Kategórie
 
 
 
 
 
 

Objav 5 dôvodov, prečo by si mala pridať tonizačnú vodu do svojej dennej rutiny

Autor: Temperance    Dátum: 03.02.2019

Neukrývaj sa za nános makeupu!

Zaujíma ťa, čo by mohlo vylepšiť kondíciu tvojej pokožky? Vieš, čo stojí za tajomstvom zdravej a sviežej pleti? Prekvapivo to môže byť absencia jedného jediného produktu v tvojej dennej rutine. Podľa mnohých odborníkov by mala byť našou tajnou zbraňou tonizačná voda. Toner, tonikum, tonizačná voda.
Už si o nej počula? Vyskúšala si ju? Že nie?
Dnes zaručene zmeníme tvoj názor.

 

 

Už sa viac nebudeš musieť trápiť s makeupom či skrývať nedokonalosti na svojej pleti. Bude ti stačiť práve tonizačná voda, ktorá tvoju pleť každý deň krásne dočistí a zbaví aj tých najhlbších nečistôt či nadbytočného mazu.

Tonizačná voda je veľmi užitočná a potrebná tak pre ľudí s normálnou pleťou ako aj pre ľudí so suchou, mastnou či problematickou pokožkou, prípadne pre ženy, ktoré nosia ťažký a vodeodolný makeup. Vlastne je vhodná pre všetkých! A nielen vhodná, ale vyslovene žiadúca v rámci každodenného čistenia našej pleti. Práve tonizačnou vodou ako prvé riešime hydratáciu, ktorá sa môže stratiť počas čistenia s produktami na čistenie. Nielenže nám pomôže, ale aj kvalitne dočistí, hydratuje a pripraví našu pokožku na absorbciu ostatných zložiek (či už sér, esencií, krémov, alebo emulzií) v rámci každodennej starostlivosti. Dokonca si hravo poradí aj s opaľovacím krémom. A to nie je všetko!

•    sťahuje rozšírené póry
•    optimalizuje pH pokožky
•    vytvára ochrannú vrstvu
•    pôsobí hydratačne
•    osviežuje pokožku

Aplikáciou tonizačnej vody na odličovací  tampón, prípadne priamym vpravovaním prstami (dlaňami) do pokožky, dočistíme pleť po úvodnom vyčistení produktami na čistenie pleti. Najmä ráno po zobudení by sme ako prvé mali jemne povtláčať tonizačnú vodu do pokožky. A taktiež každý večer. Nemali by sme na to zabúdať.
Práve správnymi ťahmi s použitím tonizačnej vody zbavíme svoju pleť všetkých nečistôt, mastnoty, špiny a stiahneme póry.
Naša koža je prirodzene kyslá s pH medzi 5-6 (na stupnici od 0 do 14). Táto rovnováha sa môže po vyčistení narušiť v dôsledku zásaditého charakteru použitých produktov. Keď k tomu dôjde, tvoja pokožka musí pracovať na plné obrátky, aby sa vrátila na normálnu úroveň a to môže mať za následok napríklad aj nadmernú tvorbu mazu. Pomocou tonizačnej vody môžeš urýchliť návrat tvojej pokožky do želaného stavu. Vyvážená hladina pH totiž znamená, že tvoja pokožka je menej náchylná na vznik mazu a infekcií, čím sa vytvorí jej žiarivý, zdravší a hladší vzhľad.

Mnoho toxínov, ktoré ovplyvňujú nielen naše zdravie ale aj vzhľad našej pokožky, pochádza z priemyselne vyrábaných chemikálií. Tonizačná voda pracuje na odstránení toxínov ako je dym, smog a iné chemické látky z tvojej pokožky. To pomáha pokožke vyzerať jasnejšie a zdravšie a zabráni sa tvorbe akné, jaziev či vrások.

Ako sme si spomínali, tonizačná voda pomáha tiež pri upchatých póroch. To však nie je všetko. Dokonca môže našu pleť chrániť pred chlórom a minerálmi prítomnými v pitnej vode a zároveň ju hĺbkovo hydratovať a zvláčňovať.
Je veľmi dôležité zaradiť tonizačnú vodu do našej každodennej starostlivosti, ak sme tak ešte

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia