Kategórie
 
 
 
 
 
 

Fazuľka mungo

Autor: Temperance    Dátum: 2.11.2022

MUNGO


Vlhké jesenné počasie skúša našu imunitu. Častokrát aktívne pracujeme na jej posilnení, upevňujeme si naše zdravie čím sa snažíme predchádzať prechladnutiam a chorobám. Zbavujeme sa toxínov a zaraďujeme do stravovania viac citrusov, zeleniny, strukovín, ale aj klíčkov.


Mnohí z nás už tak objavili aj nie veľmi používanú fazuľku mungo. Malá, nenápadná, ľahko stráviteľná fazuľka, plná výživných látok, výborne obohatí náš jedálny lístok. Vápnik, draslík, magnézium, železo, vitamíny  a nenasýtené mastné kyseliny, to je iba časť aktívnych zložiek. Zaujímavá a významná je aj celá škála dôležitých aminokyselín, ktoré dokážu posilniť naše zdravie. Mungo je výborné do polievok a zeleninových jedál. Jeho naklíčením sa v ňom ešte zvyšuje množstvo živín, enzýmov a antioxidantov. Klíčky z munga sú vhodné hlavne do šalátov.
 
Už vieme, že fazuľka mungo je zdravá a pre nás prospešná, tak prečo jej benefity nevyužiť aj v našej starostlivosti o pokožku.

Kozmetický priemysel nám to samozrejme uľahčil a my vám ponúkame exkluzívny rad Nokdu, ktorého základ tvorí práve fazuľka mungo.

Výživné účinky munga sú tu posilnené fermentáciou. Vieme, že fermentácia potravín zvyšuje ich pozitívny vplyv na naše zdravie a to isté platí aj pre fermentačné procesy v kozmetike. Vytvárajú sa molekuly, ako sú peptidy, kyselina mliečna a kyselina hyalurónová, zvyšuje sa produkcia ceramidov, a tým je ovplyvňovaná vlhkosť v pokožke. Posilňuje sa kožná bariéra, skľudňujú sa zápalové procesy a citlivosť pokožky. Aktívne látky z munga sa fermentáciou rozkladajú na menšie molekuly, čím sa zlepšuje ich absorpcia do pokožky, zvyšuje ich účinnosť a  antioxidačné procesy v nej.

V našej ponuke máme túto obľúbenú „kuchynskú fazuľku“ v kozmetickom rade NOKDU.

Náš inovovaný Balhyo Nokdu Nutrition Cream je krém obsahujúci fermentovanú fazuľku mungo. Fermentáciou zosilnený účinok aktívnych látok fazuľky skľudňuje a vyživuje pokožku a dodáva jej potrebné množstvo minerálnych látok, vitamínov a enzýmov. Esenciálne aminokyseliny munga sú základným kameňom regenerácie pokožky, podporujú tvorbu kolagénu a jej spevnenie. Kyselina hyalurónová zabezpečuje potrebnú vlhkosť, pôsobí protivráskovo, zvyšuje elasticitu a zlepšuje celkový vzhľad pleti. Palmitoyl Pentapeptid–4 spúšťa stimuláciu kolagénu a produkciu zdravého elastínu pre hladší povrch pokožky. Skvalán a kvasnicový extrakt svojim vysokým obsahom vitamínov skupiny B, minerálov a komplexných bielkovín posilňuje regeneráciu, preventívne pôsobí proti kožným problémom. Bambucké maslo okrem upokojenia, zjemnenia a hydratácie zásobuje pleť vitamínmi A a E. Jeho antioxidačné účinky chránia pleť pred negatívnym vplyvom vonkajšieho prostredia. Pleť je po aplikácii krému vláčna a krásne hebká.

Balhyo Nokdu Pure Essence je ľahká esencia, ktorá takisto ťaží z benefitov fermentácie. No okrem už spomínanej fermentovanej fazuľky mungo a jej účinkoch, je navyše  obohatená o fermentovaný extrakt zo sójových bôbov. Sója, podobne ako mungo, má tiež svoje miesto v zdravej výžive.Tento vysoko kvalitný proteín ovplyvňuje pozitívne naše zdravie aj stav našej pokožky. Obsahuje množstvo vzácnych minerálnych látok a vitamínov. Fermentovaná sója je navyše bohatá na protivráskové peptidy, ktoré aktívne spevňujú a zvyšujú pružnosť pokožky. Zmenšuje prejavy starnutia, podporuje produkciu kolagénu a elastínu, dodáva pleti mladistvý vzhľad. Mokraďovkový olej pomáha udržovať pružný a jemný vzhľad, reguluje tvorbu kožného mazu, spolu s betaínom zabezpečuje a udržuje vlhkosť v pokožke. Extrakt z tremelly jej dopĺňa celú škálu minerálov, aminokyselín a tiež hydratáciu. Makadamiový olej bohatý na antioxidanty, chráni pleť pred negatívnym vplyvom vonkajšieho prostredia, zmierňuje prejavy starnutia, pokožku zvlhčuje, zjemňuje a dodáva dôležité vitamíny.

Každodennú starostlivosť o pleť dopĺňa Balhyo Nokdu Pure Toner. Vysoký obsah   aktívnych látok zabezpečuje potrebnú vlhkosť. Zabraňuje tak tvorbe vrások a ochabovaniu pokožky z dôvodu nedostatku hydratácie. Panthenol a alantoín upokojujú a podporujú regeneráciu, riasa chondrus dodáva celú škálu minerálnych látok. Sladké drievko pomáha udržovať kyselinu hyalurónovú v koži, reguluje tvorbu pigmentových nerovností, obnovuje pružnosť. Portulaka svojim širokým obsahom vitamínov zabezpečuje pleti svieži a zdravý vzhľad.

Na prekrvenie, prečistenie a podporu detoxikačných účinkov fazuľky mungo zvoľte Balhyo Nokdu Nutrition Massage Cream. Jemným premasírovaním vpravíme do pokožky nielen spomínané výživné extrakty fermentovanej mungo fazuľky a sóje, ale ju obohatíme o vitamín E a ginkgový extrakt. Pôsobenie alantoínu, portulaky a extraktu tremelly dáva pleti zdravý a svieži vzhľad. Kakaové a mangové maslo ju príjemne premasťujú.

V neposlednom rade môžete celkovú starostlivosť o pleť doplniť aj čistiacimi výrobkami z radu NOKDU, ktoré sú výborným „detoxikačným kamarátom“ na akýkoľvek typ pleti. V ponuke nájdete čistiace mlieko na suchší typ pleti alebo čistiacu penu určenú na zmiešanú či mastnú pleť.

Dajte šancu zdravej pokožke a vyskúšajte kozmetický rad Nokdu s obsahom fermentovanej fazuľky mungo.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia