu, určite nie je vhodné,  aby ste skúšali „urob si sama“ verziu získavania slizu od záhradných slimákov! Bez riadnej kontroly a hygienických podmienok môžete získať viac, ako by ste chceli (napr. bakteriálna infekcia). Nechoďte teda chytať potvorky z vašej záhrady a nenechajte ich kĺzať sa po vašej tvári. A samozrejme, pri každom novom kozmetickom produkte najskôr otestujte malé množstvo produktu, aby ste videli, ako vaša pokožka reaguje.


Čierny čaj
Viete, že čierny čaj bol objavený asi pred 5000 rokmi v Číne? Patrí k jedným z najobľúbenejších nápojov na svete. Mnoho ľudí,  štartuje svoj deň práve s čiernym čajom namiesto kávy. Možno pochopili jeho nekonečné výhody. Spomeňme niektoré - udržuje vás energickým, sústredeným a aktívnym počas celého dňa. Je plný antioxidantov a rôznych fyto-nutrientov, o ktorých je známe, že vyplavujú toxíny z nášho tela von. Okrem toho je čaj tiež dobrý na zmiernenie podráždeného žalúdka a bolesti hlavy; to je niečo, čo sme všetci zažili. Bolo tiež hlásené, že čierny čaj znižuje stres tým, že znižuje stresový hormón nazývaný kortizol.

Ak je naše vnútorné zdravie dobré, prejavuje sa to aj navonok a naša pokožka je prvá vec, ktorá to ukazuje. Tak si poďme povedať niečo viac o tom, prečo je čierny čaj výnimočný aj na pokožku.
 
Zabraňuje predčasnému starnutiu.
Má antioxidačný efekt.
Chráni pred tvorbou nových vrások a zmierňuje existujúce.
Zlepšuje a reguluje pigmentové nerovnosti.

Ak by sme to zhrnuli, tak naše čierne zloženie je naozaj výnimočné.

Nájdete ho v našich produktoch, ktoré postupne inovujeme:

Black Signature


•    Tonizačná voda
•    Pleťová emulzia
•    Pleťový krém
•    Výživné sérum
•    Očný krém
•    Čistiaca pena NOVINKA

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia