Kategórie
 
 
 
 
 
 

Čistenie pleti: Prečo je také dôležité?


Autor: Temperance    Dátum: 07.05.2020

Čistenie - prečo by malo byť súčasťou tvojej rutiny?

Čistenie, čistenie, čistenie..
 

Prvý krok v 10- krokovej starostlivosti o pleť je základným pilírom - bez neho ďalšie kroky nefungujú.

Ako prvý a veľmi dôležitý krok v starostlivosti o našu pleť je jej čistenie.

Je nevyhnutné si uvedomiť, že len čistá pleť = zdravá pleť.

Je to ako keď odstraňujete nečistoty z čohokoľvek, snažíte sa to očistiť tak, aby ste boli s výsledkom maximálne spokojní. Okná – niekedy ich umývame aj hodinu, najskôr od nečistôt a následne leštíme, až kým nie sú celkom priehľadné.

To isté platí aj pre našu pleť – je naozaj veľmi dôležité, najskôr odstrániť nečistoty z jej povrchu, ktoré sa nám nahromadili počas dňa. Následne ju potrebujeme tzv. dotonizovať, čím ešte stále prebieha proces čistenia a následného dorovnania pH, ktoré sa narušilo týmto čistením či „drhnutím“.

Na čistenie je najdôležitejšie zvoliť si správny prípravok podľa typu pleti. Je to veľmi dôležité, aby sme pleť tzv. zbytočne nedrhli, ale len šetrným spôsobom odstránili nečistoty z jej povrchu.
Tak si to poďme prebrať postupne:

1. Odlíčenie
je potrebné použiť kvalitný odličovač očí a pier – teda celého makeupu. Môže byť aj dvojfázový, tzn. s olejovitou zložkou na to, aby rozpustil vodeodolné líčenie.Ak používate obyčajnú riasenku, kľudne siahnite po čistiacej vode, alebo odličovači na akejkoľvek báze. Ak však máte nanesenú riasenku vodeodolnú, v takom prípade ju neodmastíte len tak, potrebujete odličovač na olejovitej báze.

2. Odstránenie nečistôt
To znie veľmi jednoducho - veď si umyjem tvár. Ale sme úplne vedľa...  Čistá voda je veľmi príjemná a osviežujúca, no zároveň aj keď je to voda - tak je vysušujúca pre našu pleť. Preto je nevyhnutné, aby sme nedehydratovali našu pleť, pridať k nej aj vhodný prípravok - na základe určenia typu nášej pleti. Tak si to poďme predstaviť:

Normálna a suchá pleť:
- čistiace mlieko, čistiaci krém – viažu na seba všetky nečistoty, ktoré sa nám nahromadili
počas celého dňa, zvlhčujú suchú pleť – bez pridania obyčajnej vody, čím pokožka netrpí na zbytočné vysychanie.
- čistiaca voda bez alkoholu – tiež výborná napríklad na ranné čistenie po spánku, takisto vhodná aj na večerné čistenie pleti

Zmiešaná a mastná pleť:
- čistiaca pena, čistiaci gél – s pridaním malého množstva vody krásne rozpúšťajú nečistoty a taktiež eliminujú nadbytočný kožný maz. Pri tomto type pleti je dôležité robiť tento čistiaci rituál aj ráno aj večer. Musíme si uvedomiť, že i počas noci sa pleť špiní, potí a mastí a pri tomto type pleti, ak ju poriadne nevyčistíme, tak sa nám začnú upchávať póry. Ale POZOR! Netreba to zase preháňať a naozaj len jemnou masážou odstrániť nečistoty.
- čistiaca voda s alkoholom – s malým množstvom alkoholu sa odporúča čistiť zmiešanú či mastnú pleť práve s vodou, na dokonalú dezinfekciu. Taktiež, treba dodržiavať pravidlá, že niekedy menej je viac a nepreháňať to s drhnutím či vysúšaním.

Už je to len na vhodnom výbere - najdôležitejšie naozaj zvážiť, aký máte typ pleti.

A následne si zaradiť do každodennej starostlivosti ranné a večerné čistenie po ktorom je pleť vhodné dočistiť tonizačnou vodou.Tieto procesy sú nevyhnutné ak chceme mať zdravú a krásnu pleť.

Musia sa stať našou každodennou rutinou.

Len dobré vyčistená pleť je pripravená na absorbciu následnej starostlivosti o pleť vo forme či už krému, esencie, či emulzie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia