Kategórie
 
 
 
 
 
 

Prečo je očný krém taký dôležitý?

Autor: Temperance    Dátum: 05.12.2018   

„Nemrač sa, budeš mať vrásky.“

Koľkým z vás to maminky donekonečna opakovali?
Keď sme boli malí, neprikladali sme týmto upozorneniam význam.
Povedzme si však pravdu, mali sme lepšie počúvať.

Vek nezastavíme a rovnako nezastavíme vznik prípadných vrások. Vieme ho však aspoň spomaliť, prípadne už vzniknuté vrásky redukovať?

Koža okolo očí je veľmi jemná a citlivá a tak má práve toto miesto najväčšie predpoklady pre vznik vrások. Sú dôkazom našich nálad, častých úsmevov a zároveň na ne kladieme veľký tlak pri sústredení sa na prácu. Najmä tí z vás, ktorí neustále sedia za počítačom, nám dajú určite za pravdu. Premýšľali ste niekedy nad tým, že postupné ochabnutie svalstva sa týka aj našich očí? Očné svaly potrebujú tréning rovnako, ako ostatné časti nášho tela.

Okrem toho sú naše oči zároveň prepojené s našimi obličkami a nadobličkami (slzy, stres a prepojenie optického nervu s centrálnym nervovým systémom). Ak vás trápi vnútorný problém, najmä v spojitosti s funkciou obličiek alebo nadobličiek, vaše oči vám to ihneď prezradia. A práve to sú dôvody, pre ktoré by sme nemali dlho váhať a mali by sme začať používať očný krém, najlepšie v kombinácii s cvikmi pre očné okolie a zdravým životným štýlom. Netvrdíme, že vám vďaka nim vrásky zmiznú okamžite a navždy, no minimálne ochránite už tak namáhanú pokožku v okolí očí. Okrem krému vás zachráni napríklad aj kvalitná očná maska.

Buďme úprimní, žijeme v období vizualizácie a naše oči sú neustále v pohybe. Skúmame, pozorujeme, hodnotíme. Dobrý očný krém pomáha predchádzať známkam starnutia okolo očí a súčasne znižuje výskyt akýchkoľvek jemných čiar a vrások, ktoré „zdobia” našu tvár. Krém na oči je jednoducho malý, no účinný zázrak.

Čo všetko dokáže kvalitný krém na očné okolie?
Hydratuje - v oblasti okolo očí nemáme veľa mazových žliaz. S postupom času je to teda jedno z prvých miest, ktoré vie byť výrazne suché. Ak chceme udržať pokožku v okolí očí hydratovanú a zdravú, mali by sme do boja okrem pravidelného pitného režimu zapojiť aj  kvalitný očný krém.

Rozžiari - všetci by sme chceli mať mladistvú a žiarivú pleť. Rozjasnenie celého očného okolia dodáva našej tvári bezstarostný a šťastný vzhľad.

Posilňuje - čím staršiu máme pokožku, tým je krehkejšia a citlivejšia. Dobrý očný krém obsahuje ochranné zložky, ktoré pomáhajú posilňovať pokožku a zároveň ju chránia pred negatívnymi vplyvmi prostredia. Gravitácia má svoje účinky ale oblasť okolo očí je jednou z prvých oblastí, ktorú to „ťahá k zemi”. Aj keď očný krém nezastaví proces starnutia úplne, môže oblasť očného okolia aspoň posilniť a tým redukovať vznik jemných línií a vrások.

Chráni - antioxidanty nemajú síce okamžité účinky na našu pokožku, ale pomáhajú spomaľovať proces starnutia tým, že bojujú proti negatívnym účinkom environmentálnych stresorov (vzduch v uzavretých priestoroch, toxické látky, splodiny z automobilov a podobne).
S ultra rýchlym vývojom a výskumom v kozmetike máme aktuálne k dispozícii množstvo nových zložiek. Preto vždy odporúčame, aby ste začali preštudovaním ingrediencií na obale produktu.

Opuchy - pocit „naliatych” očí pramení z hromadenia tekutín, ktoré spôsobujú opuch v tkanivách v očnom okolí. Vinníkom môžu byť alergie, ochorenia dutín, ale môže to byť aj dôsledok nedostatku spánku, zlej stravy, pitia alkoholu alebo jednoducho prirodzeného starnutia. Zamerajte sa na prísady, ako je kofeín alebo uhorka, ktoré môžu pomôcť znížiť opuch.

Tmavé kruhy - tmavé sfarbenie okolo očí môže byť dôsledkom rôznych faktorov, vrátane dedičnosti, stresu, fajčenia, vystavenia slnku či rôznych ochorení. Látky ako napríklad vitamíny C a K môžu pomôcť bojovať proti vzniku tmavých kruhov. Tiež by ste mali hľadať zložky odrážajúce svetlo, ktoré vám poskytnú okamžitý rozjasňujúci efekt.

Jemné línie a vrásky - jemná pokožka v kombinácii s konštantným pôsobením svalov (mrkanie, žmurkanie či dokonca bežný úsmev) môžu viesť k tomu, že vaše oči vykazujú známky starnutia rýchlejšie ako zvyšok tváre. Uistite sa, že vaše produkty obsahujú ingrediencie na báze kolagénu, ako sú napríklad oleje, ceramidy či peptidy, ktoré pomáhajú spevňovať pokožku, vyhladzujú jemné línie a vypĺňajú vrásky.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia