Kategórie
 
 
 
 
 
 

Kmeňové bunky a ich účinky

Autor: Temperance    Dátum: 14.2.2024

Kmeňové bunky?

Už sme o nich písali v predošlom blogu, no poďme si to zopakovať a pridať zopár nových zaujímavostí. Často o nich počujeme, často ich vidíme v zložení kozmetických výrobkov, ale vieme vlastne akým spôsobom pôsobia na našu pokožku?

V medicíne sa používajú už desaťročia, no v kozmetickom priemysle to nie je tak dlho.


Aj keď sa v starostlivosti o pokožku používajú rastlinné kmeňové bunky, majú podobný účinok ako tie ľudské. Sú neuveriteľne jedinečné, pretože telo ich používa na vytvorenie takmer každého iného typu buniek, vrátane viacerých kmeňových. Táto vlastnosť je dôvod, prečo sa kmeňové bunky často označujú ako „hlavné bunky“, ktoré pomáhajú telu liečiť sa, regenerovať.


Dokážu aktivovať rôzne  procesy reparácie a hojenia v koži. Sú výnimočné vo svojej schopnosti deliť sa, nahradzovať a opravovať poškodené tkanivá. Kmeňové bunky obsahujú proteíny, peptidy a aminokyseliny, ktoré dávajú ostatným bunkám tela signál na reparáciu a tým aj na omladenie pokožky. Majú prirodzené antioxidačné vlastnosti a vyživujú kožné bunky, čo podporuje bunkovú výmenu a zvyšuje produkciu kolagénu. A práve tento proces zrýchlenej bunkovej obnovy vedie k zníženej tvorbe jemných liniek a vrások, zlepšuje sa textúra a vzhľad pokožky. Kmeňové bunky nielenže majú schopnosť opravy buniek, ale tiež pokožku chránia pred nepriaznivými vonkajšími faktormi, sú schopné dodávať vlhkosť priamo na bunkovej úrovni, a to priamo tam, kde je potrebná.


Proteíny, aminokyseliny či peptidy, či antioxidačné účinky potrebuje každá pokožka, takže  kmeňové bunky so svojimi benefitmi ocení pleť každého veku či typu. Dobrá správa je, že ich dobre tolerujú aj citlivé, reaktívne typy. Kmeňové bunky sú aj skvelým doplnkom iných aktívnych zložiek v kozmetických produktoch. Ich kombináciou sa zvyšujú benefity prípravkov a účinok na pleť sa stáva viditeľným. Výsledkom je  zlepšená štruktúra a tón pokožky. Účinok sa prejaví v  omladenom, žiarivom a zdravom vzhľade s zjemnenými linkami a vráskami.


Benefity kmeňových buniek zaujali aj Kóreu, lídra svetového kozmetického priemyslu. Už pred rokmi ich zaradila do svojich výrobných procesov a my vám ponúkame jedinečný kozmetický rad DeAge Premium Stem.


Základom DeAge Premium Stem sú kmeňové bunky z morských rastlín. Ich účinok je podporený kalusovou kultúrou hroznového vína a ibišteka. Extrakty z granátového jablka, hurmikaki a paradajok dodávajú pokožke širokú škálu vitamínov a minerálnych látok. Vysoký obsah vitamínu C z nich podporuje tvorbu kolagénu a rozjasňuje tón pleti. Kyselina hyalurónová zadržiavaním vlhkosti v koži aktívne pôsobí na jej hydratáciu, čím predchádza vzniku vrások a zjemňuje už vzniknuté. Spevňuje kontúry tváre, priaznivo pôsobí na jej zdravý a pevný vzhľad. Niacínamid podporuje sťahovanie pórov, vyrovnáva nerovnosti na pokožke, zjednocuje pigmentáciu a zlepšuje jej textúru. Chráni ju pred negatívnym vplyvom voľných radikálov a redukuje tvorbu vrások. Aktívne zvyšuje hladinu ceramidov a mastných kyselín v koži, zabraňuje strate vlhkosti, čím  pôsobí na  pevnosť a pružnosť pleti. Ceramidy sú prirodzené mastné kyseliny, ktoré  tvoria hlavnú časť medzibunkovej hmoty a hydrolipidového plášťa, ktorý drží kožné bunky pohromade v pevnej a hladkej štruktúre. Zvyšujú ich hydratáciu a obranyschopnosť. Zabraňujú nežiadúcemu ochabovaniu pokožky a zabezpečujú jej pevnosť . Aj vďaka ceramidom je pleť pružná, elastická a mladistvá. Alantoín s adenozínom aktívne podporujú delenie buniek a tým revitalizujú poškodenú, nezdravú pokožku. Regenerujú ju, zjemňujú a vyhladzujú.                                                                  
Arginín podporuje tvorbu kolagénu a pomáha udržovať v pleti dostatočnú vlhkosť. Makadamiový olej obsahuje vitamíny A, B, E, výborne sa vstrebáva do pokožky, svojim obsahom vitamínov a esenciálnych mastných kyselín chráni a vyhladzuje suchú a šupinatú pleť. Svojimi výživnými a premasťujúcimi účinkami je  ideálny na ošetrovanie suchej a zrelej pleti. Morušový extrakt pôsobí na zjednotenie jej tónu, rozjasňuje ju.
Kmeňové bunky s synergii s osvedčenými aktívnymi látkami sa stávajú veľkým prínosom nielen bežnej dennej rutine, ale aj v kozmetických salónoch. Zaujali vás benefity kmeňových buniek? Opýtajte sa vašej kozmetičky na ošetrenie kmeňovými bunkami, ktoré nájdu aj v našej ponuke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia