Kategórie
 
 
 
 
 
 

Upokojenie poškodenej pleti

Autor: Temperance    Dátum: 30.6.2023

Upokojenie poškodenej pleti

Leto fandí ľahkosti. Určite to aj vy vnímate podobne. Ľahké oblečenie, ľahké stravovanie, ľahká starostlivosť o pokožku. V tomto období  vyhľadávame a zaraďujeme viac jemných až gélových prípravkov, ktoré pokožku zbytočne nezaťažujú, no dokonale hydratujú.

Vieme, že dehydratovaná pokožka máva často sklon k rôznym reaktivitám. Suchosť a povädnutosť nenápadne prechádza do rôznych podráždení a šupinatosti, čo určite nie je náš vysnený ideál pleti.

Takže pravidelná a intenzívna hydratácia je aj naďalej základom starostlivosti o pokožku. Dostatok vlhkosti posilňuje jej zdravie a odolnosť, je základom pre kvalitné vstrebávanie výživných účinných látok. Správne hydratované a vyživované bunky sa aktívne regenerujú, čím si pokožka zachováva zdravý, mladistvý vzhľad bez nežiadúcich pigmentových nerovností.

Kožný film je posilnený, a tak ľahko odoláva infekciám, nereaguje podráždene a citlivo na rôzne negatívne vonkajšie podnety.

 

No v živote to nebýva vždy ideálne a častokrát sa stane, a to hlavne v lete, že sa zo starostlivosti o pokožku tak trošku „ulejeme". Hovorí sa, že koža si pamätá všetky naše prehrešky a tak časom zistíme, že je nepekná, objavujú sa vyrážky, podráždene a citlivo reaguje už aj na našu obvyklú starostlivosť. A tak to skúsime s intenzívnejšou starostlivosťou, pridávame vysokovýživné, koncentrované prípravky, snažíme sa dohnať, čo sme zameškali, no žiadne zlepšenie sa nekoná, ba častokrát je výsledok ešte horší.

„V jednoduchosti je krása", toto prehlásenie doslova platí práve pre tento problém. Pleť si práve takýmto spôsobom žiada našu pozornosť. Intenzívne zvlhčovanie, upokojovanie pokožky a obnova poškodeného kožného filmu, to je spôsob, ako ju zachrániť.

Riešenie je jednoduché. Centella asiatica a ceramidy, dve účinné látky, ktoré sú topkou v starostlivosti o problematickú pleť a tvoria základ kozmetického radu Cica&Ceramide.

Tento výnimočný rad stavia na širokospektrálnych účinkoch centely (pupočníka). A ako už isto viete z našich blogov, práve táto nenápadná rastlinka má vzácne účinky na našu pokožku. Už stáročia sa používa na skľudnenie rôznych reaktivít kože. Vďaka svojim hydratačným, antibakteriálnym, protizápalovým a antioxidačným účinkom sa s úspechom  používa na ozdravenie a posilnenie kožnej bariéry. Regeneruje kožné bunky, vyrovnáva tón pleti, zvlhčuje, podporuje tvorbu kolagénu. Skľudňuje pleť postihnutú ekzémom, rosaceou, no pomáha aj pri mastnej a aknóznej pleti. Tieto výnimočné benefity centely  v tomto kozmetickom rade plnohodnotne dopĺňajú ceramidy. Tie pomáhajú s hydratáciou a aj opravou poškodenej kožnej bariéry.

Kožný film, kožná bariéra, už toľko o nej hovoríme, naozaj je tak dôležitá?

Áno, je. Tvoria ju kožné bunky, ktoré do seba zapadajú  ako tehly pospájané maltou -  ceramidmi. Zdravá kožná bariéra je odolná voči poškodeniam, infekciám, zápalom. Pevná stena kožnej bariéry tvorená bunkami a ceramidmi udržuje vlhkosť v koži, pevnosť a svieži vzhľad bez akýchkoľvek reaktivít. Ceramidy v tomto rade túto odolnosť a zdravie kožnej bariéry udržujú a upevňujú. Regenerujú a hydratujú popraskanú či suchú pokožku. Skľudňujú svrbenie a zápalové procesy.

Navyše pleť s dostatočným množstvom ceramidov nielenže nadobúda zdravý a svieži vzhľad, ale získava aj jemné hladké línie a pôsobí mladistvo.

 

Vyskúšajte kozmetický rad Cica&Ceramide a doprajte svojej pokožke zdravie a krásu.

Cica&Ceramide toner je pleťová voda, ktorá je svojimi zjemňujúcimi a upokojujúcimi účinkami vhodná pre každý typ pleti. No jej jedinečné zloženie, vysoký obsah ceramidov a extraktov z pupočníka, obzvlášť oceníme pri tej problematickej s rôznymi kožnými reaktivitami.

Potrebujete niečo ľahké, skľudňujúce na mastnú pleť alebo skôr hydratačné a jemné na letné dni pre normálnu či citlivú?

Výbornou voľbou je Cica&Ceramide sérum a Cica&Ceramide jemný gélový krém. Ľahká konzistencia týchto prípravkov pokožku zbytočne nezaťažuje, dodáva každému typu už spomínané zvlhčenie, ozdravenie a upokojenie. Ceramidy pleť intenzívne hydratujú a spevňujú, extrakty pupočníka upokojujú a regenerujú, Kmeňové bunky z kotúča prímorského reparujú poškodené bunky v pokožke a podporujú syntézu kolagénu a elastínu v nej. Niacínamid vyrovnáva pigmentové nerovnosti a chráni pleť pred vplyvom voľných radikálov.

Túto celú komplexnú starostlivosť uzatvára Cica&Ceramide očný krém na citlivé oči, hydratujúci a spevňujúci očné okolie.

Dodali sme pokožke potrebnú hydratáciu, skľudnenie a sviežosť, no cítite potrebu premastenia?

Siahnite po krémoch s výdatnou krémovou konzistenciou Cicacera alebo Ample:N Ceramide.

A čo dodať na záver?

Nezabudnite na primeranú ochranu pred slnečným žiarením.

Pekné leto.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia