Kategórie
 
 
 
 
 
 

Emulzia, krém vs balm?

Autor: Temperance    Dátum: 5.9.2023

Emulzia a krém vs.balm

Určite ste si už náš nový katalóg dávno prelistovali, niektorí menej, niektorí viac. A niektoré výrobky vás zaujali, iné nie. Všimli ste si tam množstvo emulzií, krémov a poslednú dobu pribudol aj nový druh výrobku, tzv. Balm.

Už máte určite predstavu, čo to emulzia je. Viete, že je to mliečna, tekutá alternatíva hydratačného krému. Jej ľahká  konzistencia sa príjemne aplikuje na tvár, krk i dekolt, dodáva pokožke hydratáciu a zbytočne nepremasťuje.

Emulzia je výbornou voľbou pre mastný a zmiešaný typ pleti, pre jej ľahkosť je vhodná v lete aj na suchú pokožku. Aj v krémoch máte tiež určite jasno. Dôležitá je hydratácia, takže prvoradý je hydratačný krém, a to pre akýkoľvek typ pleti. Aby nás netrápili pribúdajúce roky, vrásky a pevnosť pokožky, volíme aj výživný, protivráskový krém. Starostlivo vyberáme aktívne látky podľa toho, čo naša pleť práve potrebuje. Ale kedy zvolíme  balm a čo to vlastne je?

Balm / balzam je hustý, mastný krém, ktorý má vo svojom zložení minimálne príp. žiadne množstvo vody. Základ balzamu tvoria rastlinné extrakty, včelí  vosk stuhnuté rastlinné oleje.  Tie pri kontakte s pokožkou zmäknú a príjemne sa rozotierajú. Balm je pre svoju výživnú hodnotu, mastnú konzistenciu a opravný účinok  predurčený na ošetrenie hlavne suchej a drsnej pleti. Pomáha dopĺňať nedostatok prirodzeného mazu v pokožke. Premasťuje, opravuje, udržuje jej zdravú kožnú bariéru, "uzamyká" v nej vlhkosť, zabraňuje jej strate a chráni pleť pred vysušením. Ocení ho však aj zmiešaná a zašedlá pokožka, ktorá po jeho aplikácií dostane  jasný a svieži vzhľad. V chladnom počasí chrání našu pokožku pred jeho negatívnym vplyvom. Vďaka prepracovanému zloženiu môžeme  balm použiť aj ako výživnú nočnú masku. Jeho premasťovací účinok môžeme využiť pri ošetrení presušených miest na tele alebo dať prvú pomoc suchým rukám, či koži okolo nechtov.

Určite už roky poznáte náš mastný Vitamínový krém a časom pribudol aj protivráskový Retinol Refine Cream. No dnes vám ako prvé predstavíme novinky Hibutan Agar Collagen X5 Rich Balm Cream  a Topclass Lifting Cream.

Hibutan kolagénový balm svojou mastnou konzistenciou určite poteší aj tú najsuchšiu pleť a jeho príjemná vôňa pohladí dušu. Tento krém svojim bohatým zložením dodáva pleti široké spektrum výživných látok. Sójový, slnečnicový a anato olej majú na pokožku dostatočne premasťujúci efekt a dodávajú jej dôležité omega3 kyseliny a vitamíny rozpustné v tukoch. Kolagén z morských rias, kyselina hyalurónová a ceramidy pleť spevňujú, intenzívne hydratujú a  spolu s peptidmi majú na ňu protivráskový a omladzujúci účinok. Alantoín pomáha pri zvlhčovaní, upokojovaní a hojení, zlepšuje textúru pleti. Adenozín okrem svojich protistarnúcich účinkov opravuje poškodené bunky, zrýchľuje ich metabolizmus a tým aj ich obnovu. Sladké drievko upokojuje namáhanú a zapálenú pokožku, zlepšuje jej textúru, reguluje tvorbu kožného mazu. Znižuje šupinatosť suchej pokožky a obnovuje jej pružnosť. Pupočník už tradične zabezpečuje regeneráciu, upokojenie a zdravý vzhľad pleti. Podporuje prísun kyslíka do buniek, čím spomaľuje proces ich starnutia, pôsobí na zdravý vývoj spojových tkanív. Obsah aktívnych látok v ňom ovplyvňuje tvorbu kolagénu, čím zvyšuje elasticitu a spevňuje kontúry tváre. Dôležitý je aj obsah vitamínov v tomto skvelom prípravku. Vitamíny E, C a skup. B sa tiež podieľajú na mladistvom a sviežom vzhľade, zabraňujú pigmentovým nerovnostiam, chránia pokožku pred negatívnym  vplyvom voľných radikálov na ňu.

Topclass liftingový krém je ďalšou novinkou určenou pre suchý a drsný typ pleti. Jeho základ tvorí bambucké maslo, ktoré zabraňuje strate vlhkosti a svojim obsahom aktívnych látok účinne vyživuje a vyhladzuje pokožku. Obsah vitamínov rozpustných v tukoch má antioxidačný účinok a chráni pleť pred negatívnym vplyvom voľných radikálov. Bambucké maslo je cenené aj pre svoj regeneračný a protizápalový účinok. Jeho upokojujúce účinky skľudňujú rôzne podráždenia a citlivú pleť. Makadamiový olej jej zase dodáva príjemné premastenie. Vyhladzuje suchú a šupinatú pokožku, zvláčňuje, revitalizuje a regeneruje kožné bunky. Urýchľuje hojenie, zjednocuje tón pleti, chráni ju a regeneruje. Niacínamid, panthenol a alantoín sa podieľajú na ozdravovaní a bunkovej obnove, zlepšujú textúru pokožky. Predchádzajú rôznym podráždeniam a tvorbe nežiadúcich pigmentových nerovností. Kolagén  a kyselina hyalurónová spevňujú a dostatočne hydratujú pleť. Vyplňujú drobné vrásky a predchádzajú tvorbe nových. Fermentované aktívne zložky, kakaový extrakt, včelia kašička a propolis sú zárukou plnohodnotnej výživy pokožky. Lotosový extrakt, peptidy a koloidné zlato majú na pleť liftingový účinok. V ponuke máme aj  DeAge Retinol pro refine cream.  

Retinol Refine krém je ďalší premasťujúci produkt a ako jeho názov naznačuje, jeho základ tvorí retinol. Ten asi netreba veľmi predstavovať, takže len tak v krátkosti, podporuje regeneráciu a tvorbu nových buniek, pôsobí ako antioxidant a stimuluje obnovovanie kolagénových vlákien, priaznivo ovplyvňuje pružnosť a pevnosť pleti, ale aj proces jej starnutia. Jeho protivráskový účinok umocňujú ceramidy, ktoré pleť aj omladzujú a spevňujú, zabraňujú jej ovísaniu. Spolu s kyselinou hyalurónovou jej zabezpečujú dostatočné množstvo vlhkosti. Hydratovaná pleť  "odoláva" tvorbe vrások, pôsobí zdravo a mladistvo. Makadamiový olej pokožku premastí, jeho aktívne účinné látky a vitamíny A, E a sk.B ju chránia pred pôsobením voľných radikálov. Vyhladzuje suchú a šupinatú pleť. Ceramidy sú známe svojim spevňujúcim účinkom, zabraňujú nežiadúcemu ovísaniu, podporujú hydratáciu a ozdravujú kožnú bariéru. Tá je základom pre zdravý a svieži vzhľad. Kyselina hyalurónová rôznych druhov dodáva pleti žiadanú vlhkosť a spolu s ceramidmi a retinolom tvoria silné protistarnúce trio. Niacínamid, alantoín, adenozín, propolis, lotos a ďalšie účinné zložky ideálne doplňujú výživnú hodnotu tohto krému.          
                                                                                
A na záver ešte spomenieme obľúbený Vitamin Factory Cream. Tento vitamínový krém mastnej konzistencie je vhodný na pleť, ktorá potrebuje povzbudiť a osviežiť práve širokou škálou vitamínov. Mangové maslo, rakytníkový, olivový olej a ďalšie oleje z citrusových plodov príjemne premasťujú. Ceramidy potláčajú prejavy starnutia, vypĺňajú jemné vrásky a spevňujú pleť. Kyselina hyalurónová ako "hydratačný guru" zabezpečuje potrebnú vlhkosť. Spektrum starostlivo vybraných vitamínov dodáva pokožke celú paletu benefitov. Vitamín C v nej podporuje tvorbu kolagénu, retinol  má protivráskový účinok, niacínamid sa vysokou mierou podieľa na zdravej kondícii pokožky. Pôsobí protizápalovo, znižuje tvorbu vrások v jej hĺbke a predchádza tvorbe pigmentových nerovností. Vitamín E ako účinný antioxidant chráni pleť pred negatívnym pôsobením voľných radikálov a predčasným starnutím. Ďalšie vitamíny sk. B sa aktívne podieľajú na zdravom a mladistvom vzhľade pokožky.


Doprajte vašej  pokožke benefity mastného výdatného krému / balmu, vyskúšajte naše novinky!

                   

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia