Kategórie
 
 
 
 
 
 

Hydratácia pleti

Autor: Temperance    Dátum: 29.06.2020

Hydratácia

Jeden z najdôležitejších krokov, na ktorý by sme určite nemali zabúdať.
Voda je pre našu pokožku blahodarný elixír. Ako je nám už všetkým známe, voda tvorí sedemdesiat až osemdesiat percent ľudského tela. Ak naša pokožka nie je dostatočne zásobovaná vodou, stráca svoju pružnosť a vitalitu.

Aby sme zabránili predčasnému starnutiu pleti, je potrebné náš organizmus neustále zavlažovať. A to tak zvnútra, ako aj zvonku. V prípade, že hydratáciu podceníme, môže postupne dochádzať k jej vysúšaniu, zhoršenej vitalite a k rôznym kožným problémom. Je dôležité venovať sa pokožke celého tela, avšak zvýšenú pozornosť by sme mali venovať predovšetkým našej tvári, kde je pleť najtenšia, najjemnejšia a najviac skúšaná. Naša tvár je neustále vystavovaná vonkajšiemu prostrediu (slnko, more, mráz, vietor, sneh....).
Práve tieto faktory sa podpisujú na stave našej pleti. Aby sme predišli k jeho zhoršovaniu, venujme svoju pozornosť dôkladnej starostlivosti. Poďme teda hydratovať.....

Po každom čistení pleti dochádza k jej vysúšaniu, a to aj v prípade, keď použijeme čistiace mlieko, či krém. Tieto je potrebné následne taktiež odstrániť.

Preto najdôležitejším krokom pre udržanie správnej hodnoty pH pokožky je jej tonizácia. A to po každom čistení. V našej ponuke máme rôzne druhy tonizačných vôd – stačí si len vybrať.

Nezabúdajme, že tonizáciu potrebuje nielen suchá, ale aj mastná pleť.

Ďalším krokom je aplikácia vhodného hydratačného krému. Mal by pleť „zavlažovať“, no zároveň jej umožniť aj dýchať a vytvoriť tak rovnováhu tuku a vody. Pleť by mala zostať hladká.

Pri suchej pleti odporúčame intenzívnejší krém, ako napríklad Riace Intensive Hydrating Cream, pri mastnej pleti sa zase volia odľahčené gélové verzie krémov alebo emulzií, napríklad Special Water Plus Lotion (naša NOVINKA).Na jemnú pleť náchylnú na začervenania či iné reakcie, ponúkame Musevera The Soonjin Cream (naša NOVINKA).

Ponuka hydratačných krémov na našom trhu je naozaj široká. Ako sa v nich zorientovať? Platí rovnaké pravidlo ako pri všetkých ostatných krémoch – vyberajte podľa typu pleti. Častým mýtom je, že mastnú pleť hydratovať netreba. Omyl dámy! Zavlažovať by ste mali všetky typy pleti každý deň a to pre vyššie uvedené dôvody. Samozrejme každý typ pleti si vyžaduje iný krém..

Aký by mal byť „dobrý“ hydratačný krém?
1. Mal by pokožku hydratovať
2. Priťahovať vlhkosť z okolitého prostredia
3. Mal by „umožniť“ pokožke voľne dýchať
4. Pleť by mala byť hebká a vláčna
5. Nemali by ste mať pocit „sucha“ či „mastnoty“

Kedy by sme mali pleť hydratovať?
Domnievať sa, že pleť je vhodné hydratovať len počas dňa nie je správne. Rôzne výskumy poukázali na fakt, že je taktiež vhodné pokožku hydratovať aj počas noci. Vtedy pokožka oddychuje, dokáže sa obnovovať a regenerovať.
Je nevyhnutné si povedať, že hydratácia nie je na škodu už od skorého veku. Tzn. aj dievčatá do 20tky vôbec nič hydratáciou nepokazia, naopak, môžu tak predísť rôznym problémom. Hydratáciu určite doprajte nielen svojej pleti, ale aj celému telu a to vždy po sprchovaní, či nadmernom slnení...

Kvalitná hydratácia je pre vaše celé telo tzv. „dobré jedlo“, ktoré jej dodáva pružnosť a tým aj mladistvý vzhľad.
Hydratovať môžete aj výborným pleťovým olejom. V našej ponuke nájdete olej na celé telo i tvár, ktoré veľmi priaznivo pôsobí na pokožku.

Dodáva jej potrebnú hebkosť, vláčnosť a vlhkosť. Odporúča sa tak na pleť, ako aj na celé telo, najmä pri suchšom type pleti.

Ak je vaša pleť skôr problematickejšia, či mastnejšia, môžete siahnuť po našom úžasnom oleji s čajovníkom, ktorý sa veľmi dobre a rýchlo vstrebáva. Čajovník pôsobí na pleť upokojujúco a zabraňuje vzniku nežiadúcich javov na pokožke, akú sú napríklad malé vriedky, či drobné vyrážky.

Hydratácia – dôležitý krok v starostlivosti o vašu pleť
Stres, únava, či znečistené životné prostredie, to sú faktory, ktoré vplývajú na stav našej pokožky. A preto, tak, ako sme si povedali na začiatku – hydratujte.

Doprajte pleti správnu tonizačnú vodu a tiež správny hydratačný krém alebo olej, podľa typu pokožky.
Ošetrujte svoje telo, či už pleťovým mliekom alebo olejom, avšak nezabúdajte tiež na dostatočný prísun tekutín počas dňa.
A ak máte čas, zašportujte si, či zájdite na masáž.

Aj fyzická aktivita a masážne procedúry majú blahodarný účinok na celkové prekrvenie našej pokožky.

Takže milé dámy, nezabúdajme na hydratáciu a doprajme si aj zdravý relax.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia