Kategórie
 
 
 
 
 
 

Jarná starostlivosť o pleť

Autor: Temperance    Dátum: 28.3.2022

Jarná starostlivosť – hydratácia  - ceramidy

Už častokrát sme sa rozprávali o každodennej starostlivosti o pleť.
Vieme už, že alfou a omegou našej rutiny by malo byť čistenie. Hovorili sme už aj o význame tonizácie, aj o ďalších krokoch denného ošetrenia pokožky.

No napriek všetkým znalostiam i disciplinovanej starostlivosti nás väčšinou jarné obdobie prekvapí. Prvé jarné slnečné lúče nemilosrdne odhalia "medzery" v našej každodennej rutine. Naša pleť je po zimnom období zašedlá, dehydratovaná, podráždená a unavená z neustálych teplotných zmien.

Poďme si povedať, čo s dehydratovanou a unavenou pleťou ďalej, ako jej pomôcť...

Dovolíme si tvrdiť, že každá z nás pociťuje na svojej pleti negatívne dopady zimy. Niektoré viac, iné menej. No nastávajúca jar od každej z nás vyžaduje zmeniť svoj  prístup, zmeniť výrobky prípadne vymeniť účinné látky. Je nutné začať "jarné upratovanie". Keď svojim kritickým okom zhodnotíte nedostatky svojej pleti a zistíte dehydratáciu, ako prvé vás napadne kyselina hyalurónová. Je známa, účinná, dostupná.  No určite viete, že nie je jediná, ktorú naša pokožka "zbožňuje". Vyskúšali ste napríklad ceramidy?

Chcem začať, len neviem ako...

Ako vždy, je potrebné začať od čistenia. Nebudeme sa tu rozpisovať o tom, aký dôležitý je píling pre dosiahnutie zdravej pleti. A nebudeme sa rozpisovať ani o ďalších, dôležitých krokoch čistenia, tie ste si už určite prečítali v našich minulých blogoch. Už viete, že píling je dôležitým krokom v boji proti zašednutosti pokožky, že čistenie je základ jej zdravého vzhľadu a tonizácia jej okrem iného, dodáva prvotnú hydratáciu. Avšak čo ďalej? Nové ročné obdobie si často vyžaduje nový spôsob ošetrenia, nový typ výrobku. Veď chceme dosiahnuť sviežu, pevnú, zdravú pleť!  

O čo vlastne ide?

Striedanie chladu z vonku a tepla z vykúrených miestností pokožku vysušujú a unavujú. Pocity pnutia a nepohodlia nám dennodenne strpčujú život. Na tvári sa nám objavujú šupinky a červené fľaky.  Aj sa umývame, aj sa krémujeme, no žiadne zlepšenie stále neprichádza. Tak to je určite potrebné niečo zmeniť, kožnú bariéru posilniť a pleť dôkladne hydratovať.

Čo sú to tie ceramidy a prečo ich budeme zbožňovať?

Áno, o ceramidoch až tak často nepočujeme, ale patria medzi najdôležitejšie účinné látky. Sú súčasťou kožnej bariéry. Spolu s kyselinou hyalurónovou, kolagénom a ďalšími zložkami sa prirodzene nachádzajú v pokožke, v ľudskom tele. Potrebuje ich každý typ pokožky od suchého až po mastný, a to v každom veku. Chránia našu pleť pred stratou vlhkosti.            Ako sme spomínali, naša pokožka je po zime dehydratovaná, suchá až šupinatá, "ozdobená" červenými fľakmi v oblasti nosenia rúšok. A práve ceramidy sú tým správnym riešením pre jej ošetrenie.

Jeho veličenstvo, ceramidy...

Keďže sú ceramidy vynikajúcim a spoľahlivým zvlhčovačom, sú súčasťou kožnej bariéry a upokojujú začervenanú pokožku, tak sú rozhodne tou najlepšou voľbou. A navyše zbožňujeme aj ich spevňujúci účinok.
Čím začať?
No predsa rannou rosou s ceramidmi "Ample:N Ceramide Shot Ampoule Mist". Toto jemné sérum v spreji je základom. Hydratuje, upokojuje, posilňuje kožnú bariéru, osviežuje pleť.

Pre umocnenie už spomínaných účinkov zaraďte do dennej rutiny aj intenzívne sérum  Ample:N Ceramide Shot Ampoule, ktoré obsahuje komplex ceramidov, patentovaných zložiek a upokojujúcich aktívnych látok.

Na záver siahnite po kréme s ceramidmi AmpleN: Ceramide Shot Cream, ktorý posilňuje prirodzený hydratačný faktor, zabezpečuje výživu a ukľudňuje pokožku.

Ešte masku, prosím...

Naša každodenná rutina by asi nebola kompletná, keby v nej chýbala maska. Maska je synonymum nielen pre relax a   intenzívnu starostlivosť, ale aj riešenie pre zdravú a sviežu pleť.

Takže určite si naplánujte našu vlizelínovú textilnú masku s ceramidmi "Ample:N Ceramide Shot Mask". Obsahuje rôzne druhy ceramidov, ktoré zabezpečujú hydratáciu a spevnenie ochabnutej pleti. Makadamiový olej premasťuje a vyživuje. Panthenol, arginín a alantoín regenerujú a zjemňujú textúru pleti. Ovocné a rastlinné extrakty jej dodávajú sviežosť a mladistvý vzhľad. Pleť zostáva spevnená a vyhladená.

Náš tip: vyskúšajte aj iné druhy z radu Ample:N.
Masku môžete na chvíľu dať do chladničky, umocníte tak osviežujúci efekt.
Naopak, na anemickú a neprekrvenú pleť, môžete masku v uzatvorenom obale na chvíľku vložiť do horúcej vody. Dosiahnete tak na pleti úžasný hrejivý pocit.

Tak čo myslíte?

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia