Kategórie
 
 
 
 
 
 

Detoxikácia pleti

Autor: Temperance    Dátum: 16.10.2020

Detoxikácia pleti

Naša pokožka o nás prezrádza oveľa viac než len krásu. Častokrát je aj ukazovateľom toho, v akom stave sa nachádza náš organizmus. Nezdravá strava, stres, či nedostatok spánku, to všetko pôsobí na vzhľad našej pleti. Aj tieto faktory dopomáhajú k tomu, že naša pleť pôsobí unavene, zašedlo a rýchlejšie starne. Práve preto je vhodné si aspoň dvakrát ročne dopriať tzv. očistu pleti. Mali by sme myslieť na to, že je potrebné zbaviť svoju pleť škodlivín i toxínov.


Všetko však so všetkým súvisí a preto je odporúčané detoxikovať organizmus tak zvnútra a to vhodnou stravou, ako aj zvonka a to predovšetkým vhodnou kozmetikou.

Prečo je detoxikácia dôležitá?
Koža je najväčší orgán tela a je vystavená najväčšiemu množstvu škodlivín a toxínov. V pokožke neustále prebiehajú rôzne procesy ako proces reparácie a regenerácie. Tieto procesy pomáhajú pleti zbaviť sa všetkých škodlivých látok. Avšak, čím je pleť staršia, tým sa oveľa horšie regeneruje a reparuje. A práve preto je potrebné, aby sa všetky nečistoty z organizmu ako aj z pleti vyplavili preč. Je veľmi dôležité, aby sme sa postavili k detoxikácii pleti radikálnejšie a zodpovednejšie.
Cieľom každej detoxikácie je očistiť organizmus od škodlivých látok – je potrebné, aby sa telo zbavilo toxínov, nahromadených v organizme vplyvom prostredia, životného štýlu, ako aj vplyvom rôznych syntetických chemických látok absorbovaných kožou. Tiež je veľmi dôležité, aby všetky orgány v našom tele prirodzene a správne fungovali. Toto je možné predovšetkým vtedy, ak zbavíme náš organizmus všetkých škodlivín a nežiadúcich látok.

Čo pomáha?
Správna životospráva, dodržiavanie pitného režimu, zdravá strava a dostatok pohybu. Snažme sa vyhýbať stresu, fajčeniu, alkoholu prípadne iným škodlivinám, dbajme na dostatok spánku. Všetci vieme, že dodržiavať všetky tieto aspekty je v dnešnom uponáhľanom svete trošku aj výzvou. Skúsme si však nájsť chvíľku pre seba a svoju pleť, snažme sa zamerať práve na detoxikáciu, ktorá je nesmierne dôležitá. Určite to spolu zvládneme.

Ako sa prejavuje pleť, ktorá si vyžaduje detoxikáciu?
Naučme sa čítať z našej tváre – je to naša mapa.
Ak máte na brade akné – môže to znamenať hormonálnu nerovnováhu.
Ak ho máte na čele – môže to signalizovať problém s pečeňou, či žlčníkom.
Potrebné je upraviť jedálniček, detoxikovať pleť, prípadne navštíviť lekára.

Ako teda začať?

Detoxikácia zvnútra...
Spomenuli sme orgány ako žlčník a pečeň – sú centrom detoxikácie a ich správne fungovanie ovplyvňuje aj stav našej pleti. Existujú rôzne čaje, bylinky či iné metódy, ktoré naštartujú reparáciu a regeneráciu práve týchto orgánov a tým začína proces našej očisty. Na začiatku môžete mať zvýšený pocit potenia, tvorby kožného mazu, vyrážky, nadmerné mastenie vlasov – všetky príznaky sú však v poriadku a znamená to, že vaše telo prebieha detoxikáciou. Ktoré vitamíny sú vhodné pri detoxikácii a v ktorom ovocí či zelenine ich nájdete?
Vitamín A – obnovuje tkanivo, spevňuje pokožku a vyhladzuje vrásky. Nachádza sa v mrkve, paprike, mlieku, vaječných žĺtkoch aj brokolici
Betakarotén – dodáva pleti krajší vzhľad, chráni ju pred vplyvom UV žiarenia, ktoré zrýchľuje starnutie pokožky. Betakarotén nájdete vo všetkých druhoch žltého a oranžového ovocia, najviac sa nachádza v mrkve a sušených marhuliach
Vitamín B2 – dodáva pleti jas a bojuje proti akné. Nachádza sa v mlieku, orechoch, vajíčkach a sóji.
Vitamín C – najdôležitejší vitamín pri regenerácií kože, veľmi vhodný pre fajčiarov. Nachádza sa v kyslej kapuste, brokolici, citrusoch a jeho veľké množstvo obsahuje aj kivi.
Vitamín D – najväčší nedostatok vitamínu D pociťuje naše telo predovšetkým po zime. Preto je dôležité ho doplniť. Je dôležitým antioxidantom a skvele pomáha pri detoxikácií pleti. Na jeho doplnenie stačí 10 minút slnečného žiarenia na tvár.
Vitamín E – „vitamín krásy“, ktorý pomáha pokožku detoxikovať a omladzovať. Nachádza sa v paradajkách, špenáte, karfiole či brokolici.

Detoxikácia zvonka...
10 krokov starostlivosti o pleť asi už poznáte, avšak ak ste sa s nimi ešte nestotožnili, povieme si, ktoré kroky sú naozaj veľmi dôležité a to nielen pri detoxikácii pleti.

Odlíčenie makeupu – bez toho by si žiadna z nás nemala nikdy ľahnúť do postele. Všetko „špinavé“ je potrebné z pleti odstrániť. Vhodné sú dvojfázové odličovače na báze vody a oleja, ktoré krásne rozpustia nečistoty na našej pleti. Odstránenie nečistôt – tu si vezmime akýkoľvek čistiaci prípravok ako penu, gél, krém, mlieko či vodu a poodstraňujme všetky nečistoty z pleti.

Hĺbkové čistenie – teda píling pleti. Počas detoxikácie sa odporúča oveľa častejšie, aby sa zvýšila produktivita keratínu a následne jeho odstránenie, tiež aby zrýchlil metabolizmus a začal správne regulovať kožný maz. Tu odporúčame, píling na domáce ošetrenie, napr. s fazuľkou mungo, prípadne návštevu v kozmetickom salóne, kde vám vedia aplikovať AHA kyseliny – chemický píling.

Tonizácia pleti – ráno i večer siahnite po tonizačnej vode, ktorá je úžasným pomocníkom pri dorovnaní pH pokožky a následnou prípravou na aplikáciu ďalších účinných látok.

Ako proces detoxikácie pleti – zaraďte do svojho programu návštevu sauny, alebo detoxikačný kúpeľ.
Urobte si detoxikačnú masku, napr. vlizelínovú avokádovú, zo zeleného čaju, alebo sa objednajte ku kozmetičke na alginátovú kúru so spirulinou alebo papájou.

Odporúčame vám taktiež náš rad s fazuľkou mungo. Fazuľka mungo má sama osebe schopnosť detoxikovať a tým odplavovať škodliviny z tela von.

Preto musíme spomenúť, že ak sa vám na začiatku používania produktov s fazuľkou mungo najskôr objavia nejaké vyrážky, či sa vám o niečo zhorší stav pleti, je to v poriadku. Začína tak proces detoxikácie. Škodlivé látky sa takto postupne dostávajú z pokožky von.

Tak čo myslíte, ideme na to?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia