Kategórie
 
 
 
 
 
 

Čistenie pleti - 2. fáza - hĺbkové

Autor: Temperance    Dátum: 10.3.2022

„Čistenie je základným pilierom starostlivosti o pleť".

Koľkokrát ste počuli, či čítali túto vetu a bez zamyslenia sa nad ňou, pokračovali ďalej vo vašej rutine? Možno ste nemali chuť niečo meniť a možno ste ani nevedeli čo a ako zmeniť a možno ste si povedali „veď mám kvalitný krém" a to stačí.

Povieme si, prečo by sme mali zaradiť do svojej rutiny aj ďalší krok čistenia a to hĺbkové čistenie.

Zdravá pokožka má krásny, svieži až porcelánový vzhľad, ktorej povrch chráni prirodzená kožná bariéra.

Jej poškodenie je príčinou takmer všetkých kožných problémov, preto jej potrebujeme venovať náležitú pozornosť. Pravidelným čistením ráno/večer ju zbavujeme bežných nečistôt, prebytočného mazu, makeupu. No naša pleť potrebuje aj dôkladnejšiu, hlbšiu očistu – exfoliáciu.

Hĺbkové čistenie a používanie pílingu bolo niekedy často považované za zbytočné, určené iba pre mladú, problematickú pleť, ale dnes vieme, že to tak nie je. Odumreté bunky pokožky sa „kopia" na povrchu, vytvárajú zašedlý farebný tón pleti, bránia prenikaniu výživných látok a hydratácie do pokožky. Zabraňujú aktívnej regenerácii buniek.

Píling teda exfoliácia, je prvým krokom k zdravej pleti, prvým krokom v boji proti pigmentovým nerovnostiam, prvým krokom v boji proti vráskam. A to sú vážne dôvody, prečo tento krok zaradiť do pravidelnej starostlivosti o našu pokožku. Pleť pravidelne ošetrovaná pílingom získava množstvo benefitov. Stáva sa jasnejšou, žiarivejšou, s hladkou textúrou.

Redukujú sa prípadné zápalové procesy, pravidelné hĺbkové čistenie pórov zbavuje pokožku tzv. čiernych bodiek, komedónov a póry sa zbytočne nerozširujú, práve naopak, sťahujú.
Zrýchľuje sa metabolizmus a obnova buniek, ich ozdravením sa predchádza poruchám pigmentácie, stimuluje sa tvorba kolagénu a elastínu, pokožka sa stáva pevnejšou a pružnejšou, minimalizuje sa tvorba vrások. Vyrovnáva sa hyperpigmentácia, rozjasňuje a zjednocuje sa tón pleti.
Účinné látky z ďalších, už používaných produktov, esencií, krémov, masiek sa lepšie vstrebávajú, stávajú sa účinnejšími.

Intervaly exfoliácie volíme individuálne  zvyčajne 1x do týždňa, pri mastnej pokožke až 3x do týždňa podľa potreby, pri suchej, citlivej 1x 7-14 dní.

Výber správnej exfoliácie pre daný typ pleti je veľmi dôležitý, minimalizuje riziko podráždenia a pomôže dosiahnuť najlepší možný výsledok.  
                                                                                                                                                       
V našej ponuke nájdete mechanický, enzymatický aj chemický píling. Stačí si len vybrať.    

Mechanické píliny – tieto pozná asi každý z nás. Je to klasické mechanické čistenie s drobnými zrniečkami pleti krúživými pohybmi, ktoré však taktiež treba vedieť vykonávať. Nie je nevyhnutné tlačiť na pleť, ba naopak, mechanický píling by mal byť robený na pleti veľmi zľahka krúživými pohybmi, aby sme nenarušili zdravú kožnú bariéru, ale eliminovali odumreté kožné bunky, jemne zrýchlili metabolizmus a tým prekrvili pleť. Čistia sa i upchaté póry a pleť sa rozjasní.

V mechanických pílingoch nájdete pílingy vhodné na každý typ pleti. Kombináciu rastlinných extraktov a celulózy „zvládne" mladá i zrelá, suchá, normálna i mastná pokožka.

Na problematickú, drsnú či mastnú pleť zvoľte Calendula LHA Mild Peeling Gel. Nechtík a LHA (derivát kyseliny salicylovej) majú protizápalové a skľudňujúce účinky, píling reguluje tvorbu mazu, čo určite oceníte.

Na nenáročnú, normálnu pokožku je v ponuke Entia Perfect Peeling Gel  s celulózou a rastlinnými extraktami.

Na jemnú, suchú či zrelú pleť siahnite po Senite Nokdu Peeling Gel – jemný pílingový gél s extraktom detoxikačnej fazuľky mungo, ktorý ju nezaťaží, ale účinne exfoliuje.

Na zrelú, normálnu či zmiešanú pleť môžete zvoliť Deoproce Collagen Essential Peeling. Obsah kolagénu a extraktu zo zeleného čaju v ňom je jedným z mnohých krokov k spevneniu pokožky.    


Enzymatické pílingy – obsahujú enzýmy, ktoré priamo poznajú odumreté bunky a narušia medzi nimi väzbu a jednoducho a prirodzene ich pohltia. Fungujú na báze ovocných kyselín (enzýmov), ktoré urýchľujú prírodné exfoliačné procesy. Vrchná vrstva kože je primárne tvorená proteínom zvaným keratín. Enzymatické pílingy pôsobia hydrolýzou, alebo teda rozbíjaním tohto proteínu, ktoré potom pohlcujú, čím odstraňujú matné, suché a poškodené povrchové bunky a nečistoty a zanechávajú tak pokožku jemnejšiu a hladšiu.

Pokiaľ vás trápi veľmi citlivá, jemná či problematická pokožka, siahnite po enzymatickom pílingu Ample:N Purifying Shot Pumpkin Enzyme Peeling Gel. Nemá drsnú štruktúru ani zrniečka, ktoré by mohli pleť podráždiť či poškodiť. Práve naopak, obsahuje množstvo starostlivo vybraných rastlinných enzýmov, ktoré jemne rozpustia odumretú vrstvu kožných buniek. Za všetky spomeňme hlavnú zložku, enzýmy z fermentovanej tekvice. Kurkuma, pupočník či sladké drievko a ďalšie, to sú extrakty, ktoré sa zároveň postarajú o upokojenie a ozdravenie oslabenej, citlivej pleti


Chemické pílingy – tento typ ošetrenia je vhodný vykonať profesionálom – tzn. mali by ste sa vložiť do rúk kvalitnej kozmetičky, ktorá presne vie čo robí. Chemický píling je potrebné aplikovať na vyčistenú pleť, nechať pôsobiť podľa potreby a následne zneutralizovať, aby sa zastavila chemická reakcia.
V našej ponuke ako chemický píling nájdete AHA kyseliny Bellmona Silky Peel AHA 30 % – ktoré sú veľmi jemným pílingom určeným na akýkoľvek typ pleti.

Píling obsahujúci nižšie percento šetrných kyselín spoľahlivo odstráni odumreté bunky bez toho, aby citlivú, problematickú pleť iritoval. V tomto prípade je výbornou voľbou Ample:N PeelingShot Ampoule, zmes troch druhov kyselín AHA, BHA a PHA. Správny pomer týchto kyselín nedráždi, nevysúša a pílingový efekt stimuluje obnovu buniek, zjemňuje a rozjasňuje. Pri bežnom type pleti ho môžete použiť aj ako nočnú regeneračnú kúru. Po niekoľkých týždňoch používania oceníte ozdravenú pleť s mladistvým jasom a čistými, stiahnutými pórmi.


Používanie pílingu nie je žiadny zložitý proces, no jeho účinky sú skutočne pôsobivé. Jemná, vyhladená pleť, čisté póry, zdravý vzhľad – to určite stojí za to, zaradiť hĺbkové čistenie do rutiny starostlivosti o pokožku. Jeho neskutočným pozitívom je, že odstraňuje z pleti odumreté kožné bunky, zlepšuje prekrvenie pokožky, nádherne pleť vyčistí do hĺbky, zjemní ju a tým pádom sa stáva rozžiarenejšou a mladšou.

A čo dodať na záver? Čistá pleť = zdravá pleť.
Mali by sme sa nad týmto „heslom“ trochu zamyslieť a pripustiť, že je to veľká pravda. Nestačí mať len kvalitný krém alebo sérum. Základom krásnej pleti je správna starostlivosť o ňu. A do toho nepochybne patrí čistenie. To tvorí základ pre jej nádherný a predovšetkým zdravý vzhľad.

Ďalším veľmi dôležitým krokom je tonizácia pleti prostredníctvom tonizačných vôd. Toner pleť dočistí a pripraví ju na prijímanie ďalších výživných látok obsiahnutých v ostatných produktoch starostlivosti o pleť. O tom si však povieme v našom ďalšom blogu.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia