Kategórie
 
 
 
 
 
 

Pleťový olej

 




 

 

 

 

Autor: Temperance    Dátum: 10.4.2022

Hľadáme to najlepšie - pleťový olej
Určite mnohé sledujete, aké veľké množstvo rôznych účinných látok sa dnes v kozmetickom priemysle používa. Kde sú tie časy, keď nám "stačil"  jednoduchý prírodný olej, mandľový alebo norkový krém. Tešíme sa z tradičného aj novoobjaveného, zo všetkého, čo zabezpečuje pohodlie a krásu, predlžuje mladosť a sviežosť.  
 

Ako to teda je?
Celý život nás na každom kroku sprevádzajú rôzne chemické či latinské názvy. Ku klasickým účinným látkam, ktoré poznáme už roky, sa pridávajú novšie, asiatikosid, bisabolol, betaín, arginín a ďalšie. Tradičné sa kombinuje s novoobjaveným. No kto sa v tom má vyznať!   

Čo to vlastne chceme?                                                                                                                                                          
A tak premýšľame, čo je lepšie. Veď niekedy nám dobrú službu urobil aj čistý pleťový olej, ale pleti by sa zišli aj nejaké vitamíny, skúsili by sme aj pár rastlinných extraktov. Tradičná včelia kašička s novodobými ceramidami by to všetko vylepšili. A najlepšie, keby tie všetky úžasné látky boli ešte aj v jednom výrobku, v jednom kozmetickom rade.

Z každého rožku, trošku...
Áno, presne to by sme chceli v našom kozmetickom výrobku, z každého rožku trošku. Niečo na premastenie, niečo na zvlhčenie, niečo proti vráskam. A keby to malo aj upokojujúci a regeneračný účinok. A keby to ešte aj rozjasňovalo našu pleť, to by bolo priam ideálne. A keby...

Ako to teda hodnotíme?
Pozeráme sa do zrkadla, zhodnocujeme, robíme konečné závery. Pleť máme suchú až drsnú, sviežosť už dávno vymizla, naša tvár je ako vysušená záhrada. Navyše ubúda pevnosť a vytráca sa pružnosť.

Tak čo by sme teda potrebovali...
Potrebovali by sme rozhodne niečo, čo upraví stav našej pleti. Už nechceme mať pocity nepohodlia, ťahania a pnutia na tvári, práve naopak. Chceme mať radosť a príjemný pocit z aplikácie výrobku, jemnosť a hladkosť, zvlhčenie a rozjasnenie. To všetko nemusí byť iba prianie, chce to len výber toho správneho produktu.

Správny výber – tak poďme na to!
Áno, správny výber je rozhodujúci! Veď zbytočne máme vynikajúci krém, keď jeho zloženie nie je to pravé pre našu pokožku. A to sa veru často stáva, keď nesprávne zadefinujeme potreby našej pleti a vyberieme krém, ktorý práve teraz nepotrebujeme. Veď zlý nie je – len jej nepomáha.

Čo dobré si doprajeme?   
Myslíme, že nám dáte za pravdu, že si naša pleť po zime zaslúži trochu rozmaznávania. Na zvlhčenie tradičnú kyselinu hyalurónovú, bez nej sa nezaobíde takmer žiadny výrobok. Jej hydratačné účinky doplňme kvalitnými "premasťovadlami" v podobe výživného  makadamiového a žiadaného pupalkového oleja. O šípkovom oleji sa tiež veľa hovorí, takže aj jeho účinky naša pokožka určite ocení.

To bol základ a ďalej?
Základ na premastenie a hydratáciu by sme mali, ale všetky predsa očakávame od výrobku niečo navyše. Sme predsa fanynky kórejskej kozmetiky, takže očakávame aj rôzne rastlinné extrakty na ozdravenie a podporu regenerácie našej pokožky. Určite nesmie chýbať extrakt zo šišáka bajkalského, ploštičníka strapcovitého alebo angeliky obrovskej. Na spevnenie ceramidy a upokojenie extrakt zo sophory či panthenol. Ako vieme, kórejské ženy si potrpia na rozjasnenú pokožku bez pigmentových nerovnosti, takže rátajme aj sladkým drievkom, adenozínom a ďalšími.

Už sme našli, čo sme hľadali...
Už sme si povedali, že hľadáme niečo tradičnejšie, ale nie zastaralé, výživné aj hydratačné. Už vieme, že chceme dopriať našej suchej až drsnej pleti kvalitnú starostlivosť rozšírenú o výnimočné benefity kórejskej kozmetiky.

Ľahké, jemné a úžasné...
Presne také výrobky máme v ponuke Temperance - Estheroce Éclair de Blanc a je to kozmetický rad, ktorý spĺňa všetky hľadané požiadavky. Jemný, premasťujúci, výživný, hydratačný, upokojujúci. Ďalej už ani nebudeme pokračovať, obsah účinných látok hovorí za všetko.

Čo všetko naozaj obsahuje..
Základ výrobkov tvorí známa horúca minerálna voda Onsen-Sui. Obsahuje množstvo minerálnych látok, ktoré sa v bežných zložkách veľmi nevyskytujú, a pritom sú nepostrádateľné pre celkové zdravie kože.

Na premastenie, na výživu...
Kto by už nepočul o makadamiovom oleji. Je ľahký, podobného zloženia ako kožný maz, preto je vhodný pre všetky typy pleti, vrátane citlivej. Obsah jeho nenasýtených mastných kyselín, vitamínov A, B, E, selénu i zinku priaznivo vplýva na regeneračné procesy. Zjemňuje, vyhladzuje a vyživuje pleť. Vitamín E, ako silný antioxidant, ju chráni  pred predčasným starnutím. Udržuje pokožku zvlhčenú, elastickú a pružnú. Významnú úlohu v tomto kozmetickom rade zohráva aj olej zo šípovej ruže. Je to jeden z najúčinnejších olejov proti starnutiu. Obsahuje veľa vitamínu C, ktorý podporuje tvorbu kolagénu a ten pozitívne ovplyvňuje pevnosť pokožky. Vitamín A a retinoidy sú významným protivráskovým a aj bieliacim faktorom. Chráni pokožku pred voľnými radikálmi i slnečným žiarením. Hydratuje a zvlhčuje. Vitamín E v ňom obsiahnutý ukľudňuje podráždenú pleť a má protizápalový účinok. Vyživuje a vyrovnáva vrásky, posilňuje imunitu a zdravie pokožky a tým aj kožnú bariéru.                     

Spevnenie a hydratácia...
Spevnenie a zvlhčenie je v tomto kozmetickom rade zabezpečené aj už známou kyselinou hyalurónovou. Jej účinky sú podporené obsahom ceramidov, ktoré sú tiež známe nielen hydratačnými, ale aj spevňujúcimi účinkami.        

Naša pleť potrebuje aj upokojenie a ozdravenie...
Suchá a drsná pokožka býva často citlivá, problematická. No a časom sa na nej zvyknú vyskytnúť aj nejaké tie pigmentové nerovnosti. Takže je úplne prirodzené, že v rámci prevencie, hľadáme v produktoch účinné látky aj na tieto problémy. Niacínamid, to je číslo jedna práve na tento druh pleti. Svojimi účinkami sa výrazne podieľa na zdraví pokožky. Ako účinný antioxidant ju chráni pred negatívnym pôsobením slnečného žiarenia a zabraňuje jej predčasnému starnutiu. Pôsobí protizápalovo, podporuje regeneračné procesy, zabraňuje strate vlhkosti, čím ovplyvňuje aj pevnosť a pružnosť. Zabraňuje vzniku pigmentových nerovností. K hojivým a upokojujúcim účinkom sa pridáva aj panthenol, ktorý aj aktívne posilňuje kožnú bariéru. Extrakt sladkého drievka rieši problém šupinatej, sčervenanej, podráždenej pleti. Utišuje prípadné prejavy svrbenia, upokojuje, regeneruje. Žiadanou ingredienciou je extrakt z ukľudňujúcej  Sophory, ktorá okrem iného obsahuje rutín. Rutín pôsobí na pružnosť a pevnosť cievok, čím zabraňuje ich praskaniu. Významnú úlohu v celkovej starostlivosti zohráva aj obsah adenozínu a alantoínu, ktoré podporujú celkovú obnovu a urýchľujú regeneráciu a upokojenie.

Nezostaňme iba pri kréme...
Tak, už sme si povedali o vynikajúcom kréme  Estheroce Éclair de Blanc Cream. Ale tento rad zahŕňa aj ďalšie produkty – výživné a rozjasňujúce sérum a olej. Sérum Estheroce Éclair de Blanc First Serum, koncentrované, ľahké a zbytočne nezaťažujúce pokožku a aplikované pod krém, výrazne zvýši účinok vyššie uvedených účinných zložiek. Zároveň je obohatené aj o extrakty z moruše a pivónie. Tie znásobujú antioxidačný efekt a dodávajú pokožke celú škálu vitamínov a minerálov.

Čo s nočnou starostlivosťou...
Na noc doprajme našej suchej a drsnej pokožke zmes kvalitných olejov.  Estheroce Éclair de Blanc Oil je olej neskutočne výživnou hodnotou, základom ktorého je šípkový, pupalkový, makadamiový olej a vitamín E. Šípkový olej je jeden z najúčinnejších olejov proti starnutiu, obsahuje veľa vitamínu C, ktorý podporuje tvorbu kolagénu a ten ovplyvňuje pevnosť pokožky, vitamín A a retinoidy sú významným protivráskovým a bieliacim faktorom. Chráni pokožku pred voľnými radikálmi i slnečným žiarením. Hydratuje a zvlhčuje, vitamín E v ňom obsiahnutý, ukľudňuje podráždenú pleť a má protizápalový účinok, vyživuje a vyrovnáva vrásky, posilňuje imunitu a zdravie pokožky a tým aj kožnú bariéru.                                                                               
Olej z pupalky pôsobí na suchú a drsnú pleť veľmi pozitívne, zvlhčuje ju, upokojuje a ukľudňuje. Obsahuje esenciálne mastné kyseliny. Jeho omega-6 posilňujú kožnú bariéru, regulujú tvorbu kožného mazu, predchádzajú šupinatosti a zápalom pokožky. Uľahčujú hojenie rán, udržujú jej hebkosť a pružnosť. Obsah Omega-9 kyselín zjemňuje, má spevňujúce a antioxidačné vlastnosti. Kyselina stearová čistí a eliminuje prebytočný maz. Makadamiový olej, ako bolo už spomenuté, je ľahký, podobného zloženia ako kožný maz, preto je vhodný pre všetky typy pleti, vrátane citlivej. Obsah jeho nenasýtených mastných kyselín, vitamínov A, B, E, selénu i zinku priaznivo vplýva na regeneračné procesy. Zjemňuje, vyhladzuje a vyživuje pleť. Vitamín E, ako silný antioxidant, ju chráni  pred predčasným starnutím. Udržuje pokožku zvlhčenú, elastickú a pružnú. Vitamín E chráni pokožku pred poškodzujúcim vplyvom voľných radikálov, čím zmierňuje príznaky starnutia, predchádza strate pevnosti a tvorbe pigmentových nerovností. Posilnením kožnej bariéry udržuje optimálnu vlhkosť v koži, reguluje tvorbu mazu a má protizápalový a upokojujúci účinok.

A aký bude výsledok...
Suchá a drsná pleť bude správne a kvalitne ošetrená tými najlepšími účinnými látkami. Treba iba vyskúšať.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia