Kategórie
 
 
 
 
 
 

Pupočník ázijský


Autor: Temperance    Dátum: 17.03.2021

Pupočník ázijský =  Centella Asiatica = Cica

Určite ste už zažili obdobie, keď vaša pleť začala bojkotovať každodennú starostlivosť, obdobie, keď bola podráždená, červená, šupinatá, citlivá, nepekná....


Alebo ste to prehnali s opaľovaním, či podráždili pokožku nevhodným ošetrovaním?


Ako takúto pleť zachrániť, ako sa o ňu postarať? Kórejčanky, a nielen ony, siahajú v týchto prípadoch po centelle asiatica / pupočníku ázijskom. Veď výrobky s extraktom z pupočníka ázijského je možné podľa potreby zaradiť do akéhokoľvek kroku každodennej starostlivosti.


Čo je centella asiatica / pupočník ázijský?


Túto úžasnú rastlinku nájdete v Ázii v šalátoch i nápojoch a jej neskutočná sila je aj riešením pre veľké mmnožstvo kožných problémov. Obsahuje veľa účinných látok – terpenoidy, antioxidanty, vitamíny, minerálne látky, mastné kyseliny, zvlhčovače, to sú iba niektoré z nich. Asiaticoside, madecassic a asiatic acid sú tak účinné zložky, že v Kórei z nich vznikajú celé rady tzv. CICA výrobkov. Ich protizápalové a hydratačné účinky pomáhajú upokojiť a zjemniť drsnú a šupinatú pleť. Extrakt z pupočníka urýchľuje produkciu kožných buniek, regeneruje, pôsobí na rovnomernú pigmentáciu. Zvlhčovaním pleti zjemňuje jemné vrásky, podporuje syntézu / tvorbu kolagénu a tým zabezpečuje pevnosť pokožky.


Máte pocit, že práve teraz potrebuje vaša pleť tieto benefity? Je suchá, šupinatá, červená...
V tom prípade je rad MUSE VERA určený práve vám.


MUSE VERA Serum – ľahké sérum obsahuje až 80% centelovej vody, ktorá dokonale hydratuje a skľudňuje. Panthenol vnáša do buniek dostatočné množstvo vlhkosti a udržuje ju hlboko v nich, obnovuje kožnú bariéru, upokojuje pleť pri ekzémoch, zápaloch a sčervenaní. Alantoín zabraňuje jej popraskaniu, podporuje tvorbu zdravého tkaniva, pôsobí preventívne proti sčervenaniu. Pokožka zostáva jemná, hebká a dostatočne zvlhčená.

MUSE VERA Cream - krém obsahuje takmer 70 % centelovej vody, ktorá zabezpečuje pokožke celodennú hydratáciu. Výťažok z harmančekových kvetov má významný protizápalový účinok. Ceramidy vyhladzujú drsnú, začervenanú pleť a opravujú kožnú bariéru. Madecassoside a Asiaticoside stimulujú tvorbu kolagénu, čím priaznivo ovplyvňujú pevnosť pokožky, pôsobia antibakteriálne a protizápalovo. Pleť zostáva upokojená, dostatočne hydratovaná a spevnená.


Rozhodnúť sa môžete aj pre PREANGE CICA krém, určený pre citlivú, problematickú pokožku. Extrakt z pupočníka už tradične zabezpečuje kvalitnú regeneráciu a skľudnenie pleti, zjemňuje jej drsnosť a suchosť, kyselina hyalurónová dodáva potrebné zvlhčenie. Adenozín stimuluje obnovu a ozdravenie, niacínamid minimalizuje začervenanie, znižuje zápalové procesy a zmierňuje príznaky ekzému. Sladké drievko pomáha zmierňovať prejavy pri rosacei, psoriáze a ďalších nežiadúcich prejavoch poškodenej pleti, zlepšuje celkový stav šupinatej pokožky.

Ak dávate prednosť ľahkej pleťovej emulzii, tak je vynikajúcou voľbou PREANGE Emulzia, ktorá okrem vyššie uvedených účinných látok obsahuje aj veľkú dávku panthenolu – vitamínu B5. Panthenol je ďalším dôležitým činiteľom pri upokojení ekzémov, sčervenaní a kožných zápaloch, zvlhčuje a obnovuje poškodenú kožnú bariéru. Olej z archangeliky lekárskej tonizuje, portulaka zeleninová podporuje bunkovú obnovu, bambucké maslo zjemňuje a primerane premasťuje.


Každodennú starostlivosť si môžete spestriť aj vlizelínovými maskami s pupočníkom. Pupočník, panthenol, aloe, vitamín E a portulaka zeleninová tvoria účinné zloženie na kvalitnú regeneráciu a obnovu poškodenej pokožky, upokojenie a žiadanú hydratáciu. Veľkým benefitom tejto masky je, že vychladená pôsobí aj proti únave a opuchom, jej chlad taktiež pomáha pri skľudňovaní pnutia a podráždenia pleti.
Máte zmiešanú či mastnú pleť, ktorá potrebuje upokojiť?


Výborný rad SOAK ponúka toner s PHA kyselinami, na veľmi jemnú pleť. Zabezpečuje pravidelné jemné, ale účinné čistenie, obsah rastlinných extraktov pokožku zároveň upokojuje, rozjasňuje a hydratuje.


SOAK krém s aktívnymi látkami pupočníka ako sú Asiaticoside, Madecassic Acid, a Asiatic Acid pokožku hojí a ukľudňuje, zabraňuje vzniku pigmentových škvŕn po vyrážkach a akné. Extrakt z vŕby reguluje tvorbu kožného mazu a pôsobí protizápalovo.


 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia