Kategórie
 
 
 
 
 
 

Zelený čaj

Autor: Temperance    Dátum: 5.9.2022

Zelený čaj určite dobre poznáš!

V ázijských krajinách predstavuje dlhodobú tradíciu nielen pre jeho príjemnú a ukľudňujúcu vôňu, avšak aj pre jeho hojivé a regeneračné účinky.

Upokojuje a navodzuje relax či harmóniu mysle, avšak dôležité je pre nás vedieť, že v našom kozmetickom svete má mnoho výhod a je pre pokožku veľmi prospešný.               

 


Táto zázračná rastlinka pochádza z Číny a Indie. Vyrába sa z nefermentovaných listov kríka Camellia sinensis. Obsahuje antioxidanty a chráni tak pred škodlivým prostredím. Zároveň bojuje proti starnutiu pleti. Znižuje zápalové procesy, zlepšuje akné, chráni pred UV žiarením a dorovnáva farebný tón pokožky.

Polyfenoly (najmä EGCG), ktoré sa nachádzajú práve v zelenom čaji, majú priaznivý vplyv na akné. EGCG má totiž protizápalové vlastnosti, ktoré potláčajú tvorbu pupienkov a zlepšujú celkový stav rôznych zápalových procesov pokožky.

Zelený čaj napomáha aj pri problémoch spojených s výskytom rosacey na pokožke, zmierňuje jej začervenanie a celkové podráždenie.
Zrýchľuje metabolické procesy a tým pleť prekrvuje, ako aj reguluje tvorbu kožného mazu.
Zelený čaj taktiež zlepšuje elasticitu a bunkovú štruktúru pokožky. Okrem toho má aj hydratačné účinky, ktoré zvyšujú pružnosť a pevnosť pleti.

V zelenom čaji môžeme okrem spomínaných polyfenolov nájsť aj kofeín, ktorý napomáha zmenšovať „vačky“ pod očami. Kofeín taktiež môže pomôcť zúžiť krvné cievy a tým znížiť opuch. Preto je výborným pomocníkom najmä na očné partie, kde krásne redukuje opuch a tmavé kruhy pod očami.  

 Zelený čaj je bohatý aj na vitamín C a je vhodný na akýkoľvek typ pleti. U nás nájdeš produkty na čistenie pleti, ako aj celkovú starostlivosť.

Čistiaca pena so zeleným čajom pre zmiešaný a mastnejší typ pleti aktívne odstraňuje všetky nečistoty. Vďaka bohatej pene je pokožka nielen vyčistená, ale aj vyživená, hydratovaná, hebká a vláčna. Extrakt zo zeleného čaju pokožku upokojí a má protizápalové, antibakteriálne i protivráskové účinky.

Čistiaca voda je na všetky typy pleti, krásne odstraňuje prebytočný maz a všetky nečistoty nahromadené na pleti počas dňa. Má protivráskový a upokojujúci efekt.

Po čistení je vždy vhodné použiť tonizačnú vodu na dočistenie a tiež pleťovú emulziu vhodnú na zmiešaný či mastný typ pleti na denné použitie. Ak máš suchšiu pleť, tak určite siahni po kréme a sére so zeleným čajom a kombinuj ich na deň a noc. Očný krém je vhodný pre všetkých, sťahuje opuch, rieši problém tmavých kruhov pod očami a pôsobí na jemné vrásky, ktoré vznikajú v okolí očí.

V našej ponuke taktiež nájdeš textilné masky so zeleným čajom. Máme pre teba aj dobrý tip:
Ak máš problém s opuchmi, vlož si uzatvorenú masku ešte v obale na chvíľu do mrazničky, následne otvor a aplikuj na tvár. Uvidíš, ako krásne ti zníži opuch, stiahne póry a pleť prekrví.

Ak to jednoducho zhrnieme, tak výrobky na pleť so zeleným čajom:

sú bohaté na:
•    minerálne látky – horčík, draslík, vápnik, zinok, železo, mangán a iné
•    vitamíny – B1, B2, B3, B7, C, E, K
•    kofeín – stimulačné účinky
•    triesloviny – znižujú rýchlosť vstrebávania kofeínu, výrazne spomaľujú proces starnutia buniek
•    antioxidanty – výrazne bojujú proti voľným radikálom
 a pôsobia na:
•    na prvé vrásky– kofeín vyhladuje pokožku, napína ju a dodáva jej krásny a mladistvý vzhľad
•    na opuchnuté oči – chladivé účinky masiek, alebo krému dokážu výborne stiahnuť opuchy, bojujú proti tmavým kruhom pod očami či vráskam
•    na čierne bodky, upchaté póry, zápalové procesy – výborná zlupovacia maska so zeleným čajom, alebo textilná maska so zeleným čajom bojuje s upchatými pórmi, či čiernymi bodkami, pleť čistí a vyhladzuje ju

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia