Kategórie
 
 
 
 
 
 

Pripravme sa na leto

Autor: Temperance    Dátum: 11.5.2023
 

Pripravme sa na leto.

 

Ako sa hovorí, šťastie praje pripraveným, a preto vám dnes dáme do pozornosti zopár výrobkov, ktoré sa oplatí mať doma. Blíži sa leto, teplé a slnečné dni dajú zabrať aj našej pleti.

 

 

Strata hydratácie, suchá, často drsná pokožka a jej pnutie, je len jeden z viacerých problémov, ktoré nás môžu postihnúť. Významným problémom môže byť aj následný vznik vrások z dehydratácie pokožky, či jej zvýšená citlivosť na vonkajšie okolie. Často sa stáva, že aj napriek dodržiavaniu dennej rutiny pokožka potrebuje špeciálnu starostlivosť, starostlivosť navyše.

Takže predstavme si Calming Relief Moisturizing Cream – upokojujúci a hydratačný gélový krém.
Áno, to je on, jeden z prípravkov, ktorý by sme mali mať určite doma!

Spolupôsobenie kyseliny hyalurónovej a rastlinných extraktov robia z tohto krému doslova balzam, vysokoúčinný práve pri dehydratácii akejkoľvek pleti, bez ohľadu na jej typ či vek. Pupočník ázijský (centella asiatica) v tomto gélovom kréme má protizápalové a antiseptické účinky. Významne sa podieľa na upokojení pokožky a jej regenerácii, čo ocení najmä jemná pokožka a pleť poškodená slnkom. Vhodný je aj na pokožku, ktorá trpí pnutím, svrbí, či má iné kožné problémy. Obsahuje vitamíny C a sk. B, aktívne látky vplývajúce na tvorbu kolagénu a ovplyvňujúce tak pevnosť pokožky. Alantoín a adenozín sú ďalšie účinné látky, ktoré sa aktívne podieľajú na celkovej regenerácií a obnove buniek. Zjemňujú hrubú a drsnú pokožku, vyrovnávajú v nej hladinu vlhkosti a premastenia. Panthenol a sladké drievko posilňujú vyššie uvedené účinky, ružový extrakt tonizuje a pôsobí dezinfekčne. Krém aktívne hydratuje, upokojuje, regeneruje a zjemňuje. Bráni vzniku jemných šupiniek a celkovo dodáva pokožke zdravý a svieži vzhľad. Je vhodný na denné použitie i ako nočný krém, či maska.

Ďalším našim „adeptom“ je Cure Maxi Aloe Vera Gel Cream – vysoko hydratačný aloe vera gélový krém po ktorom sa oplatí siahnuť v lete i zime a to najmä ak je naša pokožka dehydratovaná, unavená, povädnutá. Jeho zloženie je skutočne jedinečné, založené na synergii rôznych druhov aloe a celej škále rastlinných extraktov. Účinky Aloe vera sú všeobecne známe. Hydratuje, zvláčňuje a ukľudňuje suchú, podráždenú kožu, zabraňuje zápalom, prečisťuje póry a reguluje tvorbu mazu. Svojim  vysokým obsahom vitamínov C, E, sk. B, minerálov a stopových prvkov, zabezpečuje pokožke nielen kvalitnú výživu, hydratáciu a zjemnenie, ale aj priaznivo pôsobí na regeneráciu a upokojenie. Reguluje pH pokožky, účinné látky aloe prenikajú do jej hlbokých vrstiev kde stimulujú revitalizáciu buniek a podporujú tvorbu kolagénových a elastínových vlákien. Využíva sa aj pre svoje protizápalové a antioxidačné účinky. Urýchľuje hojenie zápalových procesov na pokožke, regeneruje podráždenú, poškodenú a suchú kožu, ktorá svrbí a lúpe sa. Tieto skvelé vlastnosti aloe sú podporované podobnými vlastnosťami pupočníka ázijského. Ten má protizápalové a antiseptické účinky, významne sa podieľa na liečení niektorých kožných chorôb (lupienka, ekzémy). Podporuje prísun kyslíka do buniek, čím spomaľuje proces ich starnutia, má pozitívny vplyv pri liečbe popálenín, koloidných jaziev a rôznych rán, pôsobí na zdravý vývoj spojových tkanív. Obsah vitamínu C a sk. B pôsobia na tvorbu kolagénu, čím zvyšujú elasticitu, regenerujú a spevňujú kontúry pleti. Zmes extraktov z rôznych druhov ovocia a zeleniny ako napr. brokolica, špenát, čučoriedky, či hrozno, pôsobí na pokožku osviežujúco, rozjasňujúco a výživne. Kyselina hyalurónová s morskými riasami a zeleným čajom dokonale hydratujú a tonizujú. Tento ošetrujúci gél je určený rýchlu hydratáciu a regeneráciu nielen počas letných dní, ale aj po celý rok.                                                                                                                                              

Doma by taktiež nemal chýbať aj intenzívny reparačný krém s Aloe vera Cure Intensive Aloe Barrier Relief Cream. Aloe vera rôznych druhov tvorí základ tohto upokojujúceho jemného krému určeného pre namáhanú, dehydratovanú, či poškodenú pleť. Obsah bambuckého masla má na ňu výživný a zjemňujúci účinok, zásobuje ju celou škálou vitamínov, mastných kyselín a ďalších látok. Zabraňuje  vysúšaniu pokožky, pomáha v nej viazať vodu, udržuje elasticitu a  má na ňu vyhladzujúci efekt. Priaznivo pôsobí aj na rôzne kožné podráždenia a problémy. Niacínamid chráni pokožku pred vplyvom voľných radikálov, aktívne zvyšuje hladinu ceramidov a mastných kyselín v koži, čím ovplyvňuje jej vlhkosť a pružnosť. Podporuje sťahovanie pórov, vyrovnáva nerovnosti na pokožke, zjednocuje pigmentáciu a zlepšuje jej textúru. Účinky niacínamidu umocňuje aj extrakt zo sladkého drievka. Aj ten sa aktívne podieľa na zdravej kondícii pokožky. Redukuje kožné problémy aj nerovnomernú pigmentáciu, pôsobí protizápalovo. Ako silný antioxidant chráni pred pôsobením škodlivých radikálov, znižuje tvorbu vrások v hĺbke pokožky. Kyselina hyalurónová zvyšuje jej vlhkosť, alantoín a adenozín podporujú a zrýchľujú obnovu buniek. Výživný účinok zabezpečuje napr. propolis, fermentovaný extrakt z granátového jablka, kurkuma a aj hrachový proteín. Krém je vhodný na každodenné použitie ráno i večer.

Leto zvykneme vnímať ako obdobie odpočinku a regenerácie. Preto nezabúdajme aj na intenzívnu hydratáciu, či regeneráciu našej pleti ráno i večer. Práve v tomto období začína pokožka viac trpieť, nakoľko ju vystavujeme neustálemu slniečku, ktoré je každým rokom silnejšie a bohužiaľ aj na pleť škodlivejšie. Preto hydratujme, mastime, krémujme a ako posledný krok našej starostlivosti o leť nezabúdajme aj na vhodné SPF! Veď lepšie je problémom predchádzať, ako ich potom riešiť. Nech máte pekné leto.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia