Kategórie
 
 
 
 
 
 

Zlato v kozmetike

Autor: Temperance    Dátum: 26.9.2022

Rozmaznávajme sa!
Spoločne objavme silu zlata v kozmetike.

 

Zlato – slovo, ktoré má v sebe zvláštne čaro.

 

Bolo a je synonymom bohatého a úspešného človeka, krásy, veľkoleposti. Už celé tisícročia sa ľudia obklopovali zlatom.

      

Vyjadrovali ním svoj status v spoločnosti, svoje bohatstvo, moc. Zlatými šperkami zvýrazňovali ženy svoju krásu a zašli oveľa ďalej – začali ho používať na svoje skrášľovanie. Veď už Kleopatra používala každý večer zlatú masku, aby zvýraznila svoju krásu a udržala svoju pleť mladú a žiarivú. Vedela, že zlato jej pokožku rozjasní, dodá jej mladistvý vzhľad, vyhladí vrásky a tak si jej pleť udrží svoju sviežosť a pevnosť.   
                             
No nie je zlato ako zlato. Aj keď zlaté tehly a šperky sú lákavé, pozrime sa na zlato používané v kozmetike. Nebudeme sa zameriavať na 10K, 14K alebo 18K zlato, to je vyrobené zo zliatiny zlata a iných kovov a v kozmetike nemá uplatnenie. Nás zaujíma čisté 24 karátové a koloidné (tekuté) zlato.

Dnes je už zlato bežne dostupné pre kohokoľvek, luxus zlatého ošetrenia už bežne ponúkajú kozmetické salóny a vieme si ho vychutnať už aj v domácom ošetrení. A to je výborná správa! V ponuke kozmetického priemyslu je skutočne široká škála kozmetických prípravkov rôzneho druhu s obsahom tekutého koloidného alebo 24 karátového zlata s výraznými benefitmi tejto exkluzívnej účinnej látky.

Už vieme, že zlato je úžasné, protivráskové, omladzujúce, ale poďme si o jeho účinkoch povedať viac.

Asi bude prekvapením, keď ako prvý spomenieme protizápalový účinok. Áno, zlato má aj protizápalové a antibakteriálne vlastnosti, aktívne pomáha kyslíku prenikať do buniek, čím ovplyvňuje ich obnovu, imunitu a odolnosť. A preto sa používa aj pri zápalových ochoreniach pokožky. A čo si pod tým máme predstaviť? Jemná, citlivá pleť a tiež nerovnomerná pigmentácia sú často dôsledkom zápalových procesov. Samozrejme sem patria aj klasické zábalové procesy ako sú vyrážky, akné. Spomínané okysličovanie buniek vedie k urýchleniu krvného obehu a zvýšenému metabolizmu, zrýchľuje sa obnova kožných buniek a vylučovanie toxínov z nich. Pleť získava zdravý a svieži vzhľad. Takže, zatiaľ sme si povedali o tom, že zlato má protizápalový účinok a je vhodné na jemnú, senzitívnu pokožku. Obnova bunkového zdravia pôsobí aj na pigmentové nerovnosti, takže zlato sa často  označuje aj ako rozjasňujúca / bieliaca zložka a vie pomôcť aj pri problematickej pleti.

Celkové ozdravenie pleti zlatom priaznivo ovplyvňuje aj úroveň vlhkosti v nej. A máme tu teda ďalší benefit – hydratáciu. Kto by už o nej nepočul. Je alfou a omegou starostlivosti o pokožku, potrebujeme ju všetci, suchá či mastná pleť, mladší i zrelší vek. Suchosť pokožky vedie k zvýšenej tvorbe vrások a je cestou k  vzniku rôznych zápalových procesov. Hydratovanie pleti je teda dôležitým krokom, ktorého výsledkom je krása, zdravie a celkový mladistvý vzhľad.

Kolagén, ktorý sa v našom tele prirodzene vytvára, udržuje našu pokožku i telo pružné a pevné. Jeho tvorba začína po 25.roku života pomaly klesať, začíname na pleti objavovať prvé zmeny. Časom sa znižuje elasticita kože, objavujú sa prvé vrásky. A práve zlato v kozmeticko
m prípravku môže tento proces spomaliť. Spevnenie pleti je teda jeho ďalším benefitom, zabraňuje jej ochabovaniu, zvyšuje jej pevnosť a tonus.
V boji proti známkam predčasného starnutia majú svoje významné miesto antioxidanty.

Zlato, ako účinný antioxidant nás chráni proti škodlivému pôsobeniu voľných radikálov, rozpadu kolagénu a elastínu v koži. Spomaľuje starnutie pokožky, pomáha obnoviť jej textúru.

Zlato zjemňuje viditeľné známky starnutia, jeho odlesky dodávajú pokožke žiarivý a mladistvý vzhľad. Spomaľuje odbúravanie kolagénu, zvyšuje elasticitu  a pevnosť pokožky, zosvetľuje pigmentové nerovnosti, stimuluje bunky, zlepšuje krvný obeh, zabraňuje predčasnému starnutiu, vráskam.
Kozmetické prípravky s obsahom zlata predstavujú tú správnu voľbu v boji proti starnutiu pleti.


Zlato – slovo, ktoré má v sebe zvláštne čaro.

Ale už nie je iba synonymom bohatého a úspešného človeka. Predstavuje dokonalú starostlivosť pre každú pleť.
Náš tip:
Vyskúšajte aj vy jeho silu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia