Kategórie
 
 
 
 
 
 

Letná starostlivosť o pleť

Autor: Temperance    Dátum: 2.6.2023
 

Letná starostlivosť o pleť / Leto nám už pomaly začína...

V minulom blogu sme si predstavili ošetrujúce výrobky vhodné na domácu starostlivosť predovšetkým v lete.
V tomto duchu budeme pokračovať, lebo informácií o pleťovej kozmetike nie je nikdy dosť.


Vieme, že pokožka dennodenne prichádza o svoju vlhkosť a leto je pre ňu obzvlášť ťažkým obdobím. Teplo a slnečné lúče dokážu našu pleť riadne potrápiť. Pri nedostatočnej starostlivosti jej hrozí povädnutosť, suchosť, strata sviežeho a zdravého vzhľadu. Dehydratovanú pokožku ohrozujú infekcie a zápalové procesy. Pleť časom reaguje tvorbou fľakov, sčervenaním a podráždením. Začína byť náchylná na tvorbu pigmentových nerovností. A to predsa nechce nikto z nás!
 

Aqua Rich Hyaluron kozmetický rad už určite poznáte. Niektorí ste ho odskúšali, niektorí iba videli v našom katalógu, či e-shope. Tí, ktorí ho odskúšali, nám určite dajú za pravdu, že sú to výrobky s úžasnou hydratačnou schopnosťou. Ich základ namiesto obyčajnej vody tvorí morská voda. Vieme, že tá obsahuje širokú škálu minerálov, ktoré naša pleť potrebuje. O hydratačný efekt sa stará viac molekulová kyselina hyalurónová. Tá je jednou z hlavných zložiek medzibunkovej hmoty, má silný hydratačný účinok. Viaže na seba vodu, dlhodobo zadržuje vlhkosť v pokožke, čím ju udržuje hydratovanú, jemnú a hladkú. Zabraňuje tak pocitu suchosti, zjemňuje vrásky a predchádza ich vzniku. Zdokonaľuje kontúry tváre, ovplyvňuje zdravý vývoj buniek a tým zabezpečuje zdravý a pevný vzhľad pleti.
 

Keďže jedným z dôležitých krokov v starostlivosti o pleť je tonizácia, začneme práve tonizačnou vodou.                    
Aqua Rich Hyaluron Watery Toner by nemal chýbať v žiadnej, hlavne letnej dennej rutine v starostlivosti o pokožku. Dodáva jej prvotnú intenzívnu dávku vlhkosti, čím aktívne predchádza jej povädnutiu a vysychaniu. Vitamín E, ako jeden z najlepších prírodných antioxidantov, spomaľuje proces starnutia buniek a tkanív. Znižuje účinok nepriaznivých vplyvov vonkajšieho prostredia, preventívne pôsobí proti nežiadúcim vplyvom UV žiarenia a pomáha pri zápalových procesoch na pleti. Redukuje jemné vrásky a pleť omladzuje. Je aktívny pri bunkovej obnove, chráni ich pred stratou vlhkosti, podporuje prirodzenú regeneráciu pokožky.  
Obsah brezovej šťavy dopĺňa hydratáciu a zároveň pleť zásobuje plnohodnotnými živinami. Pomáha predchádzať strate vlhkosti a posilňuje kožnú bariéru. Vďaka jemným kyselinám zostáva pleť prečistená so zdravým vzhľadom. Primeranú dávku tonizačnej vody zľahka vklepkajte ráno aj večer na vyčistenú pokožku tváre, krku i dekoltu.
 

Po kvalitnej tonizácií, ráno i večer, sa môžete rozhodnúť pre jemnú emulziu alebo krém.
Aqua Rich Hyaluron Essence Lotion je ľahká a svieža emulzia, o ktorej iste viete, že má rovnaké zloženie ako krém, avšak má ľahšiu konzistenciu. Emulzia svojim jedinečným zložením pokračuje v intenzívnej hydratácii pokožky. Rôzne veľkosti kyseliny hyalurónovej a jej derivátov v synergii s brezovou šťavou znásobujú vlhkosť v pleti, ozdravujú kožný film, čím predchádzajú jej vysušovaniu. Sladké drievko je bohaté na izoflavonoidy, ktoré pomáhajú predchádzať tvorbe pigmentových škvŕn. Zloženie tejto emulzie pomáha utíšiť prejavy svrbenia, ekzémov a kožných podráždení, skľudňuje citlivú  pleť a regeneruje ju v prekúrenom prostredí, ale aj po nadmernom slnení. Zlepšuje vzhľad suchej, poškodenej kože so sklonom k tvorbe šupiniek. Jablkový extrakt je obrovským zdrojom antioxidantov, ktoré zachytávaním voľných radikálov bránia poškodeniu pokožky. Pomáha zlepšiť jej hydratáciu. Emulziu môžete použiť na dennú i nočnú starostlivosť, ľahko a pritom dôkladne ošetriť pleť, krk aj dekolt.
 

Pokiaľ v horúcich letných dňoch dáte radšej prednosť krému, tak siahnite po jemnom gélovom kréme, ktorý je vhodný aj na zmiešanú či mastnejšiu pleť. Aqua Rich Hyaluron Wave Cream je našim gélovým krémom, ktorý sa prispôsobí aj normálnej, suchej, ale i zmiešanej pleti. Dehydratovaná pokožka máva často sklon k rôznym reaktivitám, takže hydratačnú silu tohto krému ocení každý typ pleti v každom veku. Účinné zvlhčovanie zabezpečí už spomínaná viac molekulová kyselina hyalurónová a jej deriváty, brezová šťava a betaín. Toto hydratačné trio udržuje pokožku v zdravej kondícií. Marhuľa japonská a granátové jablko jej dodávajú širokú škálu výživných látok a vitamínov. Vitamín C rozjasňuje a zjednocuje tón pleti, podporuje v nej tvorbu kolagénu. Drieň lekársky chráni bunky (keranocyty) pred oxidačným stresom, podporuje ich regeneráciu, má bieliace, antibakteriálne a protizápalové účinky. Dula čínska a extrakt z jablka sú ďalším zdrojom výživných látok a hlavne vitamínu C a antioxidantov. Jemné kyseliny z ovocných extraktov udržujú čistý a zdravý vzhľad. Pomáhajú pokožke zachovať si mladistvosť, pružnosť a sviežosť. Krém je dobrou voľbou na dennú aj nočnú starostlivosť, prípadne ako zvlhčujúca maska na tvár, krk a dekolt.
 

Takže, ak na leto ešte nemáte vhodného pomocníka na zlepšenie hydratácie, tak vám určite odporúčame siahnuť po Aqua Rich Hyaluron rade. Všetky 3 výrobky vám zaručia tonizačnú bariéru, premastenie a výživu.
Tak poďte ich s nami vyskúšať a budeme radi, ak nám napíšete i vaše hodnotenie, ktoré môže pomôcť aj druhým pri ich rozhodovaní.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia