Kategórie
 
 
 
 
 
 

Poškodená pleť

Autor: Temperance    Dátum: 23.8.2023

Poškodená pleť


Leto, to sú zvyčajne slnečné lúče, dovolenka a príjemné, pohodové chvíle. No, žiaľ, toto obdobie prináša so sebou aj rôzne problémy s pleťou. A to teraz nehovoríme len o strate hydratácie, či vzniknutých pigmentových nerovnostiach.

 


Počas horúčav sa pokožka premasťuje viac ako inokedy, póry sa plnia prebytočným mazom, upchávajú sa a častokrát sa aj zapaľujú. Vieme, že pravidelné a dôkladné čistenie pleti je základom dennej rutiny, no a na to potrebuje správny výber prípravkov.   
 
Predstavujeme vám novinku Vegan Pine navrhnutú práve na problémovú pokožku každého veku. Mastná, zmiešaná, či zapálená, náchylná na komedóny, akné a ešte aj citlivá pleť - to nie je náš ideál pokožky a navyše, potrebuje špeciálnu starostlivosť.     

Vieme ako na to, tak, poďme to zmeniť! A na čo máme teda dbať?                                                          

- Pravidelná exfoliácia                                                                                                                                
- Každodenné čistenie                                                                                                                                
- Správne zvolené kozmetické prípravky                                                                                                    
- Kvalitná hydratácia                                                                                                                                   
- Dôkladné odlíčenie makeupu

Odumreté kožné bunky, pot, prach, prebytočný maz, to všetko naše póry upcháva. Tento stav pokožky je nielen nezdravý a nepekný, ale je aj dôvodom zápalových procesov a rozšírených pórov v budúcnosti. Póry je potrebné zbaviť tohto nánosu, aby sa nerozširovali, neupchávali a nezapaľovali. Takže pravidelné používanie pílingu aj naďalej zostáva základom ošetrenia pleti.   
 

Každodennú starostlivosť začíname, tak ako zvyčajne, čistením.   
 

Vegan Pine Gel Cleanser je ten správny prípravok na tento typ pleti. Jemný gél dôkladne vyčistí pokožku, zbaví ju nečistôt aj prebytočného mazu. Jeho ľahko kyslé zloženie a aktívne látky  minimalizujú jej podráždenie a zápalové procesy.

Tradičným nasledujúcim krokom po čistení je tonizácia. Vegan Pine Water Toner pleť dočistí, vyrovná čistením narušené pH pokožky, kyselina hyalurónová  v ňom dodá pokožke základnú hydratáciu.

Ďalším krokom každodennej rutiny je aplikácia Vegan Pine Calming Serum. Tento ľahký fluidný elixír obsahuje koncentrované dávky účinných látok. Tie majú nielen protizápalový a antiseptický účinok, ale aj regulujú tvorbu mazu a upokojujú.

Doplnkom v tomto rade je aj očný krém, ktorý nesmieme zabudnúť pridať do našej starostlivosti o pleť už okolo 25. roku života. Vegan Pine All Face Eye Cream je ošetrujúci očný krém s vysokým obsahom panthenolu, ktorý obnovuje zárodočné vrstvy pokožky, posilňuje kožnú bariéru a má hojivé účinky na podráždené očné okolie.  

No a na záver – či už na deň alebo noc si predstavíme Vegan Pine Soothing Cream, upokojujúci a revitalizačný krém aktívne dopĺňa celodennú starostlivosť, chráni pokožku pred pôsobením negatívnych vonkajších vplyvov.                                                                                           

Celý náš Vegan Pine kozmetický rad na problémový typ pleti obsahuje celú škálu špeciálne vybraných aktívnych látok ovplyvňujúcich zdravie a textúru pokožky. Účinné látky sú jedinečné a veľmi dobre v našej prírode známe. Klasické ihličie sa v tradičnej medicíne viacerých krajín východnej Ázie používa už celé stáročia.

Extrakt z borovice hustokvetej v tomto vegánskom rade obsahuje aktívne zložky, ktoré  majú významné  protizápalové a antimikrobiálne účinky. Antiseptická borovica je aj  silným antioxidantom a chráni pokožku pred negatívnym vplyvom UV žiarenia. Vieme, že žiarenie bunky poškodzuje, spomaľuje tvorbu  kolagénu, dokonca zapríčiňuje jeho rozpad v pokožke. Poškodené bunky sú tak príčinou nielen predčasného starnutia, ale aj tvorby pigmentových nerovnosti.

Cypruštek tupolistý pomáha zbaviť pokožku nahromadeného mazu, reguluje jeho tvorbu a poskytuje pokožke hĺbkovú hydratáciu. Upokojuje citlivú a namáhanú pleť, dodáva jej čistý vzhľad a zdravú textúru. Centella asiatica/pupočník má protizápalové a antiseptické účinky, skľudňuje podráždenia pleti. Pôsobí na zdravý vývoj buniek a spojových tkanív, významne sa podieľa na liečení niektorých kožných chorôb. Podporuje prísun kyslíka do buniek, čím aktivizuje ich obnovu a spomaľuje proces starnutia.

Obsah vitamínu C a sk. B v centelle vplýva na tvorbu kolagénu, zvyšuje sa tým elasticita, regenerácia a spevňujú sa kontúry pleti. Sladké drievko účinne vplýva na reguláciu prebytočnej tvorby kožného mazu, upokojuje podráždenia a svrbenie, regeneruje. K protizápalovému účinku môžeme pridať aj schopnosť preventívne pôsobiť na tvorbu pigmentových nerovnosti.

Kyselina hyalurónová zaisťuje dostatočné množstvo vlhkosti, čím zabraňuje premasťovaniu pokožky z dôvodu dehydratácie. Svojim zvlhčovacím účinkom podporuje metabolické procesy v bunkách, vyplňuje jemné vrásky a dodáva pleti zdravý a svieži vzhľad.

Čajovníkový olej patrí medzi najsilnejšie prírodné antiseptikum a jeho vlastnosti  posilňujú vplyv ostatných protizápalových zložiek na pokožku. Niacínamid sa vysokou mierou podieľa na zdravej kondícii kože, zlepšuje jej textúru. Podporuje sťahovanie pórov, vyrovnáva nerovnosti na pokožke, zjednocuje pigmentáciu a chráni ju pred negatívnym vplyvom voľných radikálov.

Starostlivo vybraný komplex aktívnych látok v tomto kozmetickom rade kladne ovplyvňuje ozdravné procesy v pokožke. Od dôležitého čistenia, regulácie tvorby prebytočného mazu, protizápalových a antioxidačných účinkov, cez významný vplyv na hydratáciu a pigmentové nerovnosti, to všetko nájdete v prípravkoch Vegan Pine.
                                                                                               

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia