Kategórie
 
 
 
 
 
 

Kruhy pod očami


Autor: Temperance    Dátum: 29.05.2019

Kruhy pod očami: Nájdi ten pravý očný krém!

Tmavé kruhy pod očami trápia mnohých z nás.

Zvyčajne sú spôsobené nedostatkom spánku, alergiami, stresom, slabým pitným režimom či zlým životným štýlom (fajčenie, pitie alkoholu…) a podobne.

 

 

 

Dobrou správou je, že nie je potrebné míňať veľké množstvo peňazí na drahé kozmetické procedúry. Tmavé kruhy môžete odstrániť aj prirodzene. Medzi najbežnejšie tipy patria napríklad aj uhorky a studené čajové vrecúška, najlepšie zo zeleného čaju.

Ak aj vás trápia kruhy či opuchnuté oči, nie je potrebné podliehať panike. Prinášame vám hneď niekoľko tipov, vďaka ktorým môžete s týmto problémom úspešne bojovať.

Tmavé kruhy môžu byť spôsobené troma aspektami: genetikou, zlým krvným obehom a životným štýlom. V prípade genetiky to môže byť spôsobené typom hyperpigmentácie v koži, ako napríklad nadprodukcia melanínu. Geneticky majú niektorí ľudia zvyčajne tenšiu kožu (zvyčajne je to 0,5 mm, zatiaľ čo zvyšok tela má 2 mm). Môže to byť aj v dôsledku zlého krvného obehu a v neposlednom rade aj kvôli zlému životnému štýlu, ktorý je často doprevádzaný nekvalitným spánkom, nesprávnym stravovacím režimom a najmä nedostatočným pitným režimom.

Keď sa vaše žily rozšíria, automaticky sa stávajú tmavšími. Existuje mnoho dôvodov, prečo sa vaše žily môžu rozšíriť - krátky spánok, stres, dehydratácia, diétne faktory, alkohol, dokonca aj alergie. Ak chcete nájsť hlavného vinníka, jemne zovrite vašu kožu medzi prstami a zdvihnite ju. Ak je koža stále hnedá, je to spôsobené hyperpigmentáciou, ak nie, je to zlý krvný obeh.

Ak je vaše telo dehydrované, snaží sa kompenzovať nedostatok hydratácie zadržaním čo najväčšieho množstva vody v tele, čo vedie k opuchom pod očami. To je dôvod, prečo sa musíme uistiť, že pijeme odporúčané množstvo vody. Je to mimoriadne dôležité, pretože voda nielenže zanecháva vašu pokožku hydratovanú a dobre vyzerajúcu, ale aj v oblasti očí udržiava všetko v poriadku. Vždy majte na stole aspoň litrovú fľašu vody (denne by sme mali vypiť cca 2 litre vody).

Zelený čaj je doslova nabitý kofeínom, ktorý môže pomôcť zmenšiť krvné cievy pod očami, čo znižuje zápal v žilách a koži. Kofeín v čaji tiež udržuje v dobrom stave krvné kapiláry, zlepšuje vzhľad tmavých kruhov a zmierňuje opuch. Má antibakteriálne účinky, dôkladne pleť hydratuje, dodáva jej pružnosť a pevnosť. Očný krém so zeleným čajom zároveň pleť revitalizuje a vyživuje. V našom prípade môžete siahnuť napríklad po Green Tea Eye Cream. Očné okolie zbavuje opuchov, pôsobí antibakteriálne, hydratujúco a zároveň citlivú pokožku v oblasti očí spevňuje. Vďaka zelenému čaju pleť zároveň revitalizuje a vyživuje.

Aj naše očné krémy obsahujú okrem iného napríklad aj spomínaný kofeín. V jednom z nich nájdete doslova hotové poklady. Vysoký obsah olejov v očnom kréme WONDER LIFTING EYE CREAM veľmi priaznivo pôsobí na oblasť okolo očí, kde je pokožka najtenšia. Bambucké maslo dodáva výživu a hydratáciu. Peptidy, kofeín a extrakt zo zeleného čaju majú liftingový efekt. Panthenol upokojuje podráždenú pleť. Betaglukán z húb chráni pleť pred škodlivým vonkajším prostredím

Ďalšou novinkou je napríklad rad Oh Beau. Očný krém je určený na veľmi vráskavú pokožku. Vďaka olejom ako makadamiový, mokraďovkový a jojobový a ich vysokému obsahu pokožku zvláčňuje, vyživuje a vytvára na jej povrchu hebký a jemný pocit. Kyselina hyalurónová a bambucké maslo majú hydratačný efekt. Betaglukán chráni pleť pred škodlivým vonkajším prostredím. Arbutín má rozjasňujúci účinok. Slimačí sliz obnovuje bunky pokožky, peptidy majú protivráskový a liftingový efekt.

Okrem iného môžete zvoliť aj kokosový olej. Výhody kokosového oleja sú nekonečné. Zlepšuje vaše zdravie a fyzický vzhľad. Ak ste si všimli, že sa pod vašimi očami objavili tmavé kruhy, jednoducho do okolia očí vmasírujte extra panenský kokosový olej. Ráno ho opláchnite vlažnou vodou. Ako to funguje? Vitamín E a antioxidanty obsiahnuté v kokosovom oleji pomáhajú liečiť a opravovať poškodené bunky kože. Má tiež protizápalové vlastnosti, ktoré pomáhajú znižovať opuchy.
A čo taká ružová voda? Ružová voda omladzuje pokožku, upokojuje unavené oči a pomáha redukovať tmavé kruhy. Namočte vatový tampón do ružovej vody na približne 3 minúty a potom ho umiestnite priamo na zatvorené viečka. Nechajte pôsobiť 15 minút. Pre najrýchlejšie výsledky, opakujte tento postup dvakrát denne počas 2 až 3 týždňov. Ak máte radi pleťové masky, tak vás potešíme, pretože naša vlizelínová maska s ružovou vodou pôsobí aj v oblasti očí. Je vhodná pre akýkoľvek typ pleti a dokonca si hravo poradí aj s vyrážkami či drobnými vriedkami. Vysoký obsah glycerínu navyše dodá vašej pleti dokonalú dávku hydratácie.

Aby však akýkoľvek produkt správne účinkoval a my sme sa tešili zo zdravej, hydratovanej a sviežej pleti, je nesmierne dôležité sústrediť sa na starostlivosť aj zvnútra nášho tela. Základom všetkého je samozrejme dôkladná hydratácia a tak nezabúdajte na pravidelný pitný režim. Uvidíte, vaša pokožka sa vám čoskoro odvďačí. :-)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia