Kategórie
 
 
 
 
 
 

Slimačí sliz - mucín v kozmetike obľúbený

Autor: Temperance    Dátum: 18.06.2022

Slimačí sliz v kozmetike?

Slimačí sekrét - mucín - slimačí sliz - to je niekoľko názvov pre tú istú účinnú látku, ktorú mnohé z nás vo svojich prípravkoch intenzívne vyhľadávame. Veď výrobky s mucínom sa už niekoľko rokov tešia veľkej obľube.

 

Mucín má jedinečný vplyv na pokožku, robí celkovú starostlivosť o pleť výnimočnou. Bez ohľadu na vek, typ a stav pleti si každý z nás určite nájde v „slimačích výrobkoch" ten svoj správny.

Slimačí sliz obsahuje veľké množstvo kyseliny hyalurónovej s malou molekulovou hmotnosťou, takže účinné hydratovanie a následné zvláčnenie pokožky je samozrejmosťou. Veľmi cenené sú regeneračné, reparačné a obnovujúce účinky na poškodenú pokožku a zlepšenie jazvičiek po akné. Práve táto regenerácia a reparácia v konečnom dôsledku aj zosvetľuje nežiadúce pigmentové nerovnosti a vyrovnáva tón pleti.
Kyselina glykolová v mucíne pomáha stimulovať tvorbu kolagénu a elastínu v pokožke, takže tá zostáva pružná a spevnená.
Spolu s peptidmi medi pleť vyhladzuje, redukuje jemné vrásky a potláča tvorbu nových.
Mucín s antibakteriálnymi vlastnosťami v súčinnosti so zinkom, mangánom a alantoínom významne ovplyvňujú zdravie pleti, stav akné, upokojuje podráždenia i niektoré ďalšie druhy zápalov kože vrátane rosacey.
Slimačí sekrét obsahuje aj vitamíny A a E. Tie sú skvelými antioxidantmi, chránia pokožku pred negatívnymi vplyvmi vonkajšieho prostredia vrátane UV žiarenia. Zabraňujú rozpadu kolagénu v koži a tým aj ochabovaniu pleti.
Kozmetika s obsahom slimačieho slizu dodáva pleti zdravý, žiarivý a mladistvý vzhľad.
Pokožka zostáva jemná, vyhladená, dostatočne spevnená a zvlhčená. V našej ponuke nájdete prípravky s mucínom ako pleťové masky, očné masky, tonizačná voda, pleťová emulzia, pleťový krém, očný krém, sérum alebo aj krém na ruky a nohy. Stačí si len vybrať...

Začnime netradične – pleťovou maskou.
Textilná kolagénová maska so slimačím slizom je jedna z našich najobľúbenejších. Ľahko sa aplikuje, dodáva pokožke potrebné množstvo hydratácie. Hydrolyzovaný kolagén spolu so slimačím slizom spevňujú ochabnutú pleť a pôsobia protivráskovo. Extrakt z aloe a portulaky spolu s panthenolom ju regenerujú a upokojujú. Odporúčame masku aplikovať aj niekoľkokrát do týždňa.

Black Signature rad je komplexný kozmetický rad produktov, ktorý zabezpečí tonizáciu, dennú, nočnú aj očnú starostlivosť. Mucín z čierneho slimáka, výťažok z čiernej perly a čierneho čaju tvoria základ. Black Signature Toner dočistí pleť, dodá jej potrebnú hydratáciu. Peptidy pleť spevňujú a vzpružujú. Black Signature krém obsahuje viac ako 60% slimačieho sekrétu a spolu s  kyselinou hyalurónovou zefektívňuje hydratáciu. Extrakt z čierneho čaju má protivráskový efekt. Extrakt z čiernej perly obsahuje širokú škálu aminokyselín a stopových prvkov, čím dodáva pleti potrebnú dávku minerálov. Stimuluje bunkovú obnovu a tvorbu kolagénu, pôsobí rozjasňujúco. Ceramidy pleť spevňujú, zabezpečujú jej pružnosť a posilňujú kožnú bariéru. Trojica peptidov vyhladzuje vrásky, zabraňuje tvorbe nových a pôsobí liftingovo. Vybrať si môžete aj pleťovú emulziu Black Signature Emulsion, ktorá je zložením veľmi podobná práve krému, avšak je tekutejšej konzistencie a ľahšej textúry a preto je vhodná aj na zmiešaný či mastný typ pleti.   Nezaťažuje pleť a výborne sa nanáša na tvár, krk i dekolt. Starostlivosť o pleť môžete zintenzívniť aj zaradením výživného séra do každodennej rutiny. Black Signature Ampoule – toto intenzívne sérum obsahuje viac ako 65% slimačieho sekrétu. Aj ono obsahuje výťažok z čierneho čaju a čiernej perly. Betaín s kyselinou hyalurónovou dopĺňajú potrebnú hydratáciu, alantoín a adenozín podporujú regeneráciu buniek a upokojujú podráždenú pokožku. Ceramidy a peptidy spevňujú, majú protivráskový účinok, vyhladzujú a omladzujú pleť, pôsobia liftingovo. Očný krém Black Signature Eye Cream dokonale ošetruje očné okolie. Už spomínané účinné zložky zabezpečujú výdatnú starostlivosť, vyhladzujú vrásky, spevňujú a rozjasňujú okolie očí. Bambucké maslo ho primerane premasťuje a dopĺňa výživné látky.

Využite benefity, ktoré vám výrobky s obsahom slimačieho slizu ponúkajú a zlepšite zdravie a vzhľad vašej pleti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia