Kategórie
 
 
 
 
 
 

Počula si o 7 zázračných účinkoch o Aloe vera v kozmetike?

Autor: Temperance    Dátum: 08.01.2019  

Počula si o 7 zázračných účinkoch Aloe vera v kozmetike?
Predtým, ako svet spoznal všetky novodobé kozmetické „vychytávky”, sedela na pomyselnom tróne rastlina, ktorá je obľúbeným zázrakom už dlhé tisícročia.
Dokonca aj samotná Kleopatra ju používala na ošetrenie svojej pokožky. Aloe vera je dnes jednou z najznámejších ingrediencií v kozmetickom priemysle práve pre svoje blahodárne, hydratačné a hojace účinky. Dnes si spomenieme jej 7 najdôležitejších benefitov.

 

 

1. Účinná aj v nízkej koncentrácii
Ak patríte medzi pedantov, ktorí skúmajú zloženie svojich obľúbených produktov, určite ste si všimli, že sa  Aloe často objavuje aj v našej ponuke. Nízka molekula Aloe vera nachádzajúca sa v našich produktoch sa rýchlo vstrebáva a zvyšuje tvorbu kolagénu. Aj menej ako 1% výťažku z Aloe vera napomáha zlepšiť a uzdraviť našu pokožku.

2. Hydratácia pleti na počkanie
Aloe vera je rastlina, ktorá bola objavená v starovekom Egypte, kde bola považovaná za "rastlinu nesmrteľnosti". Odvtedy sa používa na liečbu popálenín a ďalších kožných problémov. Je iná, než ostatné rastliny, pretože obsahuje nielen všetky vitamíny a antioxidanty, ktoré vaša pleť potrebuje, ale môže byť tiež použitá na zlepšenie problematickej aknóznej pleti lokálnou formou. Možno vás to prekvapí, no hoci pri lokálnom použití nám Aloe zvyčajne pokožku vysuší, primárne je známa ako extrémne hydratačná rastlina, ktorá sa pravidelne používa napríklad aj v pleťových krémoch. Aloe preniká pokožkou až štyrikrát rýchlejšie ako voda, čo znamená, že by ste po nej mali okamžite siahnuť práve v zimnom období.

3. Aktívna pomoc pre citlivú pokožku
Máte problém s vyrážkami? Býva vaša pokožka podráždená napríklad po holení, či slnení? Gél s extraktom Aloe vera  je vhodný pre ženy aj mužov. Aktívne pôsobí na problematický typ pleti so sklonom k vyrážkam, ekzémom, pri zápalových procesoch, po slnení či holení, ako aj pri rôznych alergických reakciách. Má ukľudňujúci, regeneračný a zároveň vyživujúci účinok na pokožku. Dokáže pleť upokojiť a zjemniť.

4. Protivráskový účinok na všetky typy pleti
Ďalšie výhody použitia Aloe vera v sebe zahŕňajú aj redukciu vrások, regeneráciu našich buniek a samozrejme upokojenie a hojenie pokožky. Aj menšie množstvo Aloe vera dokáže pri pravidelnom používaní výrazne zlepšiť pružnosť pleti a redukovať vrásky. Zabraňuje rozširovaniu krvných ciev v podráždených oblastiach a produkuje salicyláty na zmierňovanie bolesti a zápalu. Vďaka mnohostrannému využitiu Aloe vera v kozmetike je veľmi žiadané a odporúčané.


5. Hĺbkové čistenie pleti
Čistenie pleti s prípravkami, ktoré obsahujú Aloe, je jedným z najlepších spôsobov, ako dodať svojej pokožke riadnu a zdravú dávku hydratácie a starostlivosti. Aloe vera má schopnosť opraviť a obnoviť pokožku zo dňa na deň. To znamená, že ak máte popáleniny, jazvy po akné alebo len bojujete s citlivou pokožkou, ktorá je nešťastná zo znečistenia a mestských svetiel, Aloe vera bude vašim najlepším priateľom.

6. Odstráni aj vodeodolný makeup
Keďže Aloe vera je šetrná k pokožke a má gélovú konzistenciu, funguje výborne aj na odstránenie makeupu. Navyše je vhodnou alternatívou pre citlivú pokožku, ktorá môže negatívne reagovať na bežné ingrediencie v bežných odličovacích produktoch.

7. Ochrana pred slnečnými lúčmi
Okrem spomínaných benefitov nesmieme zabudnúť na najdôležitejšiu časť našej dennej rutiny, ktorou je ochrana pleti. Aloe vera chráni pred škodlivým prostredím, voľnými radikálmi a rôznymi zmenami počasia. Nájdete ju napríklad aj v ochrannej tyčinke Cure Water Splash Cooling Sun Stick. Dokonale upokojuje podráždenú pleť, dodáva jej chladivý efekt. Má navyše ochranný faktor pre slnečným žiarením SPF50. Pri správnej starostlivosti a ochrane našej pokožky sa tak budete môžete tešiť na dlhý život bez vrások, alergických reakcií či pigmentových škvŕn.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia