Kategórie
 
 
 
 
 
 

Niacínamid

Autor: Temperance    Dátum: 15.11.2022

NIACÍNAMID
Vitamíny sú súčasťou nášho života, udržujú nám zdravie a vitalitu, ovplyvňujú rôzne metabolické procesy v tele. Vlastnosti týchto organických látok si už dávno všimol aj kozmetický priemysel. Ich spracovaním získal množstvo významných  účinných látok, ktoré aktívne ovplyvňujú zdravie našej pokožky.  

 

Čo je vlastne niacínamid a kde ho nájdeme?                                                                                                                    

Niacínamid patrí do skupiny vitamínov B, je formou vitamínu B3 a občas ho môžeme nájsť aj pod názvom nikotínamid. Jeho nedostatok v potrave môže viesť k rôznym poruchám mozgu, obličiek, ale aj kože, pomáha v organizme metabolizovať živiny a premieňa ich na energiu. Jeho dostatok si zabezpečíme pravidelnou konzumáciou napr. vajec, obilnín, zelenej zeleniny, fazule, mlieka a rýb, prípadne ho telu vieme doplniť vitamínovým doplnkom.        
Aký je význam niacínamidu v starostlivosti o pokožku?                                                                        

Niacínamid zásadne ovplyvňuje zdravie, a tým aj vzhľad pokožky. To je dôvod prečo sa stal v kozmetike vyhľadávanou a obľúbenou aktívnou zložkou. Zdravá pokožka má zdravú farbu bez pigmentových nerovností, netrápia ju mastné plochy či pocit suchosti, netrápia ju ani zápalové procesy či akné. Jemné vrásky sú vyhladené, póry stiahnuté  a celkovo pôsobí mladistvým vzhľadom. To je výsledok pravidelnej dennej rutiny s výrobkami obsahujúcimi niacínamid.

Čo nám teda rieši niacínamid? Prečo je taký prospešný a obľúbený?

Poďme si to teda zhrnúť:
•    Obnova kožnej bariéry – spolu s ceramidmi pomáha pri obnove lipidovej bariéry a posilňuje jej odolnosť. Zdravý kožný film aktívne bráni tvorbe zápalových procesov a udržuje vlhkosť v pokožke, čím predchádza dehydratácii, pocitom suchosti pleti a ďalším nepríjemným prejavom na nej.
•    Imunita – je alfou a omegou. Niacínamid pomáha pri tvorbe proteínu – keratínu, ktorého úlohou je udržať pokožku pevnou, ovplyvňuje jej imunitu a tým aj jej zdravie.
•    Hydratácia – obnovením a ozdravením kožnej bariéry je zabránené unikaniu vlhkosti z pokožky, čo priaznivo ovplyvňuje jej hydratáciu, ale aj následnú pevnosť.
•    Začervenanie - znižovaním zápalových procesov minimalizuje začervenanie  pokožky spôsobené ekzémom, akné a inými zápalovými stavmi.   
•    Regulácia tvorby mazu – redukuje vylučovanie kožného mazu, a tým aj stav mastnej a zmiešanej pleti    
•    Lieči akné – niacínamid s ďalšími účinnými látkami aktívne lieči aknózne stavy pokožky a ich zápalové stavy.
•    Minimalizuje vzhľad pórov – regulácia / zníženie produkcie mazu zbytočne nezaťažuje a nerozťahuje póry pokožky. Správne a pravidelné čistenie pleti doplnené niacínamidom póry zjemňuje a minimalizuje.    
•    Poškodenie slnkom – aktívnou  regeneráciou kožných buniek obnovuje ich zdravie a  posilňuje ich odolnosť pred poškodením vonkajším prostredím.
•    Hyperpigmentácia – intenzívnym ozdravovaním kožných buniek produkujúcich melanín je kožný pigment  produkovaný v primeranom množstve a rovnomerne rozptyľovaný, bez pigmentových nerovností.
•    Minimalizuje prejavy starnutia – podpora tvorby kolagénu, hydratácia a aktívna regenerácia pôsobia veľmi pozitívne v boji proti príznakom starnutia. Kolagén a dostatok vlhkosti podporujú pevnosť a znižujú tvorbu vrások.
•    Antioxidant – niacínamid patrí do širokej skupiny antioxidantov, dôležitých nielen v prevencii proti kožným diagnózam, ale i proti starnutiu.
Účinky niacínamidu v kozmetických výrobkoch sú často vo výrobkoch posilňované s rôznymi aktívnymi zložkami. Jeho hydratačné účinky a lepšie vstrebávanie zvýši kyselina hyalurónová, na mastnú pokožku a reguláciu kožného mazu sa často kombinuje s extraktom z vŕbovej kôry.
 Napomáha tvorbe proteínov, uchováva vlhkosť v pokožke, chráni ju pred negatívnym vplyvom vonkajšieho prostredia, ovplyvňuje liečbu akné a ekzémov.

V našej ponuke je neskutočne veľa výrobkov práve s niacínamidom.
Do pozornosti dávame:

Aloe Biome – rad s Aloe vera a niacínamidom na zlepšenie hydratácie a pigmentácie pleti. Pre všetky vekové kategórie.

Antioxidant – antioxidačný rad s niacínamidom na zlepšenie celkového stavu a vzhľadu pleti. Je určený na zrelšiu, unavenú, neprekrvenú a zašedlú pleť.

Biome Propolis – rad s propolisom a niacínamidom – na poškodenú pleť, na celkové upokojenie e regeneráciu. Určený na problematickú pleť, so sklonom k akné či vyrážkam ako aj ekzémom.

Yuja Vita – rad s vitamínom C a niacínamidom – na pigmentové nerovnosti, na výživu pleti. Pre všetky vekové kategórie, ktoré potrebujú vyživiť pleť, vzpružiť, rozjasniť a zlepšiť jej celkový stav.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia