Kategórie
 
 
 
 
 
 

Retinol

 

Autor: Temperance    Dátum: 13.10.2022

RETINOL

Už sa stalo zvykom, že vás pravidelne informujeme o aktívnych látkach, ktoré nájdete v našich výrobkoch, v našej ponuke. S novým katalógom, ktorý sa vám práve dostal do rúk, prichádza aj nový kozmetický rad DeAge Retinol PRO. Retinol - účinná látka sa už dlhšie objavuje v našich produktoch, ale až teraz ju ponúkame v kompletnom kozmetickom rade. Takže poďme si povedať, čo to vlastne retinol je a čo môžeme od neho očakávať.

 

Mnohé z vás už o ňom počuli, mnohé z vás ho aktívne vyhľadávajú v kozmetických prípravkoch a využívajú jeho benefity. Retinol je vitamín A.

Ten je nám určite dobre známy a dôležitý napr. pre zdravý zrak, správny vývoj buniek slizníc, kože aj imunity. Preto ho zaraďujeme do jedálneho lístka vo forme mliečnych výrobkov, zeleniny a ovocia prípadne dopĺňame vo forme vitamínových doplnkov. Ale čo naša pleť? Veď aj tú chceme mať zdravú, sviežu a mladistvú!

Retinoidy, ktoré pozorne hľadáme v zloženiach kozmetických výrobkov, zastrešujú rôzne druhy vitamínov  A. Určite ste našli v našich produktoch retinyl palmitát, kyselinu retinolovú, retinaldehyd i samotný retinol. Retinol je jeden z najznámejších a najvyhľadávanejších nielen zo skupiny retinoidov, ale patrí aj medzi najpopulárnejšie účinné látky v kozmetickom priemysle.

Takže, už vieme, že retinol je vitamín A a že je dôležitý pre zdravie pokožky.
Ale ako na ňu pôsobí?
Aké benefity môžeme očakávať?

Ako to už bežne býva, aj retinol má viac rôznych účinkov. Aplikuje sa napr. pri akné rôzneho druhu, nerovnostiach pigmentu, ochabnutí pleti či vráskach.

Spomalenie starnutia pokožky, to je to, čo nás asi najviac zaujíma. Vieme, že vekom sa v koži spomaľuje tvorba kolagénu a elastínu a už po tridsiatke by sme mali na tento fakt myslieť aj v našej dennej rutine starostlivosti o pleť. S pribúdajúcim vekom potom pridávame viac výrobkov s účinnými protivráskovými látkami a dobrou voľbou sú práve výrobky s obsahom retinolu. Ten aktívne pôsobí na kolagén v koži, pomáha znížiť mieru jeho rozpadu po pôsobení slnečného žiarenia (niekedy nazývané aj fotostarnutie) a zároveň stimuluje tvorbu nového kolagénu.

Ďalším benefitom je regenerácia kožných buniek. Retinol zvyšuje ich zdravie, urýchľuje ich obnovu, a tým aj proces ozdravovania pokožky. Výsledkom tejto regenerácie a zvýšenej tvorby kolagénu sú vyhladené vrásky, spevnenie pokožky, mladistvý vzhľad a  celkové spomalenie jej starnutia.

Regeneráciou buniek sa normalizuje tvorba pigmentu a dôležitým exfoliačným účinkom retinolu sa znižuje viditeľnosť pigmentových nerovností a príznakov poškodenia slnkom.

Exfoliáciou - odstránením odumretých kožných buniek, sa zároveň pokožka jemne prečisťuje, eliminujú sa drobné nedokonalosti. Exfoliáciou pokožky sa zároveň prečisťujú jej póry, sú zbavené odumretých buniek a prebytočného kožného mazu. Postupne sa sťahujú a zmenšujú až získavajú jasný zdravý vzhľad.

Retinoidy sú riešením aj pri ťažších stavoch akné, ale tu sú už potrebné vyššie koncentrácie a nutný predpis kožného lekára.
A rada na záver. Pokiaľ máte citlivú pokožku a s retinolom v starostlivosti o pleť iba začínate, zvoľte pomalšie tempo a prípravky zaraďujte postupne, použite ich najprv 2-3krát do týždňa, aby si pleť na silu retinolu zvykla.

Predstavme si teraz novinky DeAge RETINOL PRO -  kompletný kozmetický rad.          
Rozjasňujúci, spevňujúci a protivráskový účinok tohto radu poteší každý typ pokožky. Samotný retinol v prípravkoch je vpravovaný do pokožky v špeciálnych dvojvrstvových zlatých mikrokapsuliach. Pomocou tohto patentu retinol nie je zbytočne znehodnocovaný slnečným žiarením a teplom, a takto chránený efektívne preniká do pokožky a až do jej najspodnejších vrstiev.


Aj pri tomto rade platí, že použitie toneru po vyčistení pokožky, je dôležitým krokom správnej starostlivosti o ňu.


DeAge Retinol Pro Skin svojim obsahom ceramidov a kyseliny hyalurónovej dodáva pleti prvotnú hydratáciu a prvú dávku účinných látok.

DeAge Retinol Pro Volume Essence  je ľahká podkladová esencia, ktorá by nemala rozhodne chýbať v starostlivosti o pleť. Je to podkladová esencia, ktorá sa dá používať aj ako tonizácia ale aj ako podklad pod krém či emulziu.

DeAge Retinol Pro Ampoule je ľahké krémové sérum. Retinol obsiahnutý v dvojzložkovej zlatej mikrokapsule, ceramidový komplex, viac zložková kyselina hyalurónová v rôznych veľkostiach molekúl a výnimočný „červený patentovaný extrakt“ tvoria základ pre intenzívnu starostlivosť o zrelú pleť.

Svoje miesto má aj starostlivosť o očné okolie – DeAge Retinol Pro Cream Essence – očná esencia príjemnej a jemnej konzistencie je zárukou pestrej výživy o túto najjemnejšiu pokožku.

Na deň ale aj noc si môžeme zvoliť podľa typu pleti ľahkú emulziu DeAge Retinol Pro Emulsion.

Dobrým výberom na zmiešaný typ pleti či letné mesiace je jemný gélový hydratačný krém DeAge Retinol Pro Hydration Cream.

Ak je pokožka suchšia, siahnite po DeAge Retinol Pro Nutrition Cream – výživný krém mastnejšej konzistencie.

Ďalšou voľbou je ošetrujúci mastný krém s retinolom DeAge Retinol Pro Refine Cream – dokonalé premastenie, upokojenie a výživa suchej až drsnej pleti alebo ako špeciálna nočná starostlivosť.


Neváhajte a vyskúšajte aj vy benefity retinolu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia