Kategórie
 
 
 
 
 
 

Rosa v spreji

Autor: Temperance    Dátum: 3.8.2023

Hydratujeme, zvlhčujeme, rosíme...

Leto nám vrcholí a naša pleť potrebuje čoraz viac vlhkosti.
Už sme si povedali o niekoľkých spôsoboch, ako dodať potrebnú hydratáciu našej pokožke – tonizačnými vodami, pleťovými sérami, pleťovými maskami či vhodnými krémami.

V našej ponuke sa nachádza ešte jeden typ výrobku, ktorý sa dostáva na výslnie práve v Južnej Kórei čoraz viac a viac. My sa ho len učíme používať. Ide o výrobok „mist“, čo v preklade znamená rosa či hmla. V slovenčine si našla pomenovanie: tvárová rosa alebo hmla.

V prvom rade si zodpovieme otázku čo tvárová rosa / hmla vlastne je?
Už podľa názvu je nám jasné, že sa jedná o rosu plnú výživných látok, ktorú pomocou rozprašovača aplikujeme na tvár, prípadne dekolt. Tisíce jemných, zvlhčujúcich kvapôčok pleť okamžite jemne „oživia" a dodajú jej sviežosť a potrebnú hydratáciu.

Takúto rosu prirodzene vyhľadávame najmä v lete, v čase horúčav a klimatizovaných priestorov, no svoje miesto v dennej rutine má počas celého roka. Chlad, vietor a prekúrené miestnosti tiež pripravujú našu pokožku o dôležitú vlhkosť.

Existuje veľa rôznych druhov tvárovej rosy, no ich základ je spoločný: hydratácia. K tej sa potom podľa typu produktu pridávajú rôzne aktívne látky, vitamíny či extrakty. Vhodná je na každý typ pleti, mastný nezaťažuje a suchý zvlhčí. To dodáva rose ďalší rozmer v starostlivosti o pleť a robí z nej TOP výrobok.

Podľa pridaných esencií, vieme regulovať tvorbu kožného mazu, upokojiť nepríjemne reagujúcu pleť, alebo pridať aktívne výživné látky.

A prečo používať rosu, keď máme v starostlivosti o pleť zaradenú tonizačnú vodu?
Tonizačná voda / toner má v dennej rutine úplne inú úlohu ako rosa. Vieme, že tonizačná voda pokožku dočisťuje, zbavuje ju zbytkov čistiacich prípravkov, chlóru a ostatných prísad z vody, ktorou si tvár umývame / oplachujeme. Toner obnovuje čistením narušené pH, pripravuje pokožku na aplikáciu ďalších prípravkov, zatiaľ, čo rosa dodáva hydratáciu a svoju pridanú hodnotu na už pripravenú pleť. Je nutné povedať, že obidva druhy, toner aj rosa, majú svoje miesto v starostlivosti o pleť a mali by byť každodennou súčasťou dennej rutiny.

Rosa dodáva pleti extra hydratáciu a má dôležitú podpornú úlohu pri dodávaní aktívnych zložiek do pokožky. Správnym výberom rosy tak môžeme aktívne ovplyvniť zdravie a vzhľad našej pleti. Pridané antioxidanty chránia pokožku pred nežiadúcim pôsobením voľných radikálov.

V našej ponuke je takýchto prípravkov stále viac. Aktuálne pre vás vyberáme:

Ceramidy v spreji Ample:N Ceramide Shot Ampoule Mist sú skvelou voľbou na suchú a jemnú pleť. Taktiež, sú výborným doplnkom pri ekzémoch či rosacee. Ceramidy rôznych druhov zabezpečia pokožke intenzívnu hydratáciu, premastenie a zároveň pôsobia spevňujúco. Obnovujú poškodenú kožnú bariéru, čím pleť nadobúda zdravý vzhľad.

Širokú škálu prírodných olejov, sladké drievko a niacínamid obsahuje ďalšia skvelá rosa: Senite Golden Cell Repair Mist. Výživná a zvlhčujúca rosa aktívne dopĺňa protivráskovú starostlivosť počas celého dňa. Kmeňové bunky z arganového stromu podporujú tvorbu kolagénu v pokožke, majú antioxidačný a omladzujúci efekt. Alantoin a adenozín regenerujú a podporujú bunkovú obnovu. Sladké drievko v synergii s citrusovými olejmi rozjasňuje pigmentové nerovnosti a predchádza ich tvorbe.

Našou NOVINKOU je Topclass The Collagen Lifting Ampoule Mist - rosa s obsahom skvelého výživného kaviáru a spevňujúceho morského kolagénu. Makadamiový olej a extrakty z mandlí a orecha dodávajú pleti pestrú škálu vitamínov a minerálov. Široký výber aktívnych látok zameraných na omladenie, robí z tejto rosy obľúbenú vychytávku.

Ďalšou novinkou je Hibutan Agar Collagen X5 Ultra Mist. Skvelá kombinácia niacínamidu, panthenolu, pupočníka a adenozínu zabezpečuje regeneráciu a rovnomernú pigmentáciu pleti. Spirulina a včelia kašička dodávajú pokožke výživné látky. Ceramidy, kolagén a peptidy majú protivráskový účinok. Výdatné zloženie tejto rosy z nej robí účinnú liftingovú topku.
Rosa - nenápadná,  ale prospešná pri obnove hydratácie pleti, umocňuje vlastnosti následne aplikovaného séra a krému. Dávka rosy rozžiari, ochladí pokožku po cvičení, pomôže osviežiť váš makeup, dodá svieži vzhľad unavenej pleti. Navyše jej  príjemná vôňa  zlepší náladu počas celého dňa.

Naše rosy či hmly zaraďte do svojej každodennej rutiny. Viete ju používať počas cestovania, či už pri mori, na horách, alebo aj počas dňa v kancelárii. Je vhodná na akýkoľvek typ pleti, nakoľko každý typ pleti potrebuje hydratáciu!

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia