Kategórie
 
 
 
 
 
 

Starostlivosť o aknóznu pleť

Autor: Temperance    Dátum: 22.2.2024

Starostlivosť o aknóznu pleť


Určite vás neprekvapí fakt, že pre starostlivosť o aknóznu pleť platia špeciálne pravidlá, ktoré treba dodržiavať. Ale poďme pekne od začiatku a vysvetlíme si, čo je akné a ako vzniká.

Akné je veľmi časté kožné ochorenie, postihuje prevažne adolescentov. Hlavnou príčinou akné sú hormonálne zmeny – puberta, predmenštruačný syndróm a tehotenstvo, sú však aj menej známe príčiny vzniku akné, najmä u dospelých – stres, UV žiarenie a znečistené ovzdušie.

V neposlednom rade, môže vznik akné spôsobiť aj nesprávna starostlivosť o pleť alebo prílišná starostlivosť o pleť, zanedbávanie čistenia pleti, nesprávny výber produktov,  dlho používaná obliečka na vankúš, jeden uterák na tvár aj ruky, preto treba dbať na dostatočnú hygienu.

K akné dochádza v dôsledku zvýšenej tvorby kožného mazu, ktorý s odumretými kožnými bunkami bráni vylučovaniu mazu z pórov a prispieva k premnoženiu baktérii.
Keď sa mazové žľazy upchajú prebytkom mazu, spôsobuje to zápal, výsledkom čoho sú – biele bodky, čierne bodky až bolestivé a zapálené vyrážky.
V závislosti od prejavov existujú štyri stupne závažnosti akné:

1 stupeň – nezápalové akné – vriedky s čiernou alebo bielou hlavičkou.
2 stupeň – ľahké akné – zapálené vyrážky.
3 stupeň – stredne závažné akné – zapálené hnisavé vyrážky.
4 stupeň – závažné akné – podkožné, vyplnené hnisom.

Ťažké formy akné významne ovplyvňujú kvalitu života a môžu zanechať trvalé stopy v podobe jaziev a hyperpigmentácie. Určite netreba váhať s návštevou odborníka, ktorý nastaví správnu liečbu a tým dokáže zmierniť zápalové procesy. Doplnkom k liečbe je pravidelná domáca starostlivosť o pleť.

Cieľom starostlivosti je zabezpečiť odstránenie odumretých buniek z povrchu pokožky, prečistenie pórov, zníženie nadmernej produkcie kožného mazu, zabránenie premnoženia baktérii a zmiernenie zápalu.
Je potrebné vyhýbať sa kozmetike s vyšším percentom alkoholu, ktorý pleť vysušuje, nie je však ani dobré vybrať produkty, ktoré sú na olejovej báze, pretože upchávajú póry, čo môže spôsobiť zápal.

Preto je správny výber produktov veľmi dôležitý, my pre vás vyberáme naše najlepšie produkty na čistenie, upokojenie, doplnenie hydratácie, zmiernenie zápalu a podráždenia, ktoré nájdete tu: https://www.temperance.sk/akne-a-problematicka-plet/

Naše produkty vám zabezpečia :
    odstránenie nečistôt
    zjemnenie pokožky
    reguláciu kožného mazu
    obnovu poškodených buniek
    antibakteriálny a antimikrobiálny účinok
    protizápalový a dezinfekčný účinok
    hydratáciu pleti.

Keď už máte vybraté správne produkty, nezabúdajte na rutinnú starostlivosť, ktorá zabezpečí čistú, upokojenú a zdravú pleť. Vaša každodenná rutina by mala spĺňať 3 základné body – dvojfázové ČISTENIE, HYDRATÁCIA, OCHRANA!

Prvým krokom, ak sa líčite, prichádza dôkladné odlíčenie make-upu.

1.    krok  – odporúčame náš dvojfázový odličovač:
https://www.temperance.sk/najdene-produkty/1234

Druhým krokom k vašej pravidelnej starostlivosti o pleť so sklonom k akné je efektívne čistiť dvakrát denne, aby ste z nej odstránili prach, mastnotu a nečistoty. Naše čistiace peny zabraňujú upchávaniu pórov, čo spôsobuje vznik čiernych, bielych bodiek a vyrážok.

2.    krok – denné čistenie:

Top výber:
https://www.temperance.sk/blemish-clean-foam-cleanser/
alebo
https://www.temperance.sk/soak-out-ph-lacto-gel-cleanser/
alebo
https://www.temperance.sk/vegan-pine-gel-cleanser/

Tretím krokom je veľmi dôležitý pri aknóznej pleti - píling, ktorý zabezpečí odstránenie odumretých buniek z povrchu pleti, šetrným ale účinným spôsobom. Naše prípravy sú navrhnuté aby nedráždili pleť, pomáhajú upokojiť podráždenie a zápaly. Môžete aplikovať 1 – 2 x do týždňa.
 
3.    krok – hĺbkové čistenie :

Zaraďte do svojej starostlivosti aj píling, ktorý slúži na odstránenie odumretých buniek
Top výber:
https://www.temperance.sk/deoproce-green-tea-peeling-vegetal/
alebo
https://www.temperance.sk/calendula-lha-mild-peeling-gel/
alebo
https://www.temperance.sk/senite-nokdu-peeling-gel/

Štvrtým krokom je dočistenie pleti. Po vyčistení naneste na tampónik pleťovú vodu, aby ste pleť dočistili. Naše tonikum pomáha regulovať kožný maz, upokojuje pokožku, čistí póry a má protizápalový účinok.

4.    krok – tonizácia :

Top výber:
https://www.temperance.sk/blemish-clean-toner/
alebo
https://www.temperance.sk/soak-out-pha-toner/
alebo
https://www.temperance.sk/vegan-pine-water-toner/

5.    krok – pleťové ampulky

Ako doplnok pri zápaloch viete do svojej rutiny pridať aj pleťové ampulky. Pri akné odporúčame gáfrové, ktoré krásne stiahnu póry, dôkladne ich čistia a zabraňujú zápalom. Ak máte normálnu ale vyhádzanú pleť, tak siahnite po nechtíku lekárskom, ktorý pleť upokojuje, zmierňuje zápaly a dodáva pleti jemnosť a hebkosť. Túto doplnkovú starostlivosť doprajte svojej pleti aspoň raz týždenne. Pleť sa vám za to odvďačí krásnym a zdravým vzhľadom bez podráždenia a zápalov.

https://www.temperance.sk/najdene-produkty/1822/
https://www.temperance.sk/najdene-produkty/1825/

Šiestym krokom je cielená starostlivosť na redukovanie a zmiernenie výskytu akné. Naše séra vám pomôžu zmierniť zápal, stiahnuť póry, regulovať tvorbu kožného mazu, chránia pleť pred baktériami a zlepšujú celkový vzhľad pleti.

6.    krok – upokojenie, protizápalový účinok:

Top výber:
https://www.temperance.sk/amplen-acne-shot-ampoule/
alebo
https://www.temperance.sk/multi-campo-ampoule/
alebo
https://www.temperance.sk/vegan-pine-calming-serum/

7.    krok – pleťové masky

Pleťové masky sú dôležitou súčasťou starostlivosti, upokojujú zápal, udržiavajú pokožku v rovnováhe, dezinfikujú, sťahujú póry.
https://www.temperance.sk/aha-ph5-5-pore-cover-mask/
alebo
https://www.temperance.sk/charcoal-collagen-essence-mask/
alebo
https://www.temperance.sk/estesophy-co2-black-bubble-pack-cleansing/
alebo
https://www.temperance.sk/black-charcoal-deep-purifying-mask-peel-off-type/

8.    krok – očný krém

Aj pri aknóznej či zápalovej pleti je veľmi dôležité dbať o očné okolie. Tu nie sú mazové či potné žľazy a preto treba dôkladne pokožku v oblasti očných partií premasťovať.
https://www.temperance.sk/vegan-pine-all-face-eye-cream
alebo
https://www.temperance.sk/amplen-hyaluronshot-eye-cream/

9.  krok – hydratácia

Deviatym krokom zabezpečíme pleti dostatok hydratácie a ochrany. Aj mastná, zmiešaná a aknózna pleť potrebuje hydratovať, naše produkty zabezpečia hydratáciu bez zaťaženia.
Top výber:
https://www.temperance.sk/blemish-clean-cream/
alebo
https://www.temperance.sk/soak-out-pha-cream/
alebo
https://www.temperance.sk/vegan-pine-soothing-cream/

10.    krok – ochrana

Posledným krokom je ochrana pokožky pred UV žiarením, ktoré na pokožku pôsobí a spôsobuje zhrubnutie povrchu a blokuje mazové žľazy, čo spôsobí zhoršenie zápalov a akné. U nás si vyberiete kvalitný krém, ktorý ochráni vašu pleť pred UV žiarením a zároveň pleť upokojí.
Top výber:
https://www.temperance.sk/ample-n-solar-shot-zinc-mild-suncream-spf50-pa/
alebo
https://www.temperance.sk/cure-air-light-uv-shield-sun-stick-spf-50/
alebo
https://www.temperance.sk/derma-control-sun-cream-spf-50-pa/

 

Na záver: Je dôležité rozlišovať medzi problematickou a aknóznou pleťou, hyperreaktívnou kožnou reakciou s vriedkami a rosaceou, preto, ak potrebujete pomôcť nastaviť individuálnu starostlivosť a jedinečne produkty vybraté na mieru, neváhajte nás kontaktovať, radi vám odporučíme tie správne produkty práve pre Váš typ pleti!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia