Kategórie
 
 
 
 
 
 

Maskné

Autor: Temperance    Dátum: 10.2.2022

Maskné

Počas pandémie Covid-19 sa rúška na tvár stali neoddeliteľnou súčasťou našich životov.

Viete však, že nosenie rúška má na našu pleť aj skryté následky?

Ak máte akné, začervenanie alebo nadmerné podráždenie spodnej časti tváre, pravdepodobne to nie je spôsobené hormonálnymi zmenami alebo stresom.
Namiesto toho môže byť hlavným vinníkom nepríjemného stavu pokožky nosenie rúšok. Áno, maskné (mask akné) je jeho bežným vedľajším negatívnym kožným prejavom.

Tu je všetko, čo potrebujete vedieť o príčinách a liečbe maskné:

Po prvé, čo spôsobuje maskné?
Ľudia môžu pociťovať nepríjemné zmeny na pokožke spôsobené používaním rúšok rôzne. Medzi najčastejšie patria: zápal, červené škvrny, akné, podráždená pokožka a iné.
V mnohých prípadoch sú výsledkom upchaté póry, možný výskyt baktérií, zlá regulácia kožného mazu, či odumreté kožné bunky. Tieto prejavy v konečnom dôsledku môžu spôsobovať vyrážky. V rúškach sa zachytáva vlhkosť, ktorá vzniká dýchaním a potením. To zvyšuje možnosť vytvárania pupienkov.
Ďalšími dôvodmi môžu byť trenie alebo nekvalitné tvárové masky. Oba môžu spôsobiť svrbenie a červené škvrny na tvári.

Čo môžete spraviť pre zmiernenie príznakov maskné?

Nosenie rúška je dôležité, aby sme sa chránili pred škodlivými infekciami. Keďže masku počas pandémie nemôžete odložiť, musíte zvážiť určité možnosti prevencie na zmiernenie kožných problémov bez toho, aby ste ohrozili svoju bezpečnosť.

Pravidelne si čistite tvár prípravkami na akné. To vám pomôže udržať vašu pokožku zdravú a bez nečistôt. Umývajte si tvár dvakrát denne, ráno a večer. Použite jemný čistiaci prostriedok s kyselinou salicylovou z radu Soak na odstránenie prebytočného mazu, baktérií a odumretých kožných buniek zachytených vo vašej pokožke.

Následne siahnite po čistiacej vode s protizápalovými účinkom. Aplikujte nekomedogénne zvlhčovače (jemné séra napr. s Aloe vera), aby ste sa vyhli olejovitým zložkám. Aloe vera udržuje pleť hydratovanú a vláčnu.

Vypite aspoň 8 pohárov vody denne. Ak sa snažíte zbaviť maskné, vynechajte makeup. Ten môže zhoršiť stav pokožky tým, že môže upchať vaše póry. Na deň je teda vhodné sérum s Aloe vera, na noc siahnite po sére s propolisom z radu Ample:N AcneShot, ktorý má protizápalové a antibakteriálne účinky.

Tvárové masky sú teraz súčasťou nového normálu, ale maskné nemusí byť. Skúste teda zvážiť vyššie uvedené body, aby ste vyliečili maskné, ktoré nám môže spôsobovať drobné akné v oblasti spodnej časti tváre a následne aj pigmentové nerovnosti, ktoré sú tiež veľmi nepríjemným "doplnkom", ktorému sa tiež dá veľmi ľahko vyhnúť.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia