Kategórie
 
 
 
 
 
 

Esencia, sérum, ampulky - aký je medzi nimi rozdiel?

Autor: Temperance    Dátum: 28.11.2018  

Esencia, sérum, pleťové ampulky: Aký je medzi nimi rozdiel?

Počuli ste o desiatich krokoch kórejskej starostlivosti o pleť?
Ak nie, bežte to napraviť na náš blog. Dnes sa totiž naučíme rozdiely medzi produktami, ktoré v poslednom období jednoznačne ovládli kozmetický trh. S príchodom svetoznámych kórejských tipov sa totiž na pultoch drogérií a e-shopov objavujú aj nové typy výrobkov, ktoré častokrát nedokážeme správne rozlíšiť.

 

Esencie, pleťové ampulky, emulzie či séra.
Viete, ktoré z nich sú pre vás naozaj vhodné a ako sa používajú?

Kedysi nám stačilo poznať dva základné kroky v starostlivosti o pleť. Čistenie a hydratácia pleti. S novými výskumami, inováciami a technológiami sa tieto kroky dramaticky rozšírili. Za to vďačíme práve kórejskej kozmetike a výrobcom, ktorí prinášajú nové riešenia pre zdravšiu a krajšiu pleť. A tak prichádza na rad častá otázka. Nejde len o ďalší marketingový ťah?

Je esencia totožná so sérom?

Esencia a sérum sú totožné čo sa týka obsiahnutých účinných látok, avšak rozlišujú sa podľa textúry. Pleťové sérum je skôr ľahkej emulznej konzistencie a esencia skôr hutnejšej konzistencie. Inak povedané, európske ženy poznajú skôr séra a tie ázijské esencie. Oba výrazy zodpovedajú však rovnakému výrobku, ktorý sa používa ihneď po tonizácii pleti na doplnenie hydratácie, výživy či regeneráciu pleti.
Esencia je považovaná za srdce kórejskej rutiny v starostlivosti o pokožku a je určená na použitie po dôkladnom vyčistení pokožky.


Na čo sú vhodné pleťové ampulky?

Pleťové ampulky sú častokrát označované ako pleťové séra. Hoci sú na pohľad malé, ampulky sú vo svojej podstate séra s vyššou koncentráciou aktívnych zložiek, ktoré môžete použiť ako doplnkovú starostlivosť, prípadne ak vás trápi určitý kožný problém.
Sú skvelým spôsobom, ako sa zamerať na špecifické požiadavky našej pokožky, ako napríklad boj s pigmentovými škvrnami, vráskami či dokonca suchou pokožkou. Cieľom je teda nielen urýchliť účinok produktov, ktoré následne použijeme ale v prvom rade zaručiť ich dlhodobý efekt.

Náš tip: aplikujte si ampulku po večernom čisteni a tonizácii a nechajte pôsobiť počas spánku, kedy pleť relaxuje a oveľa lepšie príjíma účinné látky.

Nemýľte si emulziu a pleťový krém

Ľahšia ako pleťový krém a menej koncentrovaná ako sérum. Stručne povedané, emulzie sú ľahšie verzie krémov. Na rozdiel od väčšiny hutnejších krémov na tvár, emulzie sú zvyčajne vyrábané na báze vody, preto sa oveľa ľahšie roztierajú a vstrebávajú do pokožky. Sú výborné najmä na zmiešaný či mastný typ pleti na celodenné použitie ako aj na normálnu pleť v letných mesiacoch, kedy sa pokožka viac potí.

Keďže záujem žien o nové kozmetické vychytávky neutícha, určite sa môžete tešiť na nové a unikátne produkty. Pri ich výbere však majte na pamäti nasledovné:
•    Po prvé, zistite, čo vaša pokožka naozaj potrebuje a vyberte si výrobky s takými zložkami, ktoré zodpovedajú jej stavu a požiadavkám. Nenechajte sa chytiť do marketingovej pasce a zamerajte sa primárne na zloženie vybraného produktu.
•    Po výbere správnych ingrediencií vyskúšajte rôzne textúry, aby ste videli, čo vašej pokožke najviac vyhovuje.
•    Pamätajte si, že produkty starostlivosti o pleť fungujú len v prípade dlhodobého a poctivého používania. Medzi každým z týchto krokov počkajte aspoň minútu, aby sa produkty dokázali vstrebať do jednotlivých vrstiev kože.

Posledná rada znie: bez ohľadu na to, koľko výrobkov používate, je všeobecne známym pravidlom, že je potrebné najskôr si pleť dôkladne vyčistiť, tonizovať a následne aplikovať podľa vášho výberu výživné, hydratačné alebo regeneračné produkty. To či to bude sérum či esencia, emulzia alebo krém vám už „povie vaša pleť”.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia