Kategórie
 
 
 
 
 
 

Ružová voda

Autor: Temperance    Dátum: 11.06.2019

Ružová voda: Aké benefity v sebe ukrýva?

Ružová voda sa už po stáročia používa na Blízkom východe ako kozmetický zázrak so skvelými účinkami pre našu pokožku.

S hydratačnými a upokojujúcimi schopnosťami, ako aj s prirodzenými antiseptickými, protizápalovými a antibakteriálnymi schopnosťami, je považovaná za jednu z najvzácnejších kozmetických ingrediencií.

 

Ružová voda sa vyrába formou parnej destilácie z okvetných lístkov ruží a častokrát sa používa aj ako homeopatická kozmetická liečba už od čias starovekého Egypta. Pokiaľ ste ju ešte nevyskúšali, prinášame vám hneď niekoľko dôvodov, pre ktoré by ste to mali zmeniť.

1. Je plná antioxidantov
Antioxidanty sú nevyhnutné, aby sa zabránilo poškodeniu našej pokožky v dôsledku oxidačného stresu. Ružová voda pomáha našej pleti bojovať proti škodlivým voľným radikálom a poškodeniam pokožky spôsobeným UV žiarením, znečistením a stresom.

2. Pomáha s akné
Ružová voda má silné antimikrobiálne vlastnosti a preto môže slúžiť ako prirodzená podpora riešenia problematiky s akné. V tomto prípade odporúčame napríklad voliť séra s obsahom ružovej vody, pretože sú koncentrovanejšie a umožňujú lepšie prenikanie látok do pokožky, zatiaľ čo krémy môžu byť zriedené rôznymi zmäkčovadlami a inými ingredienciami.

3. Pôsobí protizápalovo
Ak máte ekzém alebo rosaceu, ružová voda pomôže upokojiť začervenanie, pretože má vynikajúce protizápalové vlastnosti.

4. Znižuje stres
Dôvod je jednoduchý. Vôňu ruží miluje azda každý z nás. Vdýchnutie ružovej vône dokáže eliminovať stres a pomáha upokojiť a uvoľniť našu myseľ a telo. Podľa niektorých štúdií inhalácia, respektíve vdýchnutie vône ružovej vody znižuje množstvo kortizolu, čiže hormónu stresu v tele.

5. Udržiava pH rovnováhu vašej pokožky
Hodnota pH vašej pokožky sa pohybuje medzi 4,5 až 6,2, čím sa stáva mierne kyslou. Nadmerné používanie mydiel, čistiacich produktov na tvár či iných výrobkov môže narušiť túto rovnováhu a viesť k rastu baktérií, čo má za následok problémy ako napríklad vznik akné. Ružová voda s pH 5,5 pomáha vyrovnať narušenie tým, že hladinu pH pokožky vracia do normálu.

6. Tonizuje pokožku
Väčšina ľudí si neuvedomuje, že tonizácia pleti je jednou z najdôležitejších častí našej starostlivosti o pleť. Tonizačná voda pomáha odstraňovať zvyškové nečistoty a mastnotu a pripravuje pokožku pre optimálnu hydratáciu. Ružová voda je vynikajúcou tonizačnou vodou vďaka jej schopnosti vyrovnať pH pokožky. Viac sa o tonizačnej vode dočítate napríklad aj v našom najnovšom videu TU: “NOVÉ VIDEO - TONIZAČNÁ VODA: NA ČO SLÚŽI A AKO JU POUŽÍVAŤ?”

7. Spomaľuje starnutie
Naša pokožka starne v dnešnej dobe rýchlejšie, nakoľko je často vystavená slnku a pôsobeniu škodlivých UV lúčov, taktiež produktom, ktoré častokrát obsahujú nevhodné chemické látky, stresu, nezdravému životnému štýlu a znečisteniu. Vysoký obsah antioxidantov v ružovej vode pomáha riešiť tento problém neutralizáciou voľných radikálov a udržiavaním zdravej pokožky.

8. Zmierňuje opuchy
Protizápalové a chladiace vlastnosti ružovej vody nielenže zanechávajú vašu pokožku osvieženú, ale tiež riešia opuchy, najmä tie nepríjemné, ktoré nás trápia pod očami.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia